Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 december 2013.

Economiewoensdag, 11 december 2013

FrieslandCampina geweerd uit Rusland

Leeuwarden | De export van dertien zuivelbedrijven naar Rusland, waaronder die van FrieslandCampina, wordt vanaf 19 december tijdelijk stilgelegd. De maatregel volgt nadat de Russische inspectie in oktober al had gewezen op tekortkomingen bij de bedrijven, meldt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken.

Hoofdartikelwoensdag, 11 december 2013

Fijnstof, wegen, sterfte en de kleine stapjes

Fijnstof is gevaarlijker dan in Europa wordt aangenomen. De uitstoot van onder meer auto’s en fabrieken is ook bij lagere concentraties vervuiling schadelijker voor de menselijke gezondheid dan werd gedacht. De gezondheidsschade kan variëren tot aandoeningen aan luchtwegen tot en met een ontijdige dood. De schade in materiële zin is niet onderzocht, maar het gaat over heel veel geld, bijvoorbeeld wegens bestrijding met medicijnen van kwalen die door fijnstof worden bevorderd.

Regiowoensdag, 11 december 2013

Stichting lenigt acute nood bij minima

Broeksterwâld | Drie jaar geleden kwam Geert van der Woude plotseling financieel in de problemen. Door de economische crisis kwam zijn hoveniersbedrijf in de problemen en moest hij personeel ontslaan. Het bedrijf bleef overeind, maar hij hield niet meer dan een paar tientjes per week over om zijn gezin te onderhouden.

Regiowoensdag, 11 december 2013

Ruim 90 miljoen voor Drachten en Heerenveen

Leeuwarden | De provincie Fryslân steekt de komende jaren ruim 90 miljoen euro in vijftien verschillende projecten in Heerenveen en Drachten. Het principebesluit dat deze twee plaatsen een grote financiële injectie krijgen, is al eerder genomen. Op 3 juli stelden Provinciale Staten de Investeringsagenda Drachten Heerenveen al vast. Nu is de uitwerking van die agenda gemaakt.

Regiowoensdag, 11 december 2013

Eerste winkelier vertrekt alweer van Sneker Boschplein

Sneek | Nog geen twee jaar na de feestelijke opening van het winkelcentrum Boschplein in Sneek houdt de eerste zaak er alweer mee op. Drogisterij Parfumerie Meindersma sluit haar deuren en concentreert zich op haar andere pand aan de Oosterdijk. Bovendien staat één van de winkelpanden aan het plein al sinds de opening van het centrum in februari 2012 te huur. Toch houden de andere winkeliers aan het plein goede moed. Ze zien steeds meer drukte, vooral sinds de werkzaamheden aan de Lemmerweg afgerond zijn.

Regiowoensdag, 11 december 2013

Collectieve zonneprojecten kunnen niet uit

Raerd | Ondanks het Nationaal Energieakkoord zullen niet veel Friese dorpen en wijken collectieve zonne-energieprojecten starten. De provincie liet op verzoek van het platform Sinneboeren rekenmodellen maken voor boeren die panelen op hun dak willen leggen voor lokale coöperaties. De uitkomst is dat de 7,5 cent korting per kWh die de rijksoverheid op de energiebelasting wil geven, de investering niet aantrekkelijk maakt.

Geloof & Kerkwoensdag, 11 december 2013

Eerste PKN-pioniersplek nieuwe stijl komt in Almere

Utrecht | De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) begint deze week een pioniersplek nieuwe stijl in Almere. Het is de eerste van zo’n vijftien pioniersplekken-nieuwe-stijl van de PKN die op het punt van beginnen staan.

Sportwoensdag, 11 december 2013

Cambuur kan wel lachen om grap Pownews

Leeuwarden | Het was voor de fans van FC Den Bosch maandagavond even schrikken toen ze bij Pownews beeldfragmenten met een verborgen camera voorbij zagen komen waarin ze veiligheidscoördinator Willem Heeren en commercieel medewerker Guido van de Kamp in een hotelkamer met als sjeiks verklede acteurs zagen onderhandelen over overname van de club. Niets was de beide heren te gortig om de 40 ŕ 50 miljoen euro op te strijken die de nepsjeiks hen voorschotelden. Aparte ingangen voor mannen en vrouwen? Geen probleem. De clubnaam veranderen in The Dragons Den Bosch en het huidige blauw-wit verruilen voor de oude clubkleuren zwart-wit? Best. All for the money.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties