Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 11 april 2014.

Economievrijdag, 11 april 2014

Melkprijs daalt na top in de winter

Na een sterke stijging van de melkprijzen vorig jaar ontvangen veehouders dit jaar iets lagere prijzen. De productie in West-Europa stijgt. Internationaal is de vraag naar zuivelproducten goed, eind vorig jaar steeg de wereldhandel.

Economievrijdag, 11 april 2014

Lichte opleving woningmarkt

Drachten | In het eerste kwartaal van dit jaar zijn de prijzen van verkochte woningen licht gestegen. Volgens makelaarsorganisatie NVM liggen de prijzen 1,2 procent hoger dan een jaar geleden. Landelijk zijn de verschillen groot. Ook in Fryslân. Deze provincie is door de NVM opgedeeld in vijf regio’s. In Opsterland is de stijging het grootst met 2,5 procent. In Noordwest en Zuidwest gaat het om toenames van respectievelijk 1,0 en 0,8 procent. In het zuiden van de provincie was er nog sprake van een prijsdaling: 3,7 procent. In Noordoost-Fryslân daalden de prijzen in een jaar nog met 6,2 procent.

Hoofdartikelvrijdag, 11 april 2014

Waarom verlaten leraren het onderwijs?

Het leraarschap heeft niet zulke beste papieren: de helft van de jonge leerkrachten geeft in een onderzoek aan weleens aan stoppen te denken. Het werk valt hen te zwaar. Veel jonger leerkrachten vinden dat ze een eenzame baan hebben: ze staan alleen in de klas voor enkele tientallen leerlingen die meer of minder leergierig zijn en meer of minder de rust verstoren.

Regiovrijdag, 11 april 2014

Bonden houden vertrouwen in Icedôme Almere

Almere | De sportbonden KNSB en NOC*NSF houden volop vertrouwen in de plannen voor een nieuw ijsstadion in Almere. De samenwerking met Icedôme Almere wordt voortgezet en spoedig in een overeenkomst vastgelegd, zo laten de bonden in een summier persbericht weten.

Regiovrijdag, 11 april 2014

Roep om Fries centraal archeologisch meldpunt

Leeuwarden | Er moet een centraal punt komen waar alle bijzondere bodemvondsten in Fryslân kunnen worden gemeld. Doordat zo’n meldpunt er nu niet is, is het mogelijk dat waardevolle archeologische vondsten nooit worden ontdekt. Dat zegt directeur Gerhard Bakker van Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Regiovrijdag, 11 april 2014

Geen geld tegen overlast jeugd in Damwâld

Damwâld | De gemeente Dantumadiel heeft niet genoeg geld om de overlast van hangjongeren goed aan te pakken. Van een pakket aan maatregelen dat nodig is om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan, kan komend jaar slechts de helft worden uitgevoerd. En bovendien is dat slechts eenmalig: vanaf 2015 is er geen enkele financiële dekking meer voor de extra maatregelen.

Regiovrijdag, 11 april 2014

Even geen zorgen, maar een openingsfeest in Zorgcentrum het Bildt

Sint Annaparochie | Sluiting van verzorgingshuizen is aan de orde van de dag in Nederland. In Sint Annaparochie is het Zorgcentrum het Bildt juist verbouwd. 2,5 jaar werd er gebouwd, gesloopt en gerenoveerd. Gisteren was de feestelijke heropening.

Regiovrijdag, 11 april 2014

Straks loopt niemand in Hurdegaryp meer in een kb’tje

Een kb’tje. Bijna iedereen in Hurdegaryp weet dat dat kleren zijn die bij kledingbeurs ’t Winkeltje vandaan komen. Straks is dat misschien verleden tijd, want als er niet snel een nieuw pand komt, moet de tweedehandskledingwinkel na 33 jaar de deuren sluiten.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 april 2014

Open Doors-dag naar Utrechtse Jaarbeurs


Geloof & Kerkvrijdag, 11 april 2014

Nieuwe liedbundel voor Gereformeerde Bond in de maak

Leerdam | In de Gereformeerde Bond binnen de Protestantse Kerk in Nederland werkt een groep predikanten en anderen aan een nieuwe liedbundel voor gebruik in de erediensten.

Sportvrijdag, 11 april 2014

Drachtster zaalvrouwen zonder Cor op titeljacht

De zaalvrouwen van Drachtster Boys kunnen vanavond voor een historische prestatie zorgen. Bij winst op Plubos worden ze kampioen van Nederland. ,,Natuurlijk is het hartstikke spannend. Maar we moeten het gewoon afmaken”, zegt aanvoerster Teuny Bosma.

Sportvrijdag, 11 april 2014

Column Jelle ten Rouwelaar: Het geel-zwarte degradatiespook

Je hebt ze er tussen zitten. Van die trainers die zeggen dat ze geen druk voelen als het slecht gaat met hun ploeg. Of die beweren dat statistieken hen niets zeggen. Kul vind ik dat. Ik ben in ieder geval gek op cijfertjes over voetbal. Behalve als ze in je nadeel zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties