Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 mei 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 11 mei 2013

Verhalen die verteld moeten worden

Ieder jaar in de weken voorafgaande aan de dodenherdenking op 4 mei en bevrijdingsdag op 5 mei is er de media uiteraard veel aandacht voor de oorlog in al haar verschrikkingen. Er worden ‘grote verhalen’ verteld over bijvoorbeeld de aanloop naar het machtige rijk van Hitler, of over de politieke strategieën van de geallieerden. Ieder jaar worden ook de ‘kleine‘ verhalen verteld; over mensen die binnen hun beperkte mogelijkheden van verzet hun leven op het spel zetten, of over de lotgevallen van eenvoudige mensen die bij de oorlog betrokken raakten als slachtoffer.

Regiozaterdag, 11 mei 2013

Kerk van oerpake blijft behouden voor Broek

Broek | ,,Een kerk hoort niet van een particulier te zijn, zeker niet als er een gemeenschap is die het kan en wil dragen.” De Stichting Vrienden van de Broekster kerk is nog altijd niet gerust op de plannen voor de verkoop van het pand. De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Joure, waar de kerk bij hoort, moet besparen en overweegt het gebouw te verkopen aan de Jouster ondernemer Rienk van Terwisga. De stichting is bang dat met de verkoop het interieur van het pand wordt aangetast.

Regiozaterdag, 11 mei 2013

Vier eeuwen verhalen van het boerenleven gebundeld

Nes (B) | Aanvankelijk zou de beschrijving van de boerderijen een onderdeel zijn van een nog uit te geven boek over Nes. Maar de verhalen waren zo bijzonder en leverden zo veel stof tot schrijven op dat de Stifting Akkrum Ald en Nij besloot er een apart boek aan te wijden. Boerderijen van Nes. Geschiedenis en ontwikkeling brengt bijna vier eeuwen boerenleven in beeld.

Regiozaterdag, 11 mei 2013

Harde wind dwarsboomt evenementen

Harlingen | De harde wind speelt watersportevenementen parten. Vanwege hoge golven en het koude zeewater is de 39e editie van de jaarlijkse HT-sloepenrace van Harlingen naar Terschelling gisteren afgelast. De organisatie vond het niet verantwoord de sloepen de overtocht te laten maken. De race een dag verschuiven is ook geen optie, aldus voorzitter Kees Jan van Beek. De weersverwachtingen van vandaag zien er niet beter uit. Vanwege de wind moest gisteren ook het programma van zeilevenement Lemmer Ahoy worden aangepast.

Geloof & Kerkzaterdag, 11 mei 2013

Joachim Meisner met pensioen

Keulen | De aartsbisschop van Keulen, kardinaal Joachim Meisner, wil zijn functie neerleggen als hij op Eerste Kerstdag tachtig jaar wordt. Hij zal paus Franciscus daarom verzoeken en rekent er vast op dat het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk met zijn ontslagaanvraag instemt.

Sportzaterdag, 11 mei 2013

De Hoeve: waar een klein dorp groot in kan zijn

De Hoeve | De term ‘geschiedenis schrijven’ wordt in de sportwereld te pas en te onpas gebruikt. Maar als het een keer gerechtvaardigd is, is dat in het geval van de korfballers van De Hoeve. Als zij er vandaag in slagen om te promoveren naar de hoofdklasse van het veldkorfbal is dat een nog nooit vertoond iets. ,,Oftewel: uniek”, zoals Marten Vonk (67) - al veertig jaar voorzitter - zegt.

Sportzaterdag, 11 mei 2013

ONS Sneek als gastheer van de ruwe diamanten van jeugdvoetbal

Sneek | Van sommige spelers zullen we nooit meer wat horen, van anderen misschien iets meer. En wie weet, misschien haalt een enkeling zelfs wel de absolute top. Of en in hoeverre ze geslepen worden in de toekomst, is nog de vraag. Maar dat er ruwe diamanten in actie komen tijdens het jaarlijkse Jorn Feenstra Toernooi van ONS Sneek, is zeker. Gisteren was de eerste dag van het internationale treffen voor D-pupillen, vandaag zijn de finales. Over een bijzonder toernooi, voor een bijzonder goed doel.

Sportzaterdag, 11 mei 2013

Eindelijk trainerscursus voor Cambuurs De Jong

Leeuwarden | Hij had zich er meer zorgen over gemaakt dan over de vraag of Cambuur wel kampioen van de eerste divisie kon worden. Interim-trainer Henk de Jong was al twee keer afgewezen voor de cursus Coach Betaald Voetbal en had behoorlijk opgezien tegen de dag van het toelatingsexamen. Toch kreeg de Friese trainer gisteren te horen dat hij met zes punten meer dan vorig jaar (85 om 79) bij zijn derde poging eindelijk is toegelaten tot de cursus.

Sportzaterdag, 11 mei 2013

Column Marco van der Heide: Van CVVB naar Ajax

Wat een week voor Cambuur en mijzelf. Een spannende kampioenswedstrijd, hulp uit Deventer, een vreugde-uitbarsting na het laatste fluitsignaal, het in ontvangst nemen van de kampioensschaal, het feest in de spelersbus en twee geweldige huldigingen, in het stadion en naast de Oldehove.

Sportzaterdag, 11 mei 2013

Veenstra: Europees voetbal bekroning bewogen seizoen

Heerenveen | Beloning, mooi slot, overwinning. sc Heerenveen kan zich morgenmiddag zomaar eens plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Een zege uit bij Roda JC helpt daarbij. Toch weigert de Friese algemeen directeur Robert Veenstra kwalificatie voor het seizoenstoetje aanvankelijk in die lovende bewoordingen te omschrijven. ,,Ik denk niet in dat soort termen.”

Sportzaterdag, 11 mei 2013

Van Basten op zoek naar de beloning

Heerenveen | Het is nog niet eens zo lang geleden dat de noodklok werd geluid in het Abe Lenstra Stadion. Meer nog dan om de onrust op bestuurlijk vlak, maakte Heerenveen zich druk om de stand op de ranglijst. Duel na duel verloor de ploeg terrein, de play-offs kwamen in zicht. Om degradatie wel te verstaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties