Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 11 januari 2017.

Economiewoensdag, 11 januari 2017

IJsboerderij in Workum gaat mogelijk dicht

Workum - IJsboerderij Margje 24 in Workum dreigt de deuren te moeten sluiten. Regelgeving maakt de nevenactiviteit van melkveehouders Sander en Deborah Bouma onmogelijk. Het bedrijf hoopt op hulp van de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân.

Hoofdartikelwoensdag, 11 januari 2017

Niet iedereen kan langer blijven werken

De gemiddelde leeftijd van de mens gaat omhoog. Sommige wetenschappers denken dat de baby´s van nu tamelijk massaal honderd jaar of ouder worden. Het fenomeen dat mensen niet alleen ouder worden, maar ook tot ongeveer hun zeventigste tamelijk gezond blijven, is als argument gebruikt om de AOW-leeftijd te verhogen. Sinds 2013 is de AOW-gerechtigde leeftijd in stappen verhoogd, met als 'uitzicht´ 67 jaar en drie maanden in 2022. Of daarna de AOW-leeftijd nog hoger wordt, hangt af van de ontwikkeling van de gemiddelde leeftijdsverwachting, maar er wordt al gesproken over zeventig jaar.

Regiowoensdag, 11 januari 2017

Eindelijk heeft Duinen Zathe een achtbaan

Appelscha - Al jaren was Herman Jasper van Duinen Zathe op zoek naar een achtbaan. En nu heeft hij er een: eindelijk. Gisteren is de attractie opgebouwd in het pretpark aan de Noorder Es in Appelscha.

Regiowoensdag, 11 januari 2017

IJsbaan kan binnenkort misschien open

Leeuwarden - De ene weerman spreekt van een droomscenario voor de schaatsliefhebber, de ander vindt dat er in het oosten van Europa nog onvoldoende koude lucht voorhanden is om bij ons voor winterweer te zorgen.

Regiowoensdag, 11 januari 2017

Geen geld voor een vaarweg naar Drachten

Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat niet investeren in de vaarweg van het Prinses Margrietkanaal naar Drachten.

Regiowoensdag, 11 januari 2017

Afval-app moet zorgen voor een ander weggooigedrag

Leeuwarden - Over drie jaar moeten Friezen de helft minder restafval weggooien. Overheden en afvalverwerkers proberen burgers op verschillende manieren hiertoe aan te zetten. Omrin hoopt dat het met een nieuwe afval-app lukt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties