Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 augustus 2010.

Cultuurwoensdag, 11 augustus 2010

Teatergroep Sult speelt ‘Moardwiif’ in Harich

Harich - Teatergroep SULT speelt dit jaar in Harich de voorstelling Moardwiif. Dat heeft een woordvoerder van het gezelschap gisteren gemeld. De voorstelling is ,,een ontdekkingsreis door het dorp”. Bezoekers zien onder meer een stuk natuur, een garageverkoop en het debuut van een jonge Harichster band.

Cultuurwoensdag, 11 augustus 2010

Interkerkelijk Mannenkoor Edoza heeft nieuwe cd

Sneek - Interkerkelijk Mannenkoor Edoza uit Sneek brengt een nieuwe cd uit. Het album Alles wat adem heeft bevat bekende geestelijke liederen in diverse talen. Het is in april opgenomen in de Martinikerk in Bolsward, met medewerking van organist Johan Bijhold, sopraan Judith Sportel en het Synergy-ensemble. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Hibma.

Economiewoensdag, 11 augustus 2010

Mogelijk meer koopzondagen

Leeuwarden – Als de Tweede Kamer na de zomer het voorstel van D66 en GroenLinks overneemt, mag elke gemeente voortaan zelf bepalen of de winkels vaker open mogen dan de huidige twaalf koopzondagen per jaar. In Fryslân reageren winkeliers verdeeld op een eventuele versoepeling.

Hoofdartikelwoensdag, 11 augustus 2010

De toekomst van duurzame energie...

Het is de moeite waard om in de toekomst te investeren in de opwekking van duurzame energie. Tot deze conclusie komen onderzoekers die in opdracht van een Nederlandse denktank hebben onderzocht hoe ons land in de komende tientallen jaren het best de energievoorziening kan regelen. Duurzame energie leidt niet tot hogere kosten dan energie uit fossiele brandstoffen. Er zijn daarom, zo luidt de eindconclusie, geen economische redenen om niet voor hernieuwbare energiebronnen te kiezen, alleen politieke redenen.

Regiowoensdag, 11 augustus 2010

Praat maar Deens, dat is beter te verstaan

Een Fries blijft altijd een Fries, zelfs als hij de provinciegrenzen ver achter zich laat. Deze zomer in het Friesch Dagblad provinciegenoten die in het buitenland zijn gaan wonen. Dit keer Imke Wagenmakers uit Rødovre, Denemarken.

Regiowoensdag, 11 augustus 2010

Los wint de slag op de Hegemer Mar

Heeg - De handen konden gisteren weer in de lucht bij de schipper en bemanningsleden van de Grutte Pier uit It Heidenskip. In de slotroute versloegen ze titelverdediger Jelle Talsma van de Jonge Jan uit Warten in een rechtsstreeks duel op de Hegemer Mar. Het spectaculairst was het omslaan van het skûtsje de Sûn en Wol van Siete Meeter uit Leeuwarden.

Regiowoensdag, 11 augustus 2010

‘Jeugdzorg scheld je niet meer zo uit’

Leeuwarden - Bureau Jeugdzorg Friesland krijgt subsidie van Binnenlandse Zaken, om agressie tegen de medewerkers te helpen voorkomen. Nooit meer de houding van: ‘uitgescholden worden hoort nou eenmaal bij het werk.’

Regiowoensdag, 11 augustus 2010

OM wacht op uitsluitsel over moeder babylijkjes

Nij Beets - Vrijdag wordt bekend of de verdachte uit Nij Beets de moeder is van de vier baby’s die vorige week levenloos werden gevonden.

Regiowoensdag, 11 augustus 2010

Een sfeervolle nacht: ‘de Sneekweek is oké, olé, olé’

Sneek - ,,Wat een herrie daar.’’ Agent Arno Eisma wijst naar het Schaapmarktplein in Sneek. ,,Maar wel prachtig om die mensenmassa zo te zien, met de handen in de lucht.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 11 augustus 2010

Zeven leiders bahá’í in Iran krijgen twintig jaar cel

New York - Zeven bahá’í-leiders die in Iran al ruim twee jaar gevangen zitten, hebben ieder celstraffen van twintig jaar opgelegd gekregen. Dit blijkt uit rapporten die zijn ontvangen door de Bahá’í International Community (BIC), de instantie die de bahá’ís vertegenwoordigt bij de Verenigde Naties in New York.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 augustus 2010

‘Wonder’ nieuwe album van Michael W. Smith

Duiven - De Amerikaanse gospelster Michael W. Smith (1957) komt in september met een nieuwe cd: Wonder.

Sportwoensdag, 11 augustus 2010

Haven is WK-drama nog niet vergeten

Kolmeersland - Nee, zelfs een pleister op de wond zou een eventuele eindzege in de Sneekweek niet zijn voor de Sneker Yngling-zeiler Hidde-Jan Haven en zijn bemanningsleden Don van Arem en Miguel Karsters. Daarvoor ligt de dreun van de onlangs door de neus geboorde WK-winst nog te vers in het geheugen. Op de Snitser Mar probeert het drietal vooral weer even te genieten van het spelletje op zichzelf. Haven en Karsters zelfs twee keer per dag.

Sportwoensdag, 11 augustus 2010

‘Overdag om de eer’ tegen decor van de Snitser Mar

De 75e Sneekweek is volle gang. De jubileumeditie van het grootste zeilevenement van Europa op binnenwater is drie dagen geleden van start gegaan op de Snitser Mar. Morgen heeft de traditionele Hardzeildag plaats, waarin de strijd om de tinnen dagprijzen nog groter zal zijn dan anders. Koningin Beatrix zal morgen op het meer en het starteiland ook van de partij zijn en dat is misschien wel het grootste compliment voor de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS).

Sportwoensdag, 11 augustus 2010

Bouwmeester leidt in wereldbeker

Weymouth Marit Bouwmeester zeilt sterk tijdens de wereldbekerwedstrijd in Weymouth. De Wartense won de eerste twee races in de Laser Radial en na een zevende en tweede stek gisteren gaat ze fier aan de leiding in het klassement. De Friezin heeft vier punten voorsprong op de Tsjechische Veronika Venclová. Ook Finn-zeiler Pieter-Jan Postma presteert wel naar behoren. De Fries staat na drie races tweede achter de ongenaakbare Fransman Jonathan Lobert. Roelof Bouwmeester, de broer van Marit, kon niet mee in dat geweld. Hij staat na vier races 26e. De Nederlandse 470-zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn in de wereldbekerwedstrijd in Weymouth opgerukt naar de tweede plaats. Lang niet alle geplande wedstrijden konden gisteren doorgaan. Onder andere het matchracen, met de nog ongeslagen Renee Groeneveld, werd uitgesteld.

Sportwoensdag, 11 augustus 2010

Berkenbosch sterk in Gouden Pijl

Emmen Maint Berkenbosch blijft sterk koersen. De Friese wielrenner finishte gisteren bij de elite-amateurs als derde in de sterk bezette Gouden Pijl van Emmen. De oorspronkelijk uit Oldeberkoop afkomstige Berkenbosch moest Paul de Rooy (Deventer) en Jarno Gmelich Meijling (Almere) voor laten gaan. Het drietal was in de finale ontsnapt uit het peloton. De Rooy greep na tachtig kilometer de zege in de eindspurt. Jan Bos (Nieuwehorne) finishte als zesde, vlak voor Jord Veslinga (Makkum). Sierd Steigenga (Exmorra) ging met de tiende prijs naar huis. Andrea Bosman (Ermelo) greep de winst bij de dames. Samuel Sanchez ging bij de professionals met zege aan de haal.

Sportwoensdag, 11 augustus 2010

Sneekweek krijgt de o zo gewenste stevige wind

Kolmeersland - Veel zeilers zaten er al op te wachten en gisteren was het dan zover. De vierde dag van de Sneekweek werd er eentje met een stevige én constante wind. De omstandigheden resulteerden weliswaar in een handvol omgeslagen boten, maar vooral in een zeer vlot verlopen wedstrijd die fraaie strijdtonelen kende. ,,We hebben de zeilers alles kunnen geven”, stelde wedstrijdleider Johan de Visser.

Sportwoensdag, 11 augustus 2010

Panschipper Ko Otte: hoeder van het Starteiland

Wie de activiteiten van Ko Otte op zeilgebied vlot wil samenvatten, doet er toch nog goed aan een paar uur in te ruimen. Want stilzitten is allerminst besteed aan de kersverse Panschipper van Sneek. Kleurrijk verhalen over zijn bezigheden doet hij daarentegen met graagte. Nu de 59-jarige Otte op allerlei gebieden een belangrijke vinger in de pap heeft, mag hij gerust een ware hoeder van het Starteiland genoemd worden. ,,Dit eiland is een soort tweede thuis voor mij geworden.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties