Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 11 januari 2016.

Cultuurmaandag, 11 januari 2016

Geblesseerde dirigent leidt Crescendo Workum

Het had niet veel gescheeld of dirigent Jan van Dam van Crescendo Workum had zaterdag zijn jubilerende brassband niet kunnen leiden. Vrijdagavond stapte hij ongelukkig van het podium in sporthal De Rol-peal en blesseerde hij zijn enkel.

Economiemaandag, 11 januari 2016

Veehouderij produceert te veel mest

Leeuwarden - De hoeveelheid fosfaat in mest is in het afgelopen jaar boven het door de Europese Unie vastgestelde fosfaatplafond van 172,9 miljoen kilo gekomen. Die hoeveelheid groeide tot 176,3 miljoen kilo. Dat is 4,6 miljoen meer dan in 2014. De toename komt door de groei van de veestapel, meldt het CBS vanochtend.

Hoofdartikelmaandag, 11 januari 2016

Nieuwe kansen voor eigen ondernemingen

In tientallen Nederlandse binnensteden dreigt nog meer leegstand van winkels. In enkele weken tijd is het faillissement uitgesproken over winkelketens met vestigingen in de belangrijkste winkelstraten: V&D, DA, Scapino en diverse schoenwinkels zijn weliswaar nog open, maar er dreigt sluiting of doorstart voor een kleiner aantal vestigingen. Vorig jaar gingen meer ketens failliet, onder meer de Etam-groep (Miss Etam).

Regiomaandag, 11 januari 2016

Familiedrama in Zandhuizen

Zandhuizen - Een echtpaar uit Zandhuizen is zaterdagochtend om het leven gekomen in hun woning aan de IJkenweg. Uit onderzoek is gisteren gebleken dat de 41-jarige man zijn 34-jarige vrouw om het leven heeft gebracht en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd.

Regiomaandag, 11 januari 2016

Leeuwarden: Psy-Fi liegt

Leeuwarden - De organisatie van het dancefestival Psy-fi liegt. Dat stelt het college in een brief aan de gemeenteraad van Leeuwarden. De brief van het college is een reactie op een schrijven van de organisatie van het dancefestival waarin het college van B en W wordt beschuldigd van het verbreken van toezeggingen.

Regiomaandag, 11 januari 2016

Kaarten Slachtemarathon zijn in een mum van tijd weg

Leeuwarden - In een tijdsbestek van enkele uren zijn zaterdagochtend de laatste kaarten voor deelname aan de Slachtemarathon verkocht. Mensen konden via internet kaartjes bemachtigen nadat eerder de 'freonen fan de Slachte’ zich al konden laten inschrijven. Tussen zes uur ‘s ochtends en kwart voor acht werden de kaarten voor de wandeltocht verkocht. Hoeveel mensen achter het net visten is niet duidelijk.

Geloof & Kerkmaandag, 11 januari 2016

Topberaad voor Anglicaanse kerk

Canterbury - De Anglicaanse Kerk staat voor een belangrijke week. In Engeland wordt vanaf vandaag topberaad gehouden, in een periode dat de wereldwijde anglicaanse gemeenschap sterk verdeeld is. Aartsbisschop Justin Welby heeft daarom alle leiders van de kerkprovincies uitgenodigd om deze week in het Engelse Canterbury over de toekomst te praten. De grote vraag is: hoe kan de eenheid bewaard blijven?

Geloof & Kerkmaandag, 11 januari 2016

Negentig mensen bij eerste brunchkerkdienst

Leeuwarden - De Brunchdienst van evangelische gemeente De Salvator in Leeuwarden heeft gisteren zo’n negentig bezoekers getrokken. Het was de eerste keer dat de Leeuwarder gemeente een dergelijke dienst aanbood, naast de eerste ochtenddienst van tien uur. Aanvangstijdstip van de brunchdienst was twaalf uur.

Sportmaandag, 11 januari 2016

Zeneli verrijking voor Heerenveen

De voorbereiding op de tweede helft van het seizoen is zaterdag door sc Heerenveen afgesloten met een bevredigend optreden tegen Telstar (0-4). Daarin bewees aankoop Arber Zeneli een verrijking te zijn. -

Sportmaandag, 11 januari 2016

Cambuur: Van der Vegt ziet in Portugese zon drempels vervagen

Door Daan Rieken

Sportmaandag, 11 januari 2016

NK-brons laat Van der Meer dromen

Door Daan Rieken -

Sportmaandag, 11 januari 2016

Sportcolumn: Tussen buikpijn en bewijsdrang

Reisangst heeft Erik Bakker. Of iets wat erop lijkt. Daardoor kon hij de voorgaande twee jaar niet mee op het winterse trainingskamp met SC Cambuur. Voor hem nog een geluk dat hij het niet zo erg heeft als de moeder van mijn vriendin. Voor haar zou een uitwedstrijd bij Feyenoord al reden zijn om volslagen in paniek te raken.

Sportmaandag, 11 januari 2016

Nieuw zwembad het decor, Wijkhuijs de grote sterACTUEEL
Familieberichten
Advertenties