Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 11 maart 2013.

Economiemaandag, 11 maart 2013

Partners werknemers Prins doen beroep op Noorse ambassade

Dokkum | De partners van werknemers bij Prins Dokkum vragen de Noorse ambassade in Nederland sluiting van de vangrailproducent te voorkomen. Ze doen in een brief een beroep op ambassadeur Anniken Ramberg Krutnes om het Noorse concern Saferoad, moederbedrijf van Prins, ,,tot eerlijke en respectvolle besluiten” te bewegen.

Hoofdartikelmaandag, 11 maart 2013

Moet de markt het onderwijs regeren?

De eindopbrengsten van een school. Zo wordt er in beleidstaal (van de overheid) gesproken over wat kinderen hebben leren kennen en hebben leren kunnen op school. Dergelijk taalgebruik is een uitdrukking van opvattingen over onderwijs en over kinderen. Die opvattingen kunnen worden gekarakteriseerd in het begrip bedrijf. Een school is een bedrijf, met input en output, met score en rendement. Als het bedrijf minder presteert dan collega-bedrijven, dan moet het aan de schandpaal van de openbaarheid.

Regiomaandag, 11 maart 2013

Wat te doen als ambulance achter je rijdt

Drachten | Automobilisten hebben er vaak geen idee van wat ze moeten doen als er een ambulance, politiewagen of brandweerwagen nadert. Dat blijkt uit het eerste onderzoek van het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV), dat 1 januari is opgericht. Het instituut pleit ervoor om tijdens het rijexamen meer aandacht te geven aan het veilig ruimte maken voor een voorrangsvoertuig.

Regiomaandag, 11 maart 2013

Veel leraren in basisonderwijs haken snel af

Leeuwarden | Steeds meer onderwijzers in het basisonderwijs verlaten binnen enkele jaren het onderwijs. Veel leraren vinden het werk te zwaar en kunnen moeilijk in hun rol groeien door de vele veranderingen in het onderwijs.

Regiomaandag, 11 maart 2013

Schaatshart van de wereld wil snel bouwen

Heerenveen | Dat sportkoepel NOC*NSF en schaatsbond KNSB ideeën voor nieuwe schaatshallen in Zoetermeer en Almere willen vergelijken met het plan van vernieuwbouw van Thialf en pas dan een beslissing nemen waar vanaf 2016 de topwedstrijden worden geschaatst, laat gedeputeerde Hans Konst koud. ,,Van Zoetermeer en Almere kennen we geen concrete plannen. Zij hebben papier, wij hebben een uitgewerkt plan met de bijbehorende financiering”, zei hij zaterdag op een promotiebijeenkomst voor nieuw Thialf in het ijsstadion, voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijden.

Geloof & Kerkmaandag, 11 maart 2013

Meisjes vaker thuis of in de parochie misbruikt

Den Haag | Speciale bemiddeling door professionele mediators moet vrouwelijke slachtoffers van (buitensporig) geweld in de Rooms-Katholieke Kerk (RKK) heling, erkenning en herstel bieden in combinatie met financiële genoegdoening.

Sportmaandag, 11 maart 2013

LDODK toont de pracht en praal van de korfbalsport

Gorredijk | Met 1500 toeschouwers binnen de poorten barstte sporthal Kortezwaag in Gorredijk gistermiddag bijkans uit z’n voegen. Nimmer was de belangstelling voor korfbal in Fryslân zo groot en de credits daarvoor gingen met recht naar spelers, bestuur, vrijwilligers en het ‘omsittend laach’ van LDODK. Dankzij een 21-18 zege op Nic. verzekerde de ploeg van Jan Sjoerd Pool zich zo goed als zeker van nog een seizoen in de Korfbal League en dat zal het ent-housiasme voor de sport in Fryslân alleen maar aanwakkeren.

Sportmaandag, 11 maart 2013

VC Sneek moet pas op de plaats maken

Sneek | Amper een week geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de volleybalsters van VC Sneek. De ploeg van coach Petra Groenland handhaafde zich keurig in de top van de eredivisie en leek zich volop in de race om de tweede plaats te mengen. Drie nederlagen tegen uitgerekend de naaste concurrenten verder, ziet de wereld er in een kort tijdsbestek ineens heel anders uit. Zaterdag was ook het Twentse Eurosped de Sneker dames met 1-3 te machtig (25-22, 12-25, 20-25, 18-25).

Sportmaandag, 11 maart 2013

Sport is goudeerlijk, Michael

Nooit namen ze ook maar één kopje koffie om wakker te blijven op het werk. En twee, drie, acht shots arbeidscafeïne? Uitgesloten. Net als een aspirientje tegen de hoofdpijn, een AA’tje om sneller te herstellen bij het hardlopen of het maken van een schwalbe om die moeizame wedstrijd tegen Bal op het Dak 13 door een penalty toch te kunnen winnen. Nee, eerlijk zijn ze en van liegen houden ze niet. Liegen ze.

Sportmaandag, 11 maart 2013

Tijdstraf in plaats van gele kaart kan moment van bezinning zijn

Een tijdstraf in plaats van een gele kaart en een aanvoerder die als enige wat mag zeggen tegen een scheidsrechter. Het zijn enkele wensen van arbiters in het amateurvoetbal. Maar wat vinden andere hoofdrolspelers in een voetbalwedstrijd van deze wensen?

Sportmaandag, 11 maart 2013

Vlaamse overheersing in Grouster Merenloop

Grou | De 43e editie van de Grouster Merenloop werd gisteren zowel bij de mannen als de vrouwen een prooi voor Vlaamse atleten.

Sportmaandag, 11 maart 2013

Heren Sneek verliezen degradatieduel van NVC

Nieuwegein | De volleyballers van VC Sneek hebben zaterdag in Nieuwegein het degradatieduel in de topdivisie tegen NVC/Florie kansloos met 3-0 (25-20, 25-12 en 25-18) verloren.

Sportmaandag, 11 maart 2013

Aris strandt in zicht van haven

Leeuwarden | Aris Leeuwarden heeft gisteren de landelijke bekerfinale aan zijn neus voorbij zien gaan. De basketballers van coach Erik Braal dienden Zwolle na een flinke tik in de heenwedstrijd (84-67) met minimaal hetzelfde verschil te verslaan, maar ze bleven in het eigen Kalverdijkje steken op een 82-69 overwinning. Braal kon echter niet anders dan tevreden zijn over zijn mannen, die er in elk geval nog een meeslepend gevecht van maakten. ,,Aan deze wedstrijd heeft het niet gelegen”, vond de coach.

Sportmaandag, 11 maart 2013

De vraag is: wie houdt ONS Sneek van titel af?

Sneek | De titelstrijd in de hoofdklasse C is spannend, maar er is maar één ploeg die op pole position staat voor het kampioenschap: ONS Sneek. Ook subtopper VVOG kon daar zaterdag geen verandering in brengen: 3-1 voor ONS.

Sportmaandag, 11 maart 2013

Kollum legt ONT met tien man hardhandig over de knie: 6-1

Kollum | In een duel in de onderste regionen van de tweede klasse I heeft Kollum ONT op overtuigende wijze aan de kant gezet. De gasten uit Opeinde hadden na een vroege rode kaart ‘een mannetje meer’ maar kwamen er geen moment aan te pas, kregen er zes om de oren en keken toe hoe het Kollumer scoringskanon Joop Pijnacker met drie treffers weer eens het goudhaantje werd.

Sportmaandag, 11 maart 2013

Winnend Harlingen is blij met fusie

Harlingen | Harlingen strijdt na een 2-0 zege op Dronrijp nog volop mee om de titel in de derde klasse A. Een kampioenschap zou zomaar het laatste succes kunnen zijn van de negentigjarige oude club, die voor een fusie staat met stadsgenoot Robur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties