Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 februari 2014.

Cultuurdinsdag, 11 februari 2014

Twee Friezen in halve finale muziekconcours

Leeuwarden | Twee Friezen hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Prinses Christina Concours, het landelijke muziekconcours voor jongeren van 12 tot 19 jaar. Het gaat om pianiste Welmoed Poelstra (13) uit Hallum en celliste Florianne Remme (13) uit Leeuwarden. Zij behaalden zondag een eerste prijs tijdens de finale van de voorronde regio Noord waaraan 70 muzikanten meededen. De Dag van de Genomineerden, zoals de halve finale heet, is op 5 april in Den Haag.

Hoofdartikeldinsdag, 11 februari 2014

Zwitsers zeggen ‘nee’ tegen Europese Unie

Tot ontsteltenis van de Europese Unie heeft de Zwitserse bevolking zondag in een referendum zich uitgesproken voor beperking van de ‘massa-immigratie’. Volgens Europese bewindslieden trekt Zwitserland zich in zelf terug. De verontwaardigde Europese Commissie zegt dat de immigratiebeperking indruist tegen het principe van het vrije verkeer van personen tussen de EU en Zwitserland.

Regiodinsdag, 11 februari 2014

5583 Friese scholieren buigen zich over Cito-toets

Leeuwarden | 5583 kinderen uit groep 8 van 283 basisscholen in Fryslân doen vanaf vandaag mee aan de Cito-toets. De komende drie dagen beantwoorden ze bijna driehonderd vragen over de stof die ze aan het eind van de basisschoolperiode moeten beheersen.

Regiodinsdag, 11 februari 2014

Ziekenhuizen in het Noorden wisselen gegevens uit

Drachten | Alle ziekenhuizen in Fryslân, Groningen en Drenthe kunnen straks op een eenvoudige manier gegevens uitwisselen. Ze maken binnenkort gebruik van de zogeheten IHE-XDS-standaard.

Regiodinsdag, 11 februari 2014

Burger voelt afstand na grote herindeling

Sneek | Inwoners, dorpsorganisaties en bedrijven in Súdwest-Fryslân zijn tevreden over het kernenbeleid van de gemeente, maar hebben na de herindeling wel minder vertrouwen gekregen in het functioneren van de gemeenteraad en de invloed die zij zelf op de lokale democratie kunnen uitoefenen. Dat staat in het rapport Evaluatie Súdwest-Fryslân - Herindeling en Bestuurskracht, dat gisteren is gepresenteerd.

Sportdinsdag, 11 februari 2014

Zomer wil topfit worden voor hij Heerenveen verlaat

Heerenveen | De defensieve problemen bij sc Heerenveen blijven aanhouden. Ramon Zomer is naar verwachting zo’n vijf weken uitgeschakeld. Uit de rechterknie van de 30-jarige centrumverdediger is gisteren een stukje meniscus verwijderd.

Sportdinsdag, 11 februari 2014

Recensie: Pellè heeft liever pasta met witte saus dan een pizza

Iedereen kon Graziano Pellè een vraag toesturen die hij in zijn boek zou gaan beantwoorden. Een heel leuk idee, maar niet elke vraag blijkt even interessant. ,,Wat is je sterrenbeeld?”, ,,Pizza of Pasta?”, ,,Wat was je eerste auto?” of de vraag ,,Wat voor kleur sokken heb je meestal aan?” Het zijn vragen die je liever overslaat.

Sportdinsdag, 11 februari 2014

Olympisch koorts: Spelen zijn feest van herkenning


Sportdinsdag, 11 februari 2014

Knegt heeft goed gevoel, maar slecht resultaat op 1500

Sotsji | Een optreden in de heats dat nergens op leek, een gemiste plaats in de eindstrijd en onderuit geschaatst op weg naar de winst in de troostfinale. De openingsdag van het olympisch shorttracktoernooi in Sotsji werd gisteren niet de dag van Sjinkie Knegt. De nuchtere atleet uit Bantega hield er niet eens een slecht gevoel aan over. ,,Ik ben superfit. Het kwam er alleen niet uit.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties