Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 11 oktober 2013.

Economievrijdag, 11 oktober 2013

Aantal woningverkopen neemt verder toe

Drachten | Het herstel op de woningmarkt heeft zich in het derde kwartaal voortgezet. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) aan de hand van de eigen verkoopcijfers. De makelaars die bij de brancheorganisatie zijn aangesloten hebben landelijk 22.700 huizen verkocht (plus 10 procent met het voorgaande kwartaal). Totaal gaat het om 30.700 verkochte woningen. In het tweede kwartaal was er ook al sprake van een stijging. Ook in Fryslân zijn meer woningen verkocht. Met een stijging van 2,7 procent vergeleken met het tweede kwartaal ging het om 712 woningen. In het tweede kwartaal werden 693 woningen verkocht. In het derde kwartaal van 2012 waren dat er 647.

Hoofdartikelvrijdag, 11 oktober 2013

Denken over media steeds oppervlakkiger

De regeringscoalitie heeft plannen met de publieke omroep die vooral één ding beogen: bezuiniging. Over de gevolgen van die bezuinigingen is al veel gezegd en geschreven; er is zelfs een demonstratie in Den Haag voor georganiseerd. Het gaat bij bezuinigingen niet alleen om de nationale publieke omroep, maar ook om de regionale omroepen.

Regiovrijdag, 11 oktober 2013

Omrop Fryslân moet zoeken naar andere potjes

Den Haag/Leeuwarden | Omrop Fryslân wordt niet ontzien bij de bezuinigingen op de publieke omroep. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) hield gisteren voet bij stuk in het Kamerdebat over de voorgestelde bezuiniging van honderd miljoen euro. Daarvan wordt 25 miljoen euro afgewenteld op de dertien regionale omroepen.

Regiovrijdag, 11 oktober 2013

Kleilaag hield pingo eeuwen bewaard

Buitenpost | Een oude pingoruïne midden op een stuk bouwland in Buitenpost. Het was zo’n drie jaar geleden tijdens het archeologisch vooronderzoek een grote verrassing dat hier, tussen de Bûtenposter Feart en de Acht oan de Diken, ooit een heuvel stond die later veranderde in een meertje. Judith Jans van Raap Archeologisch Adviesbureau Raap vertelde gisteren over de ontdekking aan een groep ambtenaren en andere belangstellenden.

Regiovrijdag, 11 oktober 2013

Muurscheuren maken kerk Reahûs onveilig

Door scheuren in de muren moet de St. Martinusparochie in Reahûs het de komende maanden zonder kerkgebouw stellen. Voor de vieringen zijn de parochianen nu aangewezen op gemeenschapscentrum It Readhûs.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 oktober 2013

Nieuw ‘sjongstik’ ode aan Fedde Schurer

Fûns/Jorwert | Het Kwartettekoar van Hindrik van der Meer presenteert zondag in de kerk van Wommels een nieuw ‘sjongstik’: As in mosk yn it sân. Het programma bevat teksten van Fedde Schurer (1898-1986), op muziek gezet door Geart van der Heide, Jan de Jong, Bob Pruiksma, Hindrik van der Meer en de vroegere zanggroep De Dobber uit Harich.

Sportvrijdag, 11 oktober 2013

Schok na overlijden Van Ligten

Driezum | Binnen het Friese amateurvoetbal is gisteren geschokt gereageerd op het overlijden van Gideon van Ligten. De coach van het succesvolle vrouwenteam van VIOD Driezum, de hoogst spelende Friese damesploeg, overleed woensdag geheel onverwacht. De club maakte dat in de late avonduren bekend, waarna gisteren via de sociale media, internetsites en een condoleanceregister de reacties binnenstroomden. Van Ligten is 38 jaar geworden.

Sportvrijdag, 11 oktober 2013

Ritzmaier wint van Otigba, verlies Bijker met Nederland

Leeuwarden | Twee weken geleden troffen Kenneth Otigba en Marcel Ritzmaier elkaar al in de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur (2-1) en gisteren deden ze dat opnieuw met respectievelijk Jong Hongarije en Jong Oostenrijk. Ditmaal ging de winst naar de ploeg van Ritzmaier: 0-2. Otigba speelde de gehele wedstrijd, Ritzmaier bleef echter negentig minuten op de bank bij de Oostenrijkers.

Sportvrijdag, 11 oktober 2013

Westra laat zich zien, maar Degenkolb wint

Bourges | De Duitse wielrenner John Degenkolb heeft gistermiddag in Frankrijk Parijs-Bourges gewonnen. De coureur van de Nederlandse ploeg Argos-Shimano was in de massasprint de snelste. Hij klopte na 190 kilometer de Fransen Arnaud Démare en Samuel Dumoulin

Sportvrijdag, 11 oktober 2013

COLUMN Lieuwe Westra: Minder Tijnje en wat meer Monaco

Nog anderhalve week en dan kan voor mij het boek van Vacansoleil-DCM dicht. Het zijn mijn laatste wedstrijden voor deze ploeg en het gaat z’n gangetje. Ik maak het seizoen af, maar merk wel dat het op het eind loopt. Het beste is er wel af. Ik ben fit, maar voel me niet super. Bovendien heb ik andere dingen aan het hoofd, want er staat heel wat op stapel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties