Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 11 november 2010.

Cultuurdonderdag, 11 november 2010

Voorstelling ‘Zelle’ gaat door in Dok18 in Dokkum

Dokkum - De voorstelling Zelle van acteur Freark Smink en musicus Hoite Pruiksma gaat zaterdag gewoon door in Theater Dok18 in Dokkum. Dat heeft Freark Smink gisteren gemeld.

Hoofdartikeldonderdag, 11 november 2010

Oppositie...

Met het aantreden van een duidelijk rechts geprofileerd kabinet zou de oppositie in staat moeten zijn een helder beleid te formuleren. Niets is minder waar. Tijdens het debat over de regeringsverklaring leken deze partijen wel eensgezind. Maar het idee van een gezamenlijke tegenbegroting verwaterde tot een paar gedeelde moties. Het leek alsof de oppositie alleen de afkeer van het huidige kabinet deelde. Hoe het dan wel moet, daar zijn ze over verdeeld. Als het er op aan komt, zijn partijen als SP en D66 elkaars tegenpolen.

Regiodonderdag, 11 november 2010

Warme herinneringen aan ‘dubbel onderduiken’

Leeuwarden - De ouders van schrijfster Tiny Mulder - Jan en Akke Mulder-Salverda - werden gisteren onderscheiden met de Yad Vashem van de staat Israël, omdat ze in de oorlog onderdak verleenden aan Evelijn Roos.

Regiodonderdag, 11 november 2010

Toch geld Omrop, Froeks en sociale agenda

Leeuwarden - Voor de sociale agenda blijft de komende twee jaar 1,7 miljoen euro beschikbaar en subsidies voor Omrop Fryslân en Froeks.tv worden verlengd. Dat zijn de opvallendste wijzigingen die Provinciale Staten gisteren in de begroting hebben aangebracht.

Regiodonderdag, 11 november 2010

Voedselbank krijgt toch nog steun

Leeuwarden - Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad in Leeuwarden heeft op de valreep besloten om de voedselbank Leeuwarden toch te steunen. De Voedselbank kreeg onlangs te horen dat ze geen subsidie meer zou krijgen en dreigde in de problemen te komen.

Regiodonderdag, 11 november 2010

Zorgsector moet sneller veranderen

Leeuwarden - Slechts één van de duizend organisaties die vandaag meedoen aan de Dag van de Duurzaamheid komt uit de zorgsector. Dat kan beter, zegt de organiserende instantie Urgenda: ,,Maak van Fryslân een zorgproeftuin.” Volgens ziektekostenverzekeraar De Friesland is dat allang het geval.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 november 2010

Kookdominee Wilmink geeft in Drachten workshop

Drachten - Ds. Han Wilmink, landelijk bekend als ‘kookdominee’, geeft op 26 november de workshop ‘Bijbels culinair’ in de Beleefbibliotheek in Drachten. Doel van de workshop is ‘samen koken, samen genieten van maal en verhaal, proeven hoe goed de Bijbel smaakt’, aldus een persbericht van de bibliotheek.

Geloof & Kerkdonderdag, 11 november 2010

Islam zou doodbloeden als het niet iets met God van doen had

Burgum - Prof.dr. Willem Ouweneel daagde ds. Jaap Kraan uit Burgum dinsdag in deze krant uit om de lezers uit te leggen wat christenen van de islam over de God van de Bijbel kunnen leren. Kraan reageert. Volgens hem is Mohammed wel degelijk een profeet, kunnen christenen samen met moslims bidden en is de islam niet los van God.

Sportdonderdag, 11 november 2010

Aukes wil met LDODK het beste naar boven halen

Gorredijk - Vorig seizoen bracht coach Gerald Aukes debutant LDODK met een kampioenschap op de drempel van de League. DVO versperde echter de toegang tot het korfbalwalhalla voor een van de grootste verenigingen in het Noorden. Ook dit zaalseizoen, dat komend weekeinde begint, zullen de ogen weer gericht zijn op Aukes c.s. ,,Ik heb er gigantisch veel zin in. Maar in het verleden behaalde successen bieden geen garantie voor de toekomst.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties