Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 maart 2009.

Cultuurwoensdag, 11 maart 2009

Afscheidsconcert van duo Pigmeat uitverkocht

Leeuwarden - Het afscheidsconcert van het Friese duo Pigmeat is uitverkocht. Dat meldt café en dancing De Twee Gemeenten uit Jirnsum op haar website. Het afscheid vindt daar volgende week zaterdag plaats. Er worden achthonderd bezoekers verwacht. Van het concert worden opnamen gemaakt, die op cd en dvd worden uitgebracht.

Cultuurwoensdag, 11 maart 2009

Three-ality zingt meesterlijk modern middeleeuws

Al bij de eerste track van de cd ’t Minne werkt het vliegwiel van de muziek: zang en begeleiding zwepen elkaar op en nemen je als luisteraar mee in hun maalstroom. Het swingt en pusht, het is energiek en brutaal. Malle Babbe is er een brave tante bij. Three-ality heeft in samenwerking met Onno Krijn en Leonie Jansen een lekker felle cd gemaakt.

Cultuurwoensdag, 11 maart 2009

Koorleden van Hallelujah Arum gehuldigd

Arum - Zes leden van Christelijk gemengd koor Hallelujah uit Arum zijn maandag gehuldigd vanwege hun trouwe lidmaatschap. De jubilarissen werden tijdens de jaarvergadering onderscheiden door bestuurslid D.van Eck van de Koninklijke Christelijke Zangersbond, afdeling Friesland.

Cultuurwoensdag, 11 maart 2009

Drachten houdt tot 2016 wedstrijden Color Guard

Drachten - Color Guard Nederland (CGN) gaat tot tenminste 2016 wedstrijden Color Guard en Indoor Percussion organiseren in Drachten. De landelijke dans- en slagwerkorganisatie voor amateurs ondertekent daar zaterdag een contract over met Sportbedrijf Smallingerland, aldus de manager van het sportcomplex gisteren.

Economiewoensdag, 11 maart 2009

Meer handel in agrarische goederen

Zoetermeer – De import en export in landbouwproducten is vorig jaar sterker toegenomen dan de algehele import en export. De exportwaarde van producten uit de landbouw steeg met 9,6 procent tot 63 miljard euro en de waarde van de import nam met 16,2 procent toe tot 39,7 miljard euro.

Hoofdartikelwoensdag, 11 maart 2009

Een grote overheid...

De overheid mag weer. De vrije markt mocht jarenlang haar gang gaan. Door gebrek aan moraliteit en discipline in de markt zitten wij nu opgescheept met een economische puinhoop. De tekortkomingen van de markt hebben geleid tot omvallende banken, een instortende handel en het verdampen van het vertrouwen van consumenten in de economie. Zonder externe regulering, bijvoorbeeld door de overheid, zijn de enorme krachten van het kapitalisme niet te beteugelen, zo moeten wij tot onze schade en schande erkennen.

Regiowoensdag, 11 maart 2009

Fryslân haalt energie uit afval en zon

Leeuwarden - Nieuwe duurzame energie moet in Fryslân de eerstkomende jaren vooral uit afval en uit de zon komen. De provincie richt zich op biobrandstof uit mest, snoei- en ander groente- en tuinafval. De Afsluitdijk wordt gezien als een ideale locatie voor het grootschalig winnen van zonne-energie.

Regiowoensdag, 11 maart 2009

Snel even een doosje medicijnen pinnen

Oudebildtzijl - Dat zal je net treffen: maagtabletjes op. Maar ja, lange werkdag en geen tijd om de pillen te halen en dus een hele nacht wakker vanwege brandend maagzuur.

Regiowoensdag, 11 maart 2009

Leerlingen slapen nachtje over bioritme

Leeuwarden - Hartritmestoornissen, overgewicht en een verminderde reactiesnelheid. Zomaar een greep uit gevolgen van een slecht dagnachtritme. Leerlingen van Piter Jelles Impulse! uit Leeuwarden deden er een eigen studie naar en presenteerden de resultaten afgelopen nacht.

Regiowoensdag, 11 maart 2009

Provincie versnelt voor 31 miljoen aan projecten

Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat voor 31 miljoen euro aan projecten versneld uitvoeren. Op die manier wil de regionale overheid de economie in Fryslân een stimulans geven. Het gaat om dertien projecten die dit jaar of volgend jaar in gang worden gezet. Het werk, zoals de aanleg van rotondes en fietspaden, kan enkele tot vele maanden eerder dan gepland beginnen.

Regiowoensdag, 11 maart 2009

CdK Jorritsma maakt van alle ‘earste aaien’ een monument

Leeuwarden - Commissaris der Koningin in Fryslân Jorritsma gaat een monumentje maken waarop alle eerste kievitseieren die hij in zijn loopbaan krijgt een plaatsje krijgen. Dat zei hij gisteren nadat hij het eerste kievitsei had gekregen uit handen van vader Wytze en zoon Meinte Meinsma uit Tzum. De vinders kregen vijftien euro, een oorkonde en de Sulvren Ljip.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 maart 2009

Nieuw hoofd communicatie noordelijk bisdom

Groningen - Het bisdom Groningen-Leeuwarden heeft Laetitia van der Lans (43) aangesteld als nieuw hoofd communicatie van het bisdom. Volgende week treedt zij in dienst, aldus een persbericht van het bisdom.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 maart 2009

’s Zondags drie kerkdiensten in sportzaal op Urk

Urk - De sportzaal aan de Waaiershoek van het Berechja College op Urk zit de komende maanden op zondag vol met drie samenkomsten. De Christelijke Gereformeerde Kerk Ichthus houdt al een tijdje ’s morgens om tien uur en ’s middags om vijf uur diensten in het sportcomplex. Deze kerk zoekt elders op Urk ruimte om een nieuw kerkgebouw te bouwen. Vanaf aanstaande zondag komt de Volle Evangelie Gemeente Morgenster daar nog bij op de middag vanaf half twee.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 maart 2009

Kerkdienst eigen gemeente op televisie

Eindhoven - Het bedrijf Streamit B.V. komt als eerste met kerk-tv via internet. Het bedrijf uit Eindhoven gaat op de kerkenbeurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht zijn ideeën en de eerste ontwikkelingen laten zien van de opvolger van de kerkradio, in de volksmond de kerktelefoon.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 maart 2009

Yn 2009 hie Bach op in laptop wurke

Eppie Dam reagearret op krityk op Fryske ‘Mattéuspassie’

Geloof & Kerkwoensdag, 11 maart 2009

‘Zorg verlenen, we doen het altijd pro Deo’

Biedt de hedendaagse hausse aan spiritualiteit nieuwe perspectieven voor de zorg? Kwam men vroeger vanuit geloof tot zorg, de weg lijkt nu omgekeerd, stelt Martien Pijnenburg. Vanuit de concrete ervaringen van en met mensen die oud, afhankelijk of kwetsbaar zijn, zoeken mensen naar de betekenis van geloof.

Sportwoensdag, 11 maart 2009

Bergsma naar schaatsteam BAM

Aldeboarn Marathonschaatser Jorrit Bergsma uit Aldeboarn schaatste volgend seizoen voor de stichting Oranjegroen, met daarin onder leiding van trainer Jillert Anema naast het schaatsteam BAM ook het team Renault Eco2. Bergsma won in 2007 en 2009 een marathon bij de A-rijders en in 2007 eindigde hij als vierde bij het ONK op de Weissensee. De 23-jarige Fries reed afgelopen winter voor PE People, maar die sponsor zette na dit seizoen een punt achter het marathonschaatsen.

Sportwoensdag, 11 maart 2009

Heideman blijft lijstaanvoerder

Buitenpost Marathonschaatser Jan Maarten Heideman heeft de leiding behouden in het doorlopend puntenklassement dat Foppe de Vries uit Buitenpost vanaf maart 1970 in een jaarboek. In dat klassement krijgt de winnaar van wedstrijden op de kunstijsbanen in Nederland 10 punt, aflopend naar één punt voor de tiende man.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties