Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 oktober 2009.

Economiezaterdag, 10 oktober 2009

Scheepsbouw heeft dringend nieuwe opdrachten nodig

Leeuwarden - De scheepsbouw in Nederland en in Fryslân heeft dringend nieuwe opdrachten nodig. Sinds het uitbreken van de economische crisis een jaar geleden heeft bijna geen enkele scheepsbouwer een nieuwe opdracht binnen gehaald. De belangrijkste oorzaak is terughoudendheid van banken om nieuwe schepen te financieren.

Hoofdartikelzaterdag, 10 oktober 2009

De hype van Van der Vlies...

Hype, hype, hoera! Deze uitroep deed Bas van der Vlies van de SGP na het Kamerdebat over het koningshuis. In die uitroep lagen de verbazing, de verwondering en wellicht het ongeloof over de ophef rondom het koningshuis besloten. De reactie van Van der Vlies was begrijpelijk. Wat bleef er donderdag over van de commotie, de harde woorden en de ‘zorgen’ over het koningshuis? En waar was de kritiek op de premier die door gebrek aan regie het koningshuis schade zou hebben berokkend?

Regiozaterdag, 10 oktober 2009

Fiets van de zaak fiscaal beter regelen

Heerenveen - De fiets van de zaak moet fiscaal aantrekkelijker worden, de fietsenmaker voor het lage btw-tarief van 6 procent kunnen werken en fietsenstallingen moeten gratis zijn. Dat zijn volgens Joop Atsma (CDA) enkele van de vele manieren waarmee fietsgebruik door de overheid gestimuleerd kan worden.

Regiozaterdag, 10 oktober 2009

Cafés gingen dicht, dus Langezwaag wilde dorpshuis

Langezwaag - Bijna alles in Langezwaag draait om sport. Voor de liefhebbers van voetbal, volleybal of tennis zijn er al lang genoeg faciliteiten. Maar een dorpshuis is er pas sinds augustus. Vandaag is de officiële opening ervan.

Regiozaterdag, 10 oktober 2009

Molkwerum stelt wensenlijstje op

Molkwerum - De inwoners van Molkwerum hebben diverse wensen om hun dorp leefbaar te houden, maar het opknappen van het oude sluisje bij het IJsselmeer, het doorvaarbaar maken van de dorpsgracht en het zoeken van alternatieven voor nieuwbouw staan wel het hoogst op het lijstje. Dat blijkt uit de woonvisie Wenje yn Molkwar. Dat document is opgesteld door een werkgroep van Dorpsbelang Molkwerum, onder coördinatie van het bureau Stek en Streek uit Assen, dat is gespecialiseerd in plattelandsontwikkeling.

Regiozaterdag, 10 oktober 2009

School Oosthem toonbeeld van harmonie

Oosthem - De lessen op de Daltonschool van nu zijn nauwelijks vergelijkbaar met die van strenge meester Reitsma in de vorige eeuw. Toch heeft de huidige christelijke school in Oosthem nog veel gemeen met diens vijf voorgangers.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 oktober 2009

‘Kerk, de beste keuze die ik heb kunnen maken’

Drachten - De Protestantse Kerk in Nederland verloor vorig jaar opnieuw tienduizenden leden. Wie zijn de mensen achter die cijfers? Een serie portretten van vertrekkers, maar ook van nieuwkomers binnen de PKN. Vandaag deel 7: Gerbrand Meijer (27), niet christelijk opgevoed, is nu jeugdouderling.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 oktober 2009

Christen in Afrika moet zien te overleven

Vaticaanstad - Honderden bisschoppen zijn sinds zondag in Rome bijeen voor de Afrika-synode. Frans Wijnands, Friesch Dagblad-correspondent bij het Vaticaan, volgt de synode en doet wekelijks verslag. Een terugblik op week 1.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 oktober 2009

Open huis in opgeknapte vermaning Mid-Fryslân

Grou - De Doopsgezinde Gemeente Mid-Fryslân neemt dit weekend de Vermaning aan de Hoofdstraat in Grou weer in gebruik. Sinds november vorig jaar is het gebouw van de doperse streekgemeente flink vertimmerd. Met name de foyer en de bovenverdieping zijn niet meer te herkennen van voor de verbouwing. Aan de voorkant van de kerk is nu een moderne entree gemaakt. Bovendien kwam er een nieuwe keuken, en zijn de ontmoetings-, vergader-, en jeugdruimtes boven geheel gerenoveerd. ,,Hele ruimtes hebben we gestript”, vertelt koster Wiebe Anema. Ook kwamen er nieuwe vloeren in en een andere cv-installatie. ,,De hele klus kostte 270.000 euro.”

Geloof & Kerkzaterdag, 10 oktober 2009

Nieuwe lofprijzingstrend: doen aan ‘Psalm surfing’

Leeuwarden - De evangelische wereld kent sinds kort een nieuw fenomeen: ‘Psalm surfing’. Graham Kendrick, een bekende Engelse aanbiddingsleider, heeft het begrip geïntroduceerd. Kendrick is de schrijver van onder meer het Opwekkingslied Heer Uw licht en Uw liefde schijnen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties