Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 juli 2017.

Economiedinsdag, 11 juli 2017

Boter duurder door grotere populariteit

Leeuwarden - ,,Hieltiten mear minsken tinke positiver oer de effekten fan būter op de sūnens. Wittenskippers wize der ek faker op”, aldus woordvoerder Klaas Johan Osinga van landbouworganisatie LTO. ,,Je sjogge dat dit ynternasjonaal trochwurket yn de būtermerk. Minsken kieze wer faker foar būter ynstee fan plantaardige fetten. It is in trend dy’t in grut effekt hat op de prizen. Der wurdt op de hiele wrāld no te min būter makke.”

Regiodinsdag, 11 juli 2017

Banen weg bij afdelingen van KwadrantGroep

Drachten - Zorginstelling KwadrantGroep gaat snijden in de indirecte kosten. Werknemers uit ondersteunende functies kunnen zich vrijwillig opgeven voor een afvloeiingsregeling, of besluiten zich te laten omscholen voor de directe zorg. ,,Op die manier willen we gedwongen ontslagen voorkomen”, aldus woordvoerder Naomi de Boer.

Regiodinsdag, 11 juli 2017

‘Baas balkjes’ voor fly-overs knooppunt Joure

De nieuwe aansluiting van de A7 op de A6 bij Joure begint steeds meer gestalte te krijgen. Sinds gisteren worden er tachtig liggers geplaatst, die elk meer dan een ton wegen, voor de nieuwe fly-overs.

Regiodinsdag, 11 juli 2017

Vernietigend oordeel in kwestie De Lawei

Drachten - De Drachtster schouwburg De Lawei had de bouwovereenkomst met aannemer Van Norel uit Epe niet mogen ontbinden. Gebreken hadden nog kunnen worden hersteld en De Lawei heeft tijdens de bouw ook zelf veel steken laten vallen. Dat oordeelt de Raad van Arbitrage voor de Bouw in de bodemprocedure over de bouwproblemen. De financiėle gevolgen van de uitspraak zijn groot voor de schouwburg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties