Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 november 2003.

Bijschriftdinsdag, 11 november 2003

Smeerpoetsen

Soms gebeurt het in je gezin: de kinderen hebben buiten gespeeld, en van onderen tot boven smerig komen ze binnen…

Cultuurdinsdag, 11 november 2003

‘Magische Harry Potter Nacht’ in Leeuwarden

Leeuwarden – Boekhandel De Tille in Leeuwarden houdt volgende week vrijdag een zogenaamde Magische Harry Potter Nacht. Met het Potterfeest viert de winkel de verschijning van Harry Potter en de Orde van de Feniks . Dat heeft de boekhandel maandag laten weten.

Cultuurdinsdag, 11 november 2003

Renée Waale nieuwe directeur van Keunstwurk

Leeuwarden - Renée Waale (52) is benoemd tot nieuwe directeur van Keunstwurk. Dat heeft het bestuur maandag gemeld. Waale volgt per 1 februari Oeds Westerhof op, die per 1 november is vertrokken.

Hoofdartikeldinsdag, 11 november 2003

Draadloos telefoneren…

De opmars van (draadloze)telefonie is onstuitbaar. De ‘gewone’ telefoon verliest terrein: een procent of acht van de mens doet de vaste telefoon de deur uit en redt zich met een mobieltje. Nog enkele jaren en het hebben van een gewone telefoon wordt een uitzondering.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 november 2003

Campagne van

Terschelling – Evangelist Jan Zijlstra uit Leiderdorp komt deze maand opnieuw naar Fryslân. Hij is van 21 tot en met 23 november te gast op Terschelling. Het is voor het eerst dat Zijlstra een genezingscampagne op een van de waddeneilanden houdt. Met zijn reddings- en genezingdiensten trekt hij in het hele land volle zalen. Deze zomer was de evangelist nog te gast in de ijshockeyhal in Heerenveen.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 november 2003

‘Even een tijdje wat praktisch doen’

Kollumerzwaag – Ze had nog nét iets liever naar Zweden gewild, Kathrin Schäffer uit Barienrode, een dorp onder de rook van Hannover. Maar toen dat er niet in zat, vond ze een diaconaal jaar bij Het Lichtpunt in Kollumerzwaag ook prachtig. Nu draait ze volop mee als één van de aanspreekpunten voor de zeven mensen die Het Lichtpunt op dit moment opvangt.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 november 2003

‘Tsjerke’ voor en van het dorp

Aldeboarn - Feestjes, ze zijn er in Aldeboarn gek op. Toen bleek dat het in 2003 exact 250 jaar geleden zou zijn dat de Doelhôftsjerke werd ingewijd, werd dan ook al gauw besloten tot het instellen van een jubileumcommissie. Vier dagen vieren kerkgemeenschap en dorp feest.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 november 2003

Kleine kerken minder zwaar aangeslagen

Leeuwarden – De kleinere Gereformeerde Kerken zullen minder zwaar aangeslagen worden voor de afdracht aan de landelijke organen. Het moderamen werkt aan een oplossing die met name de kleine kerken ontziet. Dat bevestigt voorzitter ds Heetderks van het moderamen van de gereformeerde synode.

Sportdinsdag, 11 november 2003

Zwartrijder heeft geen vervoer: proces later

Leeuwarden - Het eerste proces tegen een notoire zwartrijder voor de rechtbank in Leeuwarden is gisteren afgeblazen. Dat gebeurde omdat er geen vervoer voor de verdachte was geregeld.

Sportdinsdag, 11 november 2003

’s Avonds meer vlieglawaai

Leeuwarden - De F-16’s van vliegbasis Leeuwarden gaan meer avondvliegen. Hoe de verruiming wordt ingevuld is nog niet bekend, maar het ziet er naar uit dat ze niet twee maar vier avonden per week gaan vliegen. Deze week neemt kolonel Mulder, commandant van vliegbasis Leeuwarden, een besluit.

Sportdinsdag, 11 november 2003

Godsdienstonderwijs blijft

Leeuwarden - Het godsdienstonderwijs op openbare basisscholen in de gemeente Leeuwarden blijft behouden.

Sportdinsdag, 11 november 2003

‘Na eigen wedstrijd altijd nog een duel zien’

Gespannen zit een deel van Zwaluwen 9 zaterdag te kijken naar de verrichtingen van het eerste elftal. Eerder die middag hebben de mannen van leider Paul van Berlo thuis Blauw Wit ’34 verslagen met 5-0 en de stemming is dus opperbest. Ook bij keeper ‘Nollie’ Zijlstra die zijn zakje paprikachips heeft gekregen omdat hij eindelijk eens zijn doel schoon heeft gehouden.

Sportdinsdag, 11 november 2003

Definitief einde voor

Heerenveen - De Heerenveense Omroep Stichting (HOS) krijgt vanaf 2004 geen subsidie meer van gemeente Heerenveen. Daardoor is het zo goed als zeker is dat de oudste lokale omroep van Fryslân moet stoppen. Dat bleek gisteren tijdens de raadsvergadering.

Weerdinsdag, 11 november 2003

Lage bewolking

Vanmiddag is er veel (lage) bewolking en ligt de temperatuur rond de 6 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoostelijke richtingen. Morgen is er eveneens veel bewolking bij 7 of 8 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties