Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 september 2010.

Cultuurzaterdag, 11 september 2010

Wedstrijd voor nieuwe Obe Postma-composities

Leeuwarden - Het Obe Postma Selskip organiseert een wedstrijd waarbij Friese componisten wordt gevraagd gedichten van Obe Postma (1868-1963) om te zetten in muziek. Ze kunnen daarbij putten uit teksten van Postma, zoals die te vinden zijn in de laatste uitgave van zijn Samle Fersen 2005. Dat heeft het Obe Postma Selskip gisteren bekendgemaakt.

Cultuurzaterdag, 11 september 2010

Brulboeiorgel heeft première op IJsselmeer

Stavoren - Het Brulboeiorgel van musicus Hoite Pruiksma uit Warns is 6 oktober voor het eerst te horen op het IJsselmeer bij Stavoren. Dat is gisteren bekendgemaakt. Het orgel, dat bestaat uit zeven boeien met luchtpijpen die werken op de golven van de zee, wordt gebruikt voor de muziekvoorstelling Wy en Wetter.

Economiezaterdag, 11 september 2010

Rust in het hoofd is cruciaal bij verhuizing

Aldtsjerk - Romke en Thea Kinderman stellen hun nieuwe melkveehouderij in Aldtsjerk vandaag open voor publiek. Waar eerst alleen weiland was, staat nu gloednieuwe accommodaties voor vee en gezin. Een proces van vier jaar ging eraan vooraf.

Hoofdartikelzaterdag, 11 september 2010

Boeren...

Aan het woord ‘boer’ kleven allerlei associaties. Bij de een overheerst het romantische beeld van de eenzame, harde werker op het land, in voortdurende strijd met de elementen. Bij de ander is ‘boer’ een scheldwoord, als tegengestelde van alles wat ontwikkeld en beschaafd is. De gevoeligheid die het woord omgeeft, heeft ertoe geleid dat het nogal eens omzeild wordt door van ‘agrariërs’ te spreken, of nog liever, van agrarische ondernemers.

Regiozaterdag, 11 september 2010

Tekort Friese thuiszorg aangezuiverd

Leeuwarden - Er komen geen nieuwe wachtlijsten of cliëntenstops in de thuiszorg, althans niet als gevolg van een tekort bij het Zorgkantoor Friesland. Twee andere zorgkantoren in Nederland hebben geld overgehouden. Daarmee wordt het tekort van tien miljoen euro voor Friese instellingen aangezuiverd.

Regiozaterdag, 11 september 2010

‘Polarisatie is heilzaam voor de samenleving’

Leeuwarden - De Amerikaanse historicus prof dr. James Kennedy houdt zich graag bezig met de Nederlandse samenleving. En dan met name de jongste geschiedenis, die van na de Tweede Wereldoorlog. Woensdag komt hij naar Fryslân om onder meer te praten over de toekomstmogelijkheden van deze provincie.

Regiozaterdag, 11 september 2010

Voor christelijk onderwijs werden offers gebracht

Eastermar - Met een feestdag voor de huidige leerlingen, een reünie voor alle oud-leerlingen, de publicatie van een nieuw boek en een tentdienst viert de christelijke basisschool De Balsemyn in Eastermar over twee weken het 125-jarig bestaan.

Regiozaterdag, 11 september 2010

‘Ik wilde geen zielige clown zijn’

Hallum - Ondanks de spierziekte ALS is Harm Witteveen nog steeds het brein achter het circus. In Ons eigen circus beschrijft hij de geschiedenis van Circus Witova.

Regiozaterdag, 11 september 2010

De crisis in Leeuwarderadeel hing al veel langer in de lucht

Stiens - De politieke crisis in Leeuwarderadeel wordt door alle partijen omschreven als iets wat ze overrompeld heeft. Dat is moeilijk te geloven.

Sportzaterdag, 11 september 2010

Bijna vergeten, maar weer helemaal op zijn plaats

Bij sc Heerenveen waren ze Calvin Jong-a-Pin na vorig seizoen eigenlijk een beetje vergeten. De 24-jarige verdediger speelde de afgelopen voetbaljaargang op huurbasis bij Vitesse en kwam niet meer in de plannen voor van de Friese club. Inmiddels geldt hij als een vaste waarde in de basiself van trainer Ron Jans en dat wil Jong-a-Pin dit seizoen graag zo houden. ,,Ik ga voor dertig wedstrijden in de basis, maar ik hoop natuurlijk alle wedstrijden te spelen.’’

Sportzaterdag, 11 september 2010

Léon Hese is bij Cambuur de heimwee voorbij

Leeuwarden - Vraag op Twitter wie tot nu dit seizoen de beste speler van SC Cambuur is en de reacties stromen binnen. ‘Mark de Vries in ieder geval niet’, zegt iemand. ‘Diaz, Meul of Hese’, zegt een ander. ‘Hese!’, tikt wéér een ander. Het goede spel dat die laatste laat zien, ontgaat het volk niet. Geen wonder; Léon Hese steekt in prima vorm. De vraag: waardoor? Het antwoord: hij is de heimwee voorbij.

Sportzaterdag, 11 september 2010

Jenning Huizenga is terug in koers

Leeuwarden - Wielrenner Jenning Huizenga is morgen in Dalen de grote verrassing op de startlijst voor de finale van de clubcompetitie. Dat bevestigen diverse bronnen. De voormalig baantopper zal met de Friesche Leeuw, waarvan hij nog altijd lid is, meedoen in de ploegentijdrit van 22 kilometer.

Sportzaterdag, 11 september 2010

Sleutelwoord van ambitieuze zaalvoetballers Avanti: team

Stiens - Zeg zaalvoetbal in Fryslân en je zegt Avanti. Spelend in de topdivisie, behoren tot de crème de la crème van Nederland dus. Morgenavond beginnen de Stiensers met een uitwedstrijd tegen Hovocubo in het Noord-Hollandse Zwaag aan het nieuwe seizoen. De selectie is grotendeels intact gebleven, de begeleidingsstaf ook. En dat schept verwachtingen. ,,Bij de beste vier eindigen. Play-offs halen.” Zo, die staat.

Sportzaterdag, 11 september 2010

Hamstring De Vries

Burgos - SC Cambuur kan morgen in Deventer tegen Go Ahead Eagles niet over Sandor van der Heide beschikken (ribben) en mogelijk ook niet over Mark de Vries. Die verliet gisteren de training met hamstringklachten. ,,We weten de ernst daarvan nog niet, afwachten”, reageerde assistent-trainer Alfons Arts gisteren. FC Zwolle (0-1 zege op RBC) voert na gisteren met 12 punten de stand aan in de eerste divisie, Cambuur heeft er 9, dus de Leeuwarders kunnen bij winst gedeeld koploper worden. Oud-Cambuurspelers Jeffrey de Visscher en Ruud ter Heide droegen met doelpunten bij aan de simpele 1-3 die FC Emmen op bezoek bij Fortuna Sittard wist te behalen.

Sportzaterdag, 11 september 2010

Geen wijzigingen

Heerenveen Trainer Ron Jans van sc Heerenveen start vanavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse met hetzelfde basisteam, als de afgelopen twee duels tegen NAC Breda en NEC. Dat houdt in dat Viktor Elm de voorkeur krijgt boven Filip Djuricic en Calvin Jong-a-Pin het hart van de verdediging vormt met Michel Breuer. Arnold Kruiswijk is op de weg terug, maar zit nog niet bij de selectie. Het herstel van Milan Kopic zal ongeveer vier weken duren. De 24-jarige Tsjechische verdediger moet eerst twee weken rust houden, alvorens hij de training mag hervatten. Opstelling: Steppe; Janmaat, Breuer, Jong-a-Pin en El Akchaoui; Grindheim, Elm en Väyrynen; Beerens, Dost en Assaidi.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties