Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 augustus 2009.

Economiedinsdag, 11 augustus 2009

Bedrijven slecht bekend met nieuwe e-mailregel

Delft - Bedrijven zijn nog niet klaar voor de nieuwe regel die voorschrijft dat zij expliciet toestemming moeten hebben voor het ongevraagd versturen van zakelijke e-mails en sms-berichten. Vele zijn er niet van op de hoogte dat dit vanaf 1 oktober verplicht is.

Economiedinsdag, 11 augustus 2009

Glastuinders gaan zelf CO2-uitstoot beheren

Amsterdam - Glastuinders krijgen een beloning als ze in groepsverband minder broeikasgas (CO2) gaan uitstoten dan hun door het ministerie van VROM is toegewezen. Dit meldt het Financieele Dagblad. Bij een overschrijding van de CO2 norm, krijgen de bedrijven een boete.

Economiedinsdag, 11 augustus 2009

Bedrijven jagen feller op wanbetalers

Amsterdam - Nederlandse bedrijven hebben in het tweede kwartaal van dit jaar 54 procent meer incassozaken tegen bedrijven aanhangig gemaakt dan in dezelfde periode van 2008. Bedrijven dragen de vorderingen op niet-betaalde rekeningen veel sneller over aan een incassobureau, door de toename van het aantal faillissementen.

Hoofdartikeldinsdag, 11 augustus 2009

Openbaar ministerie, advocaten...

De baas van het Openbaar Ministerie, Harm Brouwer, is boos. Echt boos. Dat mag je afleiden uit de emotie die in zijn stem klonk toen hij bekend maakte dat hij een brief heeft gestuurd naar de Nederlandse orde van Advocaten. De reden is de verharding in de verhouding tussen het Openbaar Ministerie en de advocatuur. De aanleiding was een publiekelijke scheldpartij van enkele advocaten jegens officier van justitie Koos Plooy.

Regiodinsdag, 11 augustus 2009

Wittenskipper Tony Feitsma wie mei hert en siel ferbûn mei it Frysk

Ljouwert - Wittenskipper Tony Feitsma (81) út Grou is ôfrûne snein yn Ljouwert ferstoarn. It lêste jier fan har libben wie se slim siik. Oant it lêst ta sette Feitsma har yn foar Fryslân en it Frysk.

Regiodinsdag, 11 augustus 2009

Hutten bouwen en vriendjes maken

Harlingen - ,,Ik kan dit heel goed”, zegt Isa Lemmers (6) terwijl ze een spijker precies in de naad tussen twee spaanplaten slaat. Samen met haar vriendinnetje Luka van der Meer en de zevenjarige Yoran van der Tuin werkt ze aan een hut in het Harlinger bos. Eén deel van het bos is deze week omgedoopt in Spijkerstad. Kinderen uit Harlingen kunnen er de hele week bouwen en spelletjes doen.

Regiodinsdag, 11 augustus 2009

Petreaus: ‘Ik kom niet naar feest, maar Friesland boppe!’

Leeuwarden/New York - Een van de hoogste militairen van het Amerikaanse leger, viersterrengeneraal David Petraeus, komt niet naar de Friesland Day tijdens de viering van vierhonderd jaar New York, op 12 september.

Regiodinsdag, 11 augustus 2009

Beter overleg over spuien in vorstperiode

Leeuwarden - De Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden gaat dit najaar met Wetterskip Fryslân om tafel om duidelijke afspraken te maken over het afstromen in periodes dat er ijs ligt. Afgelopen winter bleek dat het Friese waterschap geen beleid heeft ten aanzien van het bemalen in ijswinters.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 augustus 2009

De trein van het leven die doordendert


Geloof & Kerkdinsdag, 11 augustus 2009

Geen roze wolk, wél een verdieping van je relatie

Drachten - De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten zet komend jaar sterk in op relaties. Startschot van het nieuwe seizoen is een Lovespecial voor 175 stellen. ,,We willen mensen er warm voor krijgen dat ze diepgaand gaan investeren in hun relatie.”

Geloof & Kerkdinsdag, 11 augustus 2009

Drachtster PKN-gemeente gaat missionair twitteren

Drachten - De Drachtster PKN-wijkgemeente ‘De Oase’ begint een missionaire website waarbij gemeenteleden interactief meedoen via Twitter.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 augustus 2009

‘Love special’ met 175 stellen in Bethelkerk

Drachten - De Drachtster Bethelgemeente wil op zondag 30 augustus een ‘Love special’ houden met liefst 175 stellen. De megabijeenkomst van mensen die samen door het leven gaan is de aftrap van diverse activiteiten die in het teken staan van relaties.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties