Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 januari 2008.

Cultuurzaterdag, 12 januari 2008

De hippe Française Yelle op het Eurosonic-festival. Foto: Rockfoto.nl

De binnenstad van Groningen verandert ieder jaar begin januari in een muzikaal walhalla. Zo’n beetje elke gelegenheid met een podium - of in ieder geval een plekje om een bandje te stationeren - doet mee aan het Eurosonic-festival. En zo komt het dat er dit weekend meer dan 250 bandjes spelen op dit zogenaamde showcase-festival. Een festival waar beginnende bandjes door hun managers of platenmaatschappijen worden neergezet om zo gespot te worden door zaaleigenaren, festivaldirecteuren, programmeurs en boekers. Want op Eurosonic lopen ook zo’n 2400 ‘professionals’ rond; geen bandleden dus, maar mensen die op enigerlei wijze werkzaam zijn in de muziekindustrie. En dus zien we sommige bandjes later dit jaar ineens een tour doen in het clubcircuit van ons land of komen we ze tegen op Lowlands of een ander festival.

Economiezaterdag, 12 januari 2008

Hulp voor vrouwen met bedrijf in eigen dorp

Workum - ,,Vrouwen willen graag bevestiging, mannen nemen meer risico”, vat Silvia Hania van het project ‘Ondernemen Gewoon Doen’ samen. Dat project is bedoeld voor plattelandsvrouwen uit de gemeenten Gaasterlân-Sleat en Nijefurd die eraan denken een eigen bedrijf te beginnen. Gisteren kwamen 26 vrouwelijke ondernemers in de dop bij elkaar voor hun eerste les- en netwerkbijeenkomst.

Economiezaterdag, 12 januari 2008

Mogelijke fusie van Rabo’s Zuid-Fryslân

Heerenveen – De Rabobanken van Heerenveen, Gorredijk-Haulerwijk en De Stellingwerven gaan steeds meer activiteiten gezamenlijk uitvoeren. ,,Het kan uiteindelijk uitmonden in een fusie”, zegt directeur F. Pronk van Rabobank Heerenveen.

Economiezaterdag, 12 januari 2008

HFP Group in Heerenveen is failliet

Leeuwarden – Technisch bedrijf HFP Group uit Heerenveen is door de rechter in Leeuwarden failliet verklaard. Het bedrijf richt zich op grote projecten in de scheepvaart en defensie. HFP Group is in 2002 onder andere opgezet door A.P van den Berg uit Heerenveen. Onduidelijk is nog wat het faillissement betekent voor de oprichters van de joint venture.

Hoofdartikelzaterdag, 12 januari 2008

Regels, voorschriften...

Het was een merkwaardig antwoord dat de politiewoordvoerder deze week gaf op de vraag van een radiojournalist. Het item ging over de politieacties. De woordvoerder zei dat spoedgevallen niet zouden lijden onder de acties. De journalist wilde weten wanneer er sprake was van een spoedgeval. De politieman antwoordde: ,,De richtlijnen bepalen wat een spoedgeval is.” Het antwoord laat zien welke rol regels en richtlijnen in dit land hebben. Niet de agenten bepalen de essentie van hun werk, maar de richtlijnen. Als de regels een bepaalde actie voorschrijven, hoef je niet meer zelf na te denken. Alsof richtlijnen zelf denkende wezens zijn die per geval een verantwoorde afweging kunnen maken. Richtlijnen, regels en voorschriften gaan in ons land steeds vaker boven professionaliteit. Dat is niet alleen het geval bij de politie. In veel sectoren van maatschappelijke dienstverlening (onderwijs, zorg, arbeidsvoorziening, volkshuisvesting, welzijn) domineert het regeldenken.

Regiozaterdag, 12 januari 2008

Wyldemerk bijna gereed

Harich - Campus Wyldemerk bij Harich gaat niet deze maand open, zoals de bedoeling was. Maar veel langer zal de opening van de leef-en leerplaats voor vastgelopen jongeren, een experiment van het Rijk, niet duren. Het docententeam is geformeerd, de werving van leerlingen loopt naar wens en de onderwijsplannen zijn bekend.

Regiozaterdag, 12 januari 2008

Zó mooi dat fotograferen wel moet

Leeuwarden - Aanvankelijk moest ze niets hebben van fotografie. Een beetje bang was ze zelfs voor de camera, ,,met al dat gebibber van mij”. Maar toen ze na ruim dertig jaar zomervakantie in het Nationaal Park Lauwersmeer wel eens iets wilde overbrengen van haar voorliefde voor het gebied, schafte Erica Schaafsma (69) uit Leeuwarden toch maar een toestel aan.

Regiozaterdag, 12 januari 2008

Shannon is het zesde zintuig voor Annie

Kollum - ,,Shannon is een prachthond. Ik ben bijzonder trots op dit beestje.” Annie Raap (56) uit Kollum heeft sinds woensdag een hond. En niet zomaar een: de whippet - een soort kleine hazewindhond - Shannon is een diabetenhulphond. Als Raaps bloedsuikerspiegel zakt en ze in een ‘hypo’ dreigt te raken, merkt Shannon het al op voordat Raap het zelf merkt. De hond maakt haar er dan op attent dat ze haar medicijnen moet nemen.

Regiozaterdag, 12 januari 2008

‘Nieuw Zaailand moet door’

Leeuwarden - De partijen die betrokken zijn bij project Nieuw Zaailand gaan alles op alles zetten om het bouwplan door te laten gaan. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de gemeente Leeuwarden, het Fries Museum, IPMMC Vastgoed en Achmea gisteren. Er is bovendien ,,goede hoop” dat het museum toch steun van SNN krijgt.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 januari 2008

Jezuďeten geven nooit op in het debat

Rome - De Jezuďeten begonnen maandag in Rome aan hun Algemene Vergadering. De grootste orde binnen de Rooms-Katholieke vergadert alleen bij grote uitzondering. Jezuďeten staan bekend als begenadigde praters die nooit opgeven in het debat.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 januari 2008

Hele dorp welkom bij fusiefeest Doezum

Doezum - Het hele dorp is uitgenodigd voor de feestelijke fusiedienst van de Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente morgen in Doezum. ,,Ook de mensen die niet kerkelijk betrokken zijn mogen weten dat we dit vieren, het is een belangrijke gebeurtenis voor het dorp’’, zegt scriba Corien Marinus-Pera van de Protestantse Gemeente i.w. ,,Daarom hebben we huis-aan-huis geflyerd.’’

Sportzaterdag, 12 januari 2008

Van Dijk onder de lat in Utrecht

Heerenveen Rob van Dijk staat morgenmiddag bij sc Heerenveen onder de lat in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Brian Vandenbussche ondervindt nog te veel hinder van een blessure aan zijn rechterschouder. Vandaag zal worden bekeken of de Belg fit genoeg is om als reservedoelman mee te gaan. Anders zal A-junior Harm Zeinstra (Noardburgum) op de bank plaatsnemen. Het lijkt onzeker of Kristian Bak Nielsen, die gisteren de groepstraining hervatte, in de basis zal beginnen en ook de inzetbaarheid van Jakob Poulsen, die vanwege een liesblessure apart van de groep trainde, is nog een vraagteken. Geert Arend Roorda is wel weer speelklaar.

Sportzaterdag, 12 januari 2008

Cecilio Lopes is blij om weer onder de mensen te zijn

Heerenveen - Het jaar 2008 is goed begonnen voor Cecilio Lopes. Nadat de 28-jarige aanvaller eind april vorig jaar zijn achillespees afscheurde, volgde ruim een half jaar van revalideren in Zeist. Medio december sloot Lopes bij de selectie van sc Heerenveen aan en sinds maandag traint de aanvaller weer volledig met de groep mee. ,,Ik ben blij dat ik weer onder de mensen ben.’’

Sportzaterdag, 12 januari 2008

Overgang Alves naar AZ lijkt van de baan

Heerenveen - Afonso Alves heeft de transfer naar AZ afgeblazen. Zijn zaakwaarnemer Roberto Tiburcio heeft de Alkmaarse club in de nacht van donderdag op vrijdag namens de 27-jarige Braziliaan per fax laten weten dat zijn komst niet doorgaat. AZ reageerde daarop door gisteren bij de KNVB een spoedarbitragezaak tegen sc Heerenveen aan te vragen inzake de overgang van Alves. De zaak dient op 16 januari.

Sportzaterdag, 12 januari 2008

Shannon is het zesde zintuig voor Annie

Kollum - ,,Shannon is een prachthond. Ik ben bijzonder trots op dit beestje.” Annie Raap (56) uit Kollum heeft sinds woensdag een hond. En niet zomaar een: de whippet - een soort kleine hazewindhond - Shannon is een diabetenhulphond. Als Raaps bloedsuikerspiegel zakt en ze in een ‘hypo’ dreigt te raken, merkt Shannon het al op voordat Raap het zelf merkt. De hond maakt haar er dan op attent dat ze haar medicijnen moet nemen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties