Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 11 oktober 2010.

Cultuurmaandag, 11 oktober 2010

Gouden Gurbe voor ‘Hoe no, Robin Hood’ in Opsterlân

Leeuwarden - De voorstelling Hoe no, Robin Hood van Iepenloftspul Opsterlân heeft dit jaar de Gouden Gurbe geworden voor het beste iepenloftspul van dit seizoen. Dat heeft de jury van de Gouden Gurbes, de iepenloftspulprijzen van de Leeuwarder Courant, zaterdag bekendgemaakt. Hoe no, Robin Hood sleepte ook de prijs voor beste bijrol in de wacht. Die ging naar Folkert Wesseling.

Cultuurmaandag, 11 oktober 2010

It Damshûs in Nij Beets trekt 10.000 bezoekers

Nij Beets - Openluchtmuseum It Damshûs en het Sudergemaal in Nij Beets hebben voor het eerst meer dan tienduizend bezoekers in één seizoen getrokken. Dat heeft het museum vanmorgen bekendgemaakt. Het recordaantal bezoekers wordt bereikt in het seizoen dat It Damshûs zijn vijftigjarig jubileum viert. De meeste bezoekers kwamen echter niet af op de jubileumfestiviteiten, maar op de reguliere museumactiviteiten, meldt het museum.

Hoofdartikelmaandag, 11 oktober 2010

Dertig jaar CDA...

Het CDA bestaat vandaag dertig jaar. Het feestje wordt gevierd terwijl de fractie in de Tweede Kamer ongeveer is gehalveerd en de partij aan een spannende rit begint in een kabinet dat wordt gesteund door Wilders. Is er wel reden voor vreugde?

Regiomaandag, 11 oktober 2010

‘Iedereen had het erover: wat treffen jullie het met ’t weer’

Leeuwarden - Met temperaturen van rond de achttien graden was het lekker nazomeren dit weekeinde. Terschelling was volop in beweging tijdens het mooi nazomerweer, vertelt Freek Zwart van Staatsbosbeheer Terschelling. ,,,Overal was activiteit. Ik zag mensen frambozen plukken, op terrassjes zitten en lange wandelingen maken. Zelfs bij paal twee, aan de zuidkant van het strand, wandelden mensen. En dat is toch wel een eind uit de richting.

Regiomaandag, 11 oktober 2010

Kluifrotonde bij Drachten gaat niet door

Drachten - De op- en afrit Drachten-Noord in de Wâldwei (N31) blijft zoals hij is. De provincie wilde samen met de gemeente Smallingerland en het rijk een kluifrotonde aanleggen, om het verkeer op de N369 richting Drachten enerzijds en Rottevalle anderzijds, veiliger af te handelen. Voorlopig is er echter geen geld voor.

Regiomaandag, 11 oktober 2010

Eén huis direct verkocht tijdens open huizendag

Leeuwarden - De open dag van makelaarsvereniging NVM in Fryslân heeft zaterdag ongeveer acht- tot negenduizend bezoekers getrokken. Albrecht Kok, voorzitter van NVM Fryslân, had gehoopt op iets meer bezoekers, maar ,,de mensen die kwamen waren serieus oriënterend.” Een huis werd ter plekke verkocht. ,,En dat terwijl die woning al twee jaar te koop stond.”

Regiomaandag, 11 oktober 2010

Een strippende dirigent tijdens de taptoe

Leeuwarden - Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat: Taptoe Leeuwarden. Al jaren is het de beste taptoe van Nederland en de organisatie is daar terecht trots op. En het moet wel heel gek lopen als Taptoe Leeuwarden, onder voorzitterschap van Uppie Wierda, dit jaar niet opnieuw de titel van beste taptoe in de wacht gaat slepen. Want de 37e editie was afgelopen zaterdagavond weer een om van te smullen.

Regiomaandag, 11 oktober 2010

Van ontaarde moeder tot kind dat je opvang gunt

Surhuisterveen - Wat het kleine meisje altijd doet op de kinderopvang? ,,Mei Wybe boartsje” En waar de leidster die al dertien jaar werkt voor SKA, Kinderopvang Achtkarspelen, haar voldoening uit haalt? ,,Het leuke is om de kinderen te zien opgroeien, van nul tot vier jaar. En daarna zie je ze nog op de bso (buitenschoolse opvang, GB).”

Geloof & Kerkmaandag, 11 oktober 2010

Man van eenvoud, gentleman die wist voor Wie hij werkte

Donderdag jl. overleed te Amsterdam de organist, cantor en componist Willem Vogel in de leeftijd van 90 jaar. Hij had dermate naam gemaakt dan zijn heengaan zelfs in de nieuwsberichten werd omgeroepen en zijn betekenis in enkele zinnen werd vermeld, iets wat met mensen uit dit vakgebied zelden gebeurt.

Geloof & Kerkmaandag, 11 oktober 2010

‘Nog veel terughoudendheid rond leiderschap’

Drachten - Eind oktober vindt in Drachten de jaarlijkse Global Leadership Summit plaats. De weken daarna wordt de conferentie herhaald in Houten en Lelystad. Directeur Bart Broekman (43) uit Drachten van Willlow Creek Nederland ziet dat er nog steeds veel terughoudendheid is rond het thema leiderschap. Jammer, vindt hij, want het remt de ontwikkeling van kerken.

Sportmaandag, 11 oktober 2010

Op naar één voetbalclub op Het Bolwerk

De kerk staat allang niet meer tussen de drie Bolswarder clubs - CAB, RES en Bolswardia - in. De socialisten, de katholieken en de gereformeerden, ze kennen en respecteren elkaar. Maar een fusie? ,,De tijd moet er rijp voor zijn”, zegt de RES-voorzitter. ,,Eén voor allen, allen voor één”, vindt de CAB-preses.

Sportmaandag, 11 oktober 2010

Lolle van Houten wilde alleen de stad uit als hij wist wanneer hij terug mocht

Als jongen van krap zestien jaar haalde hij zijn eerste bokstitel in 1961: noordelijk kampioen, halfzwaargewicht. Het zou bepaald niet zijn laatste zijn. Lolle van Houten verzamelde bokstitels. Bij elkaar had hij zo’n dertien noordelijke titels en daarbij schreef hij twee landelijke zwaargewicht titels op zijn naam, in 1965 en in 1970.

Sportmaandag, 11 oktober 2010

Harkemase Boys vist tegen Katwijk achter het net

Harkema - Voor de derde keer op rij bleef Harkemase Boys zaterdagmiddag verstoken van een overwinning. In een boeiend en meeslepend voetbalgevecht op sportpark De Bosk lukte het de ‘rode trein’ van trainer Henk de Jong in het duel tegen koploper Katwijk net niet. De formatie uit het voormalige vissersdorp mocht het meest tevreden zijn met de puntendeling (1-1) en glipte in Fryslân door de mazen van het net.

Sportmaandag, 11 oktober 2010

Volleybalsters VC Sneek verliezen in ouverture

Meijel - De volleybalsters van VC Sneek scoorden gistermiddag in sporthal De Körref in Meijel weliswaar meer punten dan Peelpush (105 tegen 104), maar trokken in de seizoensouverture na een vijfsetter (19-25, 25-21, 25-19, 18-25 en 17-15) aan het kortste eind. Het openingsduel in de Dela League leverde de formatie van trainercoach Derk de Saegher slechts één punt op en dat was een schrale troost.

Sportmaandag, 11 oktober 2010

Pas op voor de varkens

Als we de afgelopen week één ding hebben geleerd, dan is het dat Nigel de Jong een heel aardige jongen is.

Sportmaandag, 11 oktober 2010

‘Goed voetbal in topklasse en ploegen aan elkaar gewaagd’

Het huidige voetbalseizoen kende met de invoering van de topklasse een nieuwe en omvangrijke ontwikkeling. Na lang wikken en wegen bleven de meningen over de nieuwe opzet tot de aftrap van de competitie in augustus flink verdeeld. Nu we negen speelronden onderweg zijn is het een goed moment om de balans eens op te maken. Bevalt de topklasse?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties