Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 april 2015.

Economiezaterdag, 11 april 2015

Eerste IJslandse opdrachten binnen voor handelsmissie

Reykjavik/Wolvega - Elf bedrijven uit Weststellingwerf en omgeving hebben de eerste succesjes geboekt op een handelsmissie naar IJsland. De ondernemingen zijn met burgemeester Gerard van Klaveren en commissaris van de Koning John Jorritsma op een vierdaagse reis om exportmogelijkheden te onderzoeken.

Hoofdartikelzaterdag, 11 april 2015

CDA heeft een nieuwe rol in de politiek

In alle provincies zijn de informateurs klaar met hun advies voor de ideale coalitie. En wat blijkt? In alle twaalf de provincies zit het CDA nog steeds aan de onderhandelingstafel. Het is een fijn cadeautje voor de partij die vandaag stilstaat bij de 35e verjaardag.

Regiozaterdag, 11 april 2015

Niemand merkte iets van Fryslâns zwaarste aardbeving

In Drenthe en Twente buigt de politiek zich over de risico's van herinjectie van productiewater bij gaswinning. Gewezen wordt naar een aardbeving in De Hoeve, op 26 november 2009. Een voor Nederland unieke aardbeving, die destijds bijna niemand opmerkte.

Regiozaterdag, 11 april 2015

PvdA valt ook buiten bestuur Wetterskip

Leeuwarden - Net als in Provinciale Staten blijft de PvdA ook in het nieuwe bestuur van Wetterskip Fryslân buiten de coalitie. Gisteren presenteerde informateur Joop Atsma zijn advies voor een nieuw dagelijks bestuur, dat bestaat uit CDA, Water Natuurlijk en de ChristenUnie in combinatie met de geborgde zetels voor natuurbeheerders en boeren. Deze coalitie heeft een meerderheid van dertien van de 25 zetels in het waterschapsbestuur.

Regiozaterdag, 11 april 2015

Oudste Friese boerderij (1595) ontdekt in Reahûs

Reahûs - Aan de Sânleansterdyk bij Reahûs staat mogelijk de oudste Friese boerderij van het Noordzeegebied. Onderzoek van Paul Borghaerts uit Easterein maakt duidelijk dat het houten bintwerk van de boerderij van de familie Van der Hoff dateert uit 1595. ,,De kans dat we nog een oudere boerderij vinden is bijzonder klein", aldus Borghaerts.

Regiozaterdag, 11 april 2015

Provincie leent tien miljoen uit voor muizenplaag

Leeuwarden - De provincie Fryslân stelt tien miljoen beschikbaar voor de boeren die het hardst getroffen zijn door de muizenplaag. Met het bedrag wil de provincie minimaal 83 en maximaal vierhonderd boeren van een lening voorzien.

Sportzaterdag, 11 april 2015

St. Juste klaar voor zijn basisdebuut

Door Daan Rieken -

Sportzaterdag, 11 april 2015

Stratenmaker met 'n hekel aan keien terug in Roubaix

Door Daan Rieken

Sportzaterdag, 11 april 2015

Rusnák van Groningen vs Rusnák van Cambuur: 3-3

Door Gerard Bos


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties