Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 11 oktober 2007.

Cultuurdonderdag, 11 oktober 2007

Helden zijn het, helden blijven het

Het Grootkruis van Verdienste blinkt opvallend aan de revers van het zelfgenaaide uniform van de kleine kolonel Van Briel. Kordaat, borst vooruit en de snor goed gestreken, stapt hij uit zijn rijtjeswoning om de twee andere veteranen, Simons en Vrulink, op een parkeerplaats te voorzien van eigen onderscheidingstekens. Vervolgens reist het drietal met eigen auto van Texel tot aan de Franse grens om ‘propagandistische voorlichting’ te geven over de krijgsmacht en met name over de rol van dé veteraan binnen dat geheel, hoewel dé veteraan volgens Van Briel niet bestaat. Maar met het drietal is iets mis. En van die machomentale onttakeling mogen we weer genieten in deze nieuwe productie van Het Volk met de manhaftige titel Helden zonder Glorie.

Economiedonderdag, 11 oktober 2007

‘Voor ontspanning niet meer de deur uit’

Heerenveen - Een zwembad,een sauna of een buiten-bubbelbad heeft het imago van duur, exclusief en alleen binnen bereik van mensen met een zeer goed gevulde portemonnee. ,,En dat is helemaal niet terecht”, zegt eigenaar Peter van der Veen (32) van het nieuwe bedrijf Wellness4fun uit Heerenveen. ,,Vooral de prijs van enkele duizenden euro’s vinden veel mensen meevallen. En daarmee haal je een heel stuk ontspanning in huis. Daarvoor hoef je echt de deur niet meer uit.”

Hoofdartikeldonderdag, 11 oktober 2007

De ABN...

De bank ABN is niet meer. De Nederlandse bank wordt opgesplitst overgenomen door buitenlandse banken. Met ingang van vandaag is het aandeel ABN uit de AEX te Amsterdam verdwenen. De teloorgang van de bank is omgeven door emoties. Van politici, vakbonden tot en met klanten. Had het wel zo ver moeten komen? Maakt het voor Nederland wat uit dat een grote Nederlandse financiële speler wordt overgenomen? Is het verlies van ABN aan buitenlanders ook in cultureel opzicht een verlies? Had de minister van Financiën, Wouter Bos, de overname kunnen tegenhouden?

Regiodonderdag, 11 oktober 2007

Weer geen cijfers bodemdaling

Franeker - Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) krijgt het niet voor elkaar om precies uit te rekenen hoeveel de bodem is gedaald door zout- en gaswinning in Noordwest-Fryslân. De cijfers, die eigenlijk op 1 mei al beschikbaar hadden moeten zijn, komen nu op zijn vroegst begin december.

Regiodonderdag, 11 oktober 2007

Schone centrale in Drachten komt er

Drachten - Minister van der Hoeven (Economische Zaken) geeft tien miljoen euro aan het bedrijf SEQ voor de bouw van een schone elektriciteitscentrale in Drachten. Daarmee is het bijna zeker dat de zogenoemde ZEPP (Zero Emission Power Plant) er komt. Directeur W. van de Waal verwacht dat de centrale eind 2009 of begin 2010 zal draaien op de plaats van de oude asfaltcentrale aan de Tussendiepen.

Regiodonderdag, 11 oktober 2007

PS sceptisch over Cultureel Kwartier

Sneek - Provinciale Staten zetten grote vraagtekens bij de haalbaarheid van het Cultureel Kwartier, een theater en centrum voor kunsten, in het centrum van Sneek. Met het grootse project van de gemeente Sneek is 27,2 miljoen euro gemoeid, maar Provinciale Staten vinden de plannen slecht onderbouwd, de financiering rammelen en vrezen precedentwerking. De Statenleden konden daarom gisteren voor de tweede maal geen groen licht geven voor een provinciale bijdrage van twee miljoen euro.

Regiodonderdag, 11 oktober 2007

‘Fries moet functie-eis worden’

Leeuwarden - De taalnota van de provincie Fryslân kijkt niet ver genoeg in de toekomst. Wil het Fries als taal langer blijven bestaan, dan moet de vrijblijvendheid eraf. Dat betoogt T. Dykstra van de Feriening Frysk Underwiis. Hij presenteerde gisteren namens zes mensen uit Friese organisaties de alternatieve taalnota Oanfalsplan. Provinciale Staten nemen de nota serieus en gaan een expertmeeting opzetten.

Regiodonderdag, 11 oktober 2007

PvdA blijft toch met twee man in raad Littenseradiel

Wommels - De PvdA blijft vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Littenseradiel. De raadsleden Jan van der Meulen en Arie van Vliet blijven lid van de PvdA. ,,Ik heb niet bedankt voor de PvdA, ik ga dat ook niet doen en ik wordt geen lid van Djip Read”, zegt Van der Meulen. Dat betekent dat de nieuwe groepering Djip Read, die maandag werd gepresenteerd, uit drie leden bestaat: Jan Waterlander, Cocky Meelker en Wil Stoppels.

Regiodonderdag, 11 oktober 2007

Operatiezaal in Harlingen opgedoekt

Harlingen - Het Medisch Centrum Leeuwarden sluit zijn operatieafdeling in Harlingen. De ongeveer 2200 patiënten die er per jaar worden behandeld, moeten voortaan naar Leeuwarden en dat geldt ook voor vijftien medewerkers. Het voormalige Oranjeoord houdt alleen een polikliniek over. Daar wordt het aantal specialismen wel uitgebreid.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 oktober 2007

Voetbalvaantje voor de paus

Vaticaanstad - ,,Het voetbal wordt in toenemende mate een instrument voor het aanleren van ethische waarden en de spiritualiteit in het leven.” Dat hoor je niet elke dag op trainingsvelden. De uitspraak is dan ook niet van een voetbalcoach, maar van de huidige paus.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 oktober 2007

Elisabethbode viert 75-jarig bestaan

Deventer - De Elisabethbode bestaat 75 jaar. Om dit te vieren houdt het blad vrijdag in de Brugwalkerk in Kampen een feestelijke dienst voor haar medewerkers, verspreiders en betrokkenen. Er worden zo’n driehonderd mensen bij de jubileumdienst verwacht, waarin ds Joan Tanghé voorgaat. De predikant uit Sliedrecht is redactielid van de Elisabethbode en lid van de raad van bestuur van EB Media.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 oktober 2007

In iedere kerk is genezing mogelijk

Driebergen/ Bolsward - Wat is de positie van de kerk inzake de dienst der genezing? Wat is haar roeping en taak? Deze vragen staan vrijdag centraal tijdens een bijeenkomst waarin de Charismatische Werkgemeenschap Nederland (CWN) en de Nederlandse Lucasorde een verklaring over gebed en genezing aanbieden aan de synodevoorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland ds. Gerrit de Fijter.

Sportdonderdag, 11 oktober 2007

Nieuw Fries marathonteam

Joure Jacco Kromkamp (Ter Idzard), Christian Gert Hoen (Wolvega) en Sjaak de Wolff uit Oudehaske starten komende zaterdag op het ijs van Thialf in Heerenveen als Team Gibo-Beka.

Sportdonderdag, 11 oktober 2007

Cambuur legt Casal contract voor

Leeuwarden Cambuur heeft de negentienjarige in Engeland geboren Nigeriaan Kasali Yinka Casal aangetrokken. Hij tekende een contract van anderhalf jaar. Casal is gehaald voor de linksbackpositie, hoewel hij inzetbaar is aan de gehele linkerkant.

Sportdonderdag, 11 oktober 2007

Liverpool wil Alves

Liverpool De Engelse topclub Liverpool gaat in de winterstop een bod op Afonso Alves doen. Dat blijkt uit berichten van lokale media in de Engelse stad.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties