Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 11 maart 2016.

Economievrijdag, 11 maart 2016

Vrees voor tekort aan werknemers in de bouw

Stiens - Veel bouwbedrijven zijn in de afgelopen jaren in de problemen gekomen of omgevallen sinds de crisis in 2008 begon. ,,Velen hebben de branche verlaten, de uitstroom was groot", zegt Siep Klaas Bijland. Hij heeft een bouwbedrijf in Stiens en is vicevoorzitter van brancheorganisatie Bouwend Nederland afdeling Friesland. ,,Veel personeel is in de afgelopen jaren met de VUT gegaan - er is namelijk bij ons in de branche sprake van veel vergrijzing - en een groot deel is in een andere branche gaan werken. Daarnaast zijn er mensen voor zichzelf begonnen, zzp’er geworden dus. Dat er veel mensen zijn vertrokken uit de sector blijkt ook uit het aantal cao’s dat voor mensen in deze sector is afgesloten. Dat aantal is afgenomen van 180.000 naar 100.000. Een flinke aderlating dus."

Hoofdartikelvrijdag, 11 maart 2016

Zorgen over financiën van ziekenhuizen

Ziekenhuizen moeten hun administratie verbeteren. De administratieve praktijk in veel ziekenhuizen is niet goed genoeg. Dit oordeel wordt geveld door de toezichthouder Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) naar aanleiding van een onderzoek in vijftien ziekenhuizen.

Regiovrijdag, 11 maart 2016

Haast bij 'Súdwest’ over thuiszorg

Sneek - Het college van Súdwest-Fryslân moet haast maken met een voorstel omtrent de thuiszorg, om te voorkomen dat de 630 thuishulpen in de gemeente worden ontslagen. Dat zegt de SP in die gemeente. Thuiszorg Zuidwest-Friesland, de grootste aanbieder in de regio, heeft het contract voor de huishoudelijke hulp per juni opgezegd. De organisatie is ondertussen met een nieuw plan gekomen omtrent de inrichting van de zorg, die dan betaald zou moeten worden via de nieuwe thuiszorgcode. Dat kost de gemeente vijf ton boven op het huidige budget van vijf miljoen euro.

Regiovrijdag, 11 maart 2016

Derde van Friese kinderen wordt gepest

Leeuwarden - Ongeveer een derde van de Friese kinderen van vier tot twaalf jaar wordt gepest. Dat blijkt uit de Gezondheidsmonitor 4-12 die GGD Fryslân opstelde op basis van een onderzoek onder ouders in Fryslân. In het onderzoek is gekeken naar de gezondheid van het kind en aspecten die gezondheid beďnvloeden, zoals leefstijl en woonomgeving.

Regiovrijdag, 11 maart 2016

ChristenUnie Dantumadiel wil nog geen fusie

Damwâld - De fractie van ChristenUnie in Dantumadiel wil nog geen bestuurlijke fusie met de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland en Ferwerderadiel, maar wil eerst afwachten hoe de ambtelijke fusie per 2017 verloopt. De raadpleging van leden gisteravond heeft dit standpunt van de raadsleden van de coalitiepartij bevestigd. Een meerderheid van de leden liet weten tegen de bestuurlijke fusie te zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties