Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 januari 2014.

Economiezaterdag, 11 januari 2014

Van sfeervolle hut naar nieuwe schaatstempel

Voor schaatspret vlucht menig liefhebber naar de Leeuwarder IJshal. Dit jaar verrijst even verderop een nieuwe hal. Johan van der Kooi voert de regie.

Hoofdartikelzaterdag, 11 januari 2014

Kerken: slechte cijfers, maar er zijn kansen

Iedereen die meent dat het slecht gaat met de kerken in Nederland, heeft deze week zijn gelijk bevestigd gekregen. De aantallen kerkleden dalen bij de grote kerken, en de financiële bijdragen aan de kerken dalen ook. Een en ander bleek tijdens de presentatie van de geldwervingsactie Kerkbalans.

Regiozaterdag, 11 januari 2014

Gestolen schapen op bijzondere wijze terug in Warfstermolen

Warfstermolen | Die zijn al lang in de pan beland, dachten Roel de Haan en zijn vrouw Marguerite uit Warfstermolen. Op 26 november werden acht van hun suffolk-schapen gestolen uit de weide bij hun huis. Van de twee rammen en zes ooien ontbrak ieder spoor, totdat afgelopen week bericht kwam van het Suffolk Stamboek Nederland dat onheilspellend begon met ‘ga maar even zitten, ik moet je iets vertellen’. Het bleek echter goed nieuws: de dieren waren gevonden bij Norg. Inmiddels grazen ze weer op hun vertrouwde stekje.

Geloof & Kerkzaterdag, 11 januari 2014

Rennen voor hoop in de wanhoop van Oeganda

Harm Renkema (50) uit Stiens verloor op jonge leeftijd zijn vader. In Oeganda zijn duizenden kinderen die tegenwoordig zonder vader opgroeien. Renkema gaat een marathon lopen voor die kinderen in armoede.

Sportzaterdag, 11 januari 2014

Flyers tankt vertrouwen voor finale van de beker

Heerenveen | De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben in aanloop naar de bekerfinale van woensdag meer vertrouwen gekregen. De Friese formatie versloeg tegenstander Geleen gisteravond in de competitie met grote cijfers: 9-0. Kevin Bruijsten was met drie treffers in eigen huis de grote man aan Flyers-zijde. Voor de bekerfinale tegen Tilburg wacht de ploeg uit Heerenveen vanavond nog een laatste klus. Om 20.15 uur staat het competitieduel uit bij Eindhoven op het programma.

Sportzaterdag, 11 januari 2014

Heerenveen sluit Portugese trip af met zege tegen Lierse

Albufeira | sc Heerenveen heeft gisteren het trainingskamp in Albufeira afgesloten met een kleine overwinning tegen Lierse SK. Het werd een 3-2 zege voor de formatie van trainer Marco van Basten tegen de ploeg van generatiegenoot Stanley Menzo.

Sportzaterdag, 11 januari 2014

Vijftig jaar Cambuur, da’s smullen voor de historici

Twee feestjes in het voorjaar. Daar hopen ze bij SC Cambuur in mei op. In de eerste plaats een feestje omdat de Leeuwarder voetbalclub zich hopelijk zal handhaven in de eredivisie. En in de tweede plaats omdat ze het vijftigjarig bestaan gaat vieren. Of ze zich handhaaft, is uiteraard nog onzeker. Maar dat er groots stil wordt gestaan bij een halve eeuw Cambuur, dát lijdt nu al geen enkele twijfel. Het wordt smullen voor historici en voetballiefhebbers.

Sportzaterdag, 11 januari 2014

Conflict baansport nadert ontknoping

Leeuwarden | De start van het nieuwe grasbaan- en speedwayseizoen komt snel dichterbij, maar hoe de kalender er precies uit gaat zien, is nog altijd onbekend. Reden is een conflict op organisatorisch en financieel vlak tussen motorbond KNMV en een tiental wedstrijdorganisatoren. Die laatste groep heeft zich verenigd in de Stichting Belangen Organisatie Baansport (SBOB). Beide partijen zijn nog niet zover dat ze een akkoord hebben bereikt, waardoor bekende wedstrijden als die in Vries, Opende en Stadskanaal vooralsnog niet op de kalender staan.

Sportzaterdag, 11 januari 2014

Januari is belangrijke maand voor Aukes en KZ

Grou | Gerald Aukes keert morgen voor de laatste keer als coach van topclub Koog Zaandijk terug in sporthal Kortezwaag in Gorredijk, waar hij vele successen vierde met LDODK. Eind vorig jaar maakte de 48-jarige Grouster bekend na dit seizoen te stoppen bij de drievoudig kampioen van de afgelopen vijf jaar. Niet vanwege het feit dat hij er wel klaar mee is: ,,Er zit nog genoeg uitdaging in”, zegt Aukes, die een jaar geleden met KZ de Europa Cup won.

Sportzaterdag, 11 januari 2014

Smallenbroek jaagt bij EK op paspoort van Oostenrijk

Hamar | Het leek allemaal zo mooi. Als Nederlandse schaatser zou-ie de topwedstrijden nooit bereiken. Dankzij een vluchtroute via Oostenrijk kon dat wel. Bram Smallenbroek (26) was slimmer dan de rest. Toch dreigt zijn droom in duigen te vallen. Aan de vooravond van het EK allround heeft de Oostenrijks kampioen nog steeds geen paspoort van dat land. Dus lijken de Spelen van Sotsji verder weg dan ooit. ,,Misschien kunnen goede prestaties op het EK helpen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties