Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 12 januari 2011.

Cultuurwoensdag, 12 januari 2011

Opera Spanga brengt voorstelling in museum

Spanga - Opera Spanga brengt in februari de voorstelling Is this Tosca? in museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Dat heeft een woordvoerder van het operaproductiehuis gisteren gemeld. De voorstelling is een one-woman opera - gebaseerd op Tosca van Giacomo Puccini - die wordt gespeeld door sopraan Francis van Broekhuizen. De zangeres bewerkte het origineel samen met regisseur Corina van Eijk.

Cultuurwoensdag, 12 januari 2011

NNO krijgt schenkingen voor instrumentenfonds

Groningen - Het Noord Nederlands Orkest (NNO) heeft twee bijzondere schenkingen gekregen voor het NNO Instrumentenfonds. Dat heeft een woordvoerder van het orkest gisteren bekendgemaakt. Van een schenker die anoniem wil blijven, kreeg het fonds een bedrag van 35.000 euro, verdeeld over vijf jaar. Het orkest kan met die financiële steun ,,een stap voorwaarts” maken in de nodige aankoop van nieuwe contrabassen, een nieuwe fagot en een nieuwe harp, aldus de woordvoerder.

Cultuurwoensdag, 12 januari 2011

Musical ‘Dokter Dolittle’ donderdag is geannuleerd

Leeuwarden - De voorstelling Dokter Dolittle, die morgen zou plaatsvinden in De Harmonie in Leeuwarden, is geannuleerd. Bezoekers kunnen een dag later wel naar de musical over een dokter die praat met dieren. Voor de uitvoering van donderdag waren te weinig kaarten verkocht.

Economiewoensdag, 12 januari 2011

Boeren wachten op vergoeding ganzenbeheer

Leeuwarden - Zo’n 250 boeren in Fryslân wachten nog op de vergoeding voor het ganzenbeheer van het vorige winterseizoen. De betaling van ongeveer een miljoen euro laat al maanden op zich wachten. LTO Noord en BoerenNatuur dringen nu bij de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aan op een snelle uitbetaling.

Hoofdartikelwoensdag, 12 januari 2011

De persconferentie, het lood...

Al in de eerste minuten van de persconferentie over de gevolgen van de brand in Moerdijk was duidelijk: of de burgemeesters hadden slechte tekstschrijvers, of er waren dingen die ze niet wilden zeggen. De ‘inleidende zinnen’ op het echte nieuws, de merkwaardige onduidelijkheid over het feit of hulpverleners zonder maskers risico op schade ‘liepen’ of ‘lopen’, de uitleidende zinnen over ‘nader onderzoek’, de herhaling van nietszeggende zinnen: het maakte allemaal geen sterke indruk en voedde de gezonde argwaan van burgers jegens overheden die een groot belang hebben bij het onderwerp.

Regiowoensdag, 12 januari 2011

Neppers twitteren uit naam van Friese PVV

Leeuwarden - Op Twitter is iemand sinds vrijdag actief met een nepaccount van de Friese afdeling van de PVV. De account @PVVFriesland heeft al 51 volgers en werd al geciteerd door de Volkskrant en Nu.nl. In het profiel staat dat het gaat om de officiële twitteraccount van de Friese PVV, maar dat is niet het geval, bevestigt de perswoordvoering in Den Haag.

Regiowoensdag, 12 januari 2011

Waddenglas kan er komen

Sexbierum - Niets staat nog de komst van tweehonderd hectare glastuinbouw bij Sexbierum in de weg nu de Friese Milieufederatie en de Waddenvereniging afzien van verdere bezwaar- en beroepsprocedures tegen dit project Waddenglas.

Regiowoensdag, 12 januari 2011

Skâns trekt in bij school Gorredijk

Gorredijk - De gemeente Opsterland denkt erover in Gorredijk een groot aantal accommodaties samen te voegen. De Skâns verdwijnt, vier openbare basisscholen worden samengevoegd tot twee en verschillende zorg- en welzijnsinstellingen moeten onder een dak. Dit voor elkaar krijgen kost de gemeente elf miljoen euro.

Regiowoensdag, 12 januari 2011

Huisartsen staken bevallingen op Terschelling

Terschelling - De huisartsen op Terschelling hebben besloten geen thuisbevallingen meer toe te staan omdat de risico’s te groot zijn en de afstand naar een ziekenhuis te groot is. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) juicht de beslissing toe. De dokters van Vlieland vinden hem ,,defensief”.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 januari 2011

Kerken Zwolle twee minuten stil voor geloofsvervolging

Zwolle - Het Podium van Kerken in Zwolle doet een oproep aan alle gelovigen om komend weekend stil te staan bij geloofsvervolging.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 januari 2011

‘Pastor, heb oog voor waar God zelf aan het werk is’

Ziekenhuispastor Margriet van der Kooi beschrijft voor Christelijk Weekblad met groot respect voor haar gesprekspartners op persoonlijke wijze haar ontmoetingen als ziekenhuispastor met heel verschillende mensen. Deze (en andere) gesprekken zijn nu gebundeld in een boek: Pelgrims en zwervers. Gesprekken over God en ons. Ciska Stark las het en was onder de indruk.

Sportwoensdag, 12 januari 2011

Van der Wart wil mooie dingen laten zien

Heerenveen - De spanning begint al een beetje toe te nemen bij Freek van der Wart. De shorttracker uit Zoetermeer oogt ontspannen na de dinsdagochtendtraining, maar van binnen rommelt het wel degelijk. Vrijdag begint in Thialf in Heerenveen het Europees kampioenschap shorttrack en daar moet het gebeuren.

Sportwoensdag, 12 januari 2011

Djuricic schittert ook in oefenduel tegen Utrecht

Albufeira - Na de zege tegen AFC (3-0) heeft sc Heerenveen gisteren ook de tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Portugal in winst omgezet. De Friezen waren op het veld van FC Ferreiras met 2-1 te sterk voor FC Utrecht. De mannen van Ron Jans kwamen voor rust nog op achterstand, maar via doelpunten van Roy Beerens en invaller Filip Djuricic werd de winst alsnog veilig gesteld. Bij FC Utrecht maakte de van Sparta overgekomen middenvelder Kevin Strootman zijn debuut.

Sportwoensdag, 12 januari 2011

Pama maakt ruimte vrij voor nieuwe top

Leeuwarden - Met zijn vroegtijdig terugtreden maakt de 38-jarige Pama naar eigen zeggen ,,ruimte vrij” voor de nieuwe bewindvoerders van de club onder leiding van de nieuwe geldschieter Ype Smid. ,,Een uittredend directeur kan geen grote beslissingen meer nemen. Daarom hebben we in goed overleg besloten om nu al uit elkaar te gaan.” Pama krijgt nog wel enkele maandsalarissen mee als tegemoetkoming voor zijn vroegtijdig terugtreden.

Sportwoensdag, 12 januari 2011

Vandenbussche: hard werken en positief denken

Na maanden van revalidatie is doelman Brian Vandenbussche op de weg terug. De 29-jarige Belgische sluitpost van Heerenveen werkt in het trainingskamp in de Portugese Algarve aan de laatste fase van zijn herstel. ,,Je moet hard werken en positief blijven denken.”

Sportwoensdag, 12 januari 2011

Clubs moeten uitwijken naar kunstgras

Leeuwarden Alle amateurvoetbalclubs die over een goedgekeurd kunstgrasveld beschikken, moeten daar met ingang van het volgende weekeinde naartoe uitwijken als het hoofdveld van gewoon gras onbespeelbaar is. Tot op heden hoefden alleen verenigingen die dat voor de start van de competitie bij de KNVB vrijwillig hadden aangegeven, bij een afgelasting te doen.

Sportwoensdag, 12 januari 2011

IJshockeyer Postma naar Duitsland

Leeuwarden IJshockeyer Marco Postma uit Leeuwarden speelt de rest van het seizoen bij de Duitse club Ratingen, die uitkomt in de derde divisie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties