Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 januari 2005.

Bijschriftdinsdag, 11 januari 2005

Kopje onder

Wat is het heerlijk om na een warm karwei, wanneer je stoffig en bezweet bent, te gaan zwemmen.

Dossierdinsdag, 11 januari 2005

De oceaanvreugde van Marco van Basten

Uit de honderden reportages en interviews die voetbaljournalist Bert Nederlof vanaf 1968 heeft gemaakt voor de dagbladen Trouw en De Tijd , de weekbladen 1-0 en Voetbal International en het radioprogramma Langs de lijn , selecteerde hij de meest boeiende en bundelde die in De oceaanvreugde van Marco van Basten .

Economiedinsdag, 11 januari 2005

Ronald McDonald betrapt bij Burgerking

De beroemde clown Ronald McDonald van McDonald’s haalt dagelijks een veel lekkerder hamburger bij concurrent Burger King. Althans, dat beweert Burgerking in zijn nieuwste tv-spotje. De clown probeert dit verraad aan zijn werkgever geheim te houden door een grote hoed over zijn rode krullen te trekken, maar de baliemedewerkers herkennen de kindervriend onmiddellijk.

Economiedinsdag, 11 januari 2005

‘Positie allochtone werknemer verslechtert’

Rotterdam – De positie van allochtone werknemers verslechtert weer, na jaren van verbetering. Dat is een gevolg van de economische recessie.

Hoofdartikeldinsdag, 11 januari 2005

Doekle Terpstra

Er is dan nu duidelijkheid over Doekle Terpstra van het CNV: hij wordt voorzitter van de HBO-raad, de koepelorganisatie van de bijna dertig hogescholen in ons land. Dat Terpstra weg wilde bij het CNV was duidelijk: het lekte uit dat hij burgemeester van Tilburg wilde worden. Sommige mensen in Fryslân hadden hem ook wel als burgemeester willen hebben. Van Leeuwarden, bijvoorbeeld, of van Smallingerland. Sinds enkele maanden sprak Terpstra openlijk over zijn vertrek bij het CNV. Langer dan twee termijnen voorzitter zijn is niet verstandig; zeker na een periode van in totaal een kwart eeuw CNV’er-schap.

Regiodinsdag, 11 januari 2005

Vogels zingen steeds vroeger in ’t jaar

Lippenhuizen – Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen aan het worden: vogels die midden in de winter uit volle borst zingen en zeer ijver zijn. De Nederlandse winters zijn de afgelopen jaren zo zacht dat vogels zich volop laten horen en zien. ,,Se binne like drok as wat’’, constateert ook vogeldeskundig medewerker van het Friesch Dagblad Willem Bil uit Lippenhuizen.

Regiodinsdag, 11 januari 2005

Fabrikant wil weten wat Leeuwarder eet

Leeuwarden – Enkele honderden gezinnen in Leeuwarden krijgen morgen aan het begin van de avond bezoek van medewerkers van Knorr. De levensmiddelenfabrikant wil met een huis-aan-huis-enquęte in tien postcodegebieden (8911, -13, -16, - 18, -21, -22, -23, -25, -32 en -35) precies in kaart brengen hoe de gemiddelde ‘woensdagavondmaaltijd’ eruit ziet. Ook in nog 32 andere plaatsen in Nederland gaan enquęteurs morgenavond op pad.

Regiodinsdag, 11 januari 2005

‘Maanvisseninvasie’ moeilijk te verklaren

Ameland – Onderzoekers van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel zijn verbaasd over het grote aantal maanvissen dat de laatste dagen op de Nederlandse stranden aanspoelt. Het afgelopen weekeinde en vrijdag spoelden er acht aan, onder meer op Ameland, Terschelling en Vlieland. Normaal gesproken spoelen jaarlijks tien tot twaalf maanvissen aan.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 januari 2005

Nog geen besluit over herbouw van GKV Harlingen

Harlingen - De kerkenraad van de GKV Harlingen heeft nog geen besluit genomen over herbouw van de op 24 december afgebrande kerk. Dat benadrukt voorzitter Sietze van Abbema. ,,Het besluit kan pas genomen als de schade getaxeerd is. Dan pas is bekend hoeveel de verzekering uitkeert. Op basis daarvan zullen we afwegen of de kerk herbouwd zal worden, of dat er een andere kerkzaal op dezelfde plek wordt gebouwd. Daar zal de gemeente in meebeslissen.”

Geloof & Kerkdinsdag, 11 januari 2005

Zet als open kerk in bij de dorst van mensen

Reeds een aantal jaren spelen de woorden ‘herberg’ en ‘gastvrijheid’ een rol in veel gemeenten en parochies. De aanstichter daarvan is dr Jan Hendriks, tot 1998 universitair hoofddocent gemeenteopbouw aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1999 publiceerde hij het boek Gemeente als herberg , in 2002 Op weg naar de herberg . In deze twee publicaties werd sterk gepleit voor gastvrije en open kerkelijke gemeenschappen.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 januari 2005

De kinderen van Abraham in dialoog

Amsterdam - Als God de mens schiep naar Zijn beeld en gelijkenis, dan geldt dat voor alle individuele mensen. ,,De uitdaging van deze bijbelse overtuiging is dat we Gods beeld zien in diegene die niet lijkt op het beeld dat we van onszelf gemaakt hebben, ook in de vreemdeling. Er dient ruimte te zijn voor verschil.” Dat betoogde bisschop Van Luyn van Rotterdam gisteren bij een interreligieuze bijeenkomst in Amsterdam.

Sportdinsdag, 11 januari 2005

Barendrecht heeft beste seizoensgids

Zeist - BVV Barendrecht heeft de beste presentatiegids van Nederland. De uitverkiezing is bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Belangenorganisatie Zaterdagvoetbal Verenigingen (BZV).

Sportdinsdag, 11 januari 2005

Yildirim moet nu echt gaan kiezen

Belec (Tur) – De tijd begint te dringen voor Ugur Yildirim. De 22-jarige talentvolle rechtsbuiten van SC Heerenveen wordt al langere tijd gevolgd door bondscoach Marco van Basten. Die overweegt hem te selecteren voor de interland tegen Engeland (9 februari), maar Yildirim heeft nog altijd geen keuze gemaakt of hij voor het Nederlands of het Turkse elftal wil uitkomen.

Sportdinsdag, 11 januari 2005

Fryslân is opnieuw een wielerklassieker rijker

Burgum - Fryslân is opnieuw een wielerklassieker rijker. Op zaterdag 16 april wordt de eerste Friesche Wouden-Klassieker gehouden. Start en finish van deze 180 kilometer lange wielerwedstrijd is in Burgum.

Sportdinsdag, 11 januari 2005

Berber van den Berg wil plezier in turnen terugvinden

Leeuwarden – Het huwelijk tussen turnster Berber van den Berg uit Heerenveen en WIK-FTC is na weken van twijfel definitief voorbij. De zeventienjarige Heerenveense zal haar kunsten niet meer vertonen bij de turnschool. Van den Berg is per deze week overgestapt naar Oldenzaal, waar ze onder leiding van turntrainer Vincent Wevers het plezier in de sport terug wil vinden.

Sportdinsdag, 11 januari 2005

Baldadigheid van Friese jeugd steeds ernstiger

Leeuwarden – Friese ouders moeten hun kinderen beter in de gaten houden. Die oproep deed korpschef F. Wagenaar van Politie Fryslân gisteren bij de presentatie van de politiecijfers over vorig jaar. Het aantal vernielingen blijft toenemen, en volgens Wagenaar zijn het ,,met name onze eigen kinderen” die zich schuldig maken aan excessieve baldadigheid.Vorig jaar werd in Fryslân 9087 keer aangifte gedaan van vernieling. De stijging ten opzichte van het voorgaande jaar bedroeg zo’n 4 procent.

Weerdinsdag, 11 januari 2005

Vrij zonnig

Het wordt vandaag droog en vrij zonnig weer met maximaal 9 ŕ 10 graden. Vanavond en vannacht krijgen we weer te maken met regen, en minimumtemperaturen rond 6 graden. Morgen wordt het vrij zonnig en 8 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties