Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 oktober 2014.

Economievrijdag, 10 oktober 2014

Dokkumer staalbedrijf maakt kap over kampvilla Westerbork heen

Westerbork - De overkapping moet ervoor zorgen dat de villa niet verder in verval raakt, want de staat van het gebouw is slecht. De overkapping meet ruim twaalf meter hoog, is vijfentwintig meter breed en veertig meter lang en is een ontwerp van het Groningse architectenbureau Oving.

Hoofdartikelvrijdag, 10 oktober 2014

Kritiek op koning is zonder beleid gratuit

Omdat deze week de begroting van het ministerie van Algemene Zaken werd besproken, sprak de Tweede Kamer ook over de kosten van monarchie. Ons land heeft in vergelijking met andere landen, een duur koningshuis. En achtereenvolgende regeringen stuntelen een beetje als het over die kosten gaat. Kan dat niet anders?

Regiovrijdag, 10 oktober 2014

Geen last meer van vooroordelen

Bolsward - ,,Ik zie hier wel eens mensen stilletjes iets uitzoeken en dan weer weggaan, zonder een praatje. Die zijn nog niet zover om toe te geven dat ze arm zijn. Zij zijn nog op het punt waar ik jaren geleden ook was", vertelt Hieke Horjus uit Nijland over haar vrijwilligerswerk bij de kledingbank in Bolsward. Klanten kunnen daar sinds een jaar gratis kleding uitzoeken en hun verhaal kwijt. Dat laatste is minstens zo belangrijk als een nieuw kledingstuk, weet Horjus inmiddels. ,,Laatst zat hier een vrouw die eerst alleen maar kon huilen. Voor veel mensen valt er zo'n last van de schouders als ze zien dat ze hier eindelijk een hele broek voor hun zoon kunnen krijgen of goede schoenen. Vaak lukt het niet dat soort bedragen bijeen te krijgen."

Regiovrijdag, 10 oktober 2014

Verrassingsbezoek koning is een mooie opsteker voor AanZet

Leeuwarden - Met een warm applaus van de medewerkers en vrijwilligers van AanZet stapte koning Willem-Alexander gistermiddag in de auto voor de terugreis naar Wassenaar. Het verrassingsbezoek van de koning aan de vrijwilligersorganisatie wordt gezien als een beloning voor het dankbare werk en een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. ,,Mar wy klappe eins ek in bytsje foar ússels", zei AanZet-directeur Janke Witting.

Regiovrijdag, 10 oktober 2014

Participatie begint met ontmoeting in de buurttuin

Heerenveen - De overheid trekt zich terug. Zelfredzaamheid en participatie is het nieuwe credo. Maar hoe zorg je dat ouderen langer gezond blijven en zelfstandig kunnen blijven wonen? En hoe krijg je burgers zo ver dat ze voor elkaar boodschappen doen als het moet? De sleutel ligt bij de ruimtelijke ordening. ,,Richt de wijk zo in dat mensen elkaar ontmoeten.''

Regiovrijdag, 10 oktober 2014

Bankroeten dreigen in Friese taxiwereld

Leeuwarden - Een golf van faillissementen van taxibedrijven dreigt in Fryslân. Als Taxi Oenema een rekening van vijf ton van Zorggroep Alliade niet op korte termijn krijgt uitbetaald, leidt dat onvermijdelijk tot het bankroet van het Heerenveense taxibedrijf. De kans is groot dat vervolgens ook verschillende onderaannemers failliet zullen gaan.

Regiovrijdag, 10 oktober 2014

Lawei: college overleeft motie van wantrouwen

Drachten - Het college van B en W van Smallingerland heeft gisteravond een motie van wantrouwen van de voltallige oppositie overleefd. De partijen waren boos dat het college nu alsnog extra documenten rond het vastgelopen bouwproces van De Lawei beschikbaar gaat stellen. Een week geleden, toen een besluit moest worden genomen over de extra subsidie, was dat volgens B en W nog niet mogelijk.

Sportvrijdag, 10 oktober 2014

Wout Droste gebruikt ook na hersenschudding nog z'n verstand

Leeuwarden - Bijna de gehele selectie van SC Cambuur kreeg gisteren speeltijd in de 2-1 oefenzege op het Duitse SV Meppen. Met de nadruk op bijna. Want Wout Droste ontbreekt bij de Leeuwarders nog altijd. Vandaag is het precies zeven weken geleden dat de rechtsback in het duel met Heracles Almelo een zware hersenschudding opliep. Droste herstelt voorspoedig, maar of de 25-jarige verdediger de derby van volgende week tegen sc Heerenveen zal halen? ,,Ik denk niet dat ik er dan al bij ben."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties