Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 maart 2017.

Economiezaterdag, 11 maart 2017

Irmato Drachten krijgt vrije rol FMI

Drachten - ,,Een mooie vestiging met een hechte groep slimme mensen die hoogwaardige technologie maakt. En met een stabiele klant in Philips, waar wij in het hart van de productie van de scheerapparaten zitten", zegt Evert Rietdijk, managing director bij de afdeling Hightech Solutions van FMI. Rietdijk bezocht gisterochtend de vestiging van Irmato in Drachten. FMI nam machinebouwer Irmato deze week over na een faillissement.

Hoofdartikelzaterdag, 11 maart 2017

Waarheid in teken van het goede

I n het proces tegen Jezus stelt de Romeinse gouverneur Pilatus vragen over de identiteit van Jezus. De eerste vraag aan Jezus is: 'Bent u de koning van de joden?´ Jezus geeft geen direct antwoord maar stelt een wedervraag: 'Bent u zelf op die gedachte gekomen of hebben anderen u dit over mij gezegd?´ Pilatus reageert: 'Ik ben toch geen jood.´ Ofwel: hoe zou ik op de gedachte kunnen komen? Pilatus vraagt vervolgens: 'Waarom bent u hier? Wat heeft u gedaan dat uw volk en de hogepriesters u aan mij hebben overgeleverd?´ Dan zegt Jezus iets over zijn koningschap. 'Dat is niet van deze wereld. Als dat wel bij de wereld zou horen, hadden mijn mensen mij wel beschermd, om te voorkomen dat ik zou worden overgeleverd.´ Pilatus concludeert: 'Dus u bent koning?´ Toen zei Jezus over zichzelf: 'Ik ben naar de wereld gekomen om van de waarheid te getuigen en ieder die de waarheid is toegedaan, luistert naar wat ik zeg.´ Daarop sprak Pilatus de woorden: 'Maar wat is waarheid?´

Regiozaterdag, 11 maart 2017

Dit keer vond broer Herman het eerste ei

Slijkenburg - Zijn broer Geert vond al eens het eerste kievitsei van Fryslân, en vijftien jaar geleden vond Herman Mooi zelf de eerste, maar meldde hij dat te laat. Gisteren mocht de ervaren eizoeker eindelijk de Sulveren Ljip in ontvangst nemen. Hij vond het eerste kievitsei van Fryslân in een stuk land bij Slijkenburg.

Regiozaterdag, 11 maart 2017

Provincie wil uitleg over metingen N31

Drachten - De provincie Fryslân gaat Rijkswaterstaat aanspreken op de uitkomsten van de snelheidscampagne op de N31. Dat zegt provinciaal verkeerskundige Sipke van der Meulen. Hij vindt het belangrijk dat de uitkomsten van dergelijke campagnes betrouwbaar genoeg zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties