Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 10 oktober 2007.

Agendawoensdag, 10 oktober 2007

Klassiek

Economiewoensdag, 10 oktober 2007

Biologisch verkoopt steeds beter

Utrecht - De verkoop van biologische producten is in de eerste helft van dit jaar met 15,5 procent gestegen. Dat is twee keer zoveel als de verkoop van reguliere voedingsmiddelen. Vooral eieren, brood en zuivel worden steeds populairder. De omzet daarvan steeg met ongeveer 30 procent.

Economiewoensdag, 10 oktober 2007

Korte naam Nicolai Lourens & Tabak

Drachten/Hurdegaryp Accountantskantoor Nicolai - Lourens & Tabak heet voortaan Nicolai Tabak. Het accountantskantoor besloot de naam Lourens uit de firmanaam te verwijderen, omdat vennoot Lourens het bedrijf al zeven jaar geleden heeft verlaten. Het Fries/Groningse accountantskantoor heeft vestigingen in Drachten, Hurdegaryp en Groningen. Bij het accountantsbedrijf werken in totaal honderd mensen.

Economiewoensdag, 10 oktober 2007

CNV opent Servicepunt Friesland

Drachten CNV heeft gisteren het Servicepunt Friesland geopend. Op het Servicepunt, gevestigd in het Regiokantoor Drachten, kunnen CNV-leden hulp krijgen bij het invullen van bijzondere belastingformulieren, aangiften en aanvragen voor toeslagen. Het Servicepunt wordt bemenst door vrijwilligers. De hulp is gratis, behalve voor het invullen van belastingformulieren. Daarvoor betalen leden zeven euro en niet-leden veertig euro.

Economiewoensdag, 10 oktober 2007

‘Pluimveevanger Harkema verhuist’

Harkema - Pluimveevangbedrijf M. van der Veen uit Harkema heeft serieuze plannen om de onderneming te verplaatsen. De zaak is momenteel gevestigd in een woonbuurt op de Homear in het dorp. Van der Veen wil het pluimveevangbedrijf graag voortzetten op bedrijventerrein De Bosk, aan de rand van Harkema.

Economiewoensdag, 10 oktober 2007

‘Voor ontspanning niet meer de deur uit’

Heerenveen - Met het splitsen van de groothandelsactiviteiten en verkoop aan particulieren willen de Heerenveenster ondernemers Peter van der Veen en Peter Mosterd zich met hun zwembaden, sauna’s en buitenbubbelbaden meer richten op de consument. ,,Op bedrijventerrein Nijehaske verkochten we met ons bedrijf Aqua-fun de afgelopen jaren aan bedrijven en particulieren. Maar dat is qua locatie voor particulieren vaak een te grote stap. Nu we een nieuwe vestiging openen aan het Turfschip voor de verkoop aan particulieren verwachten we dat de drempel voor hen veel lager wordt”, zegt eigenaar Van der Veen (32).

Expowoensdag, 10 oktober 2007

Allingawier, Landgoed Allingastate: metalen kunst van Gert-Jan Luimstra, t/m 31 okt. * perm. schilderijentent. div. kunstenaars, t/m 31 okt.

Hoofdartikelwoensdag, 10 oktober 2007

Brown regeert...

Wie hoog stijgt, kan diep vallen. De Britse premier Gordon Brown kan er over meepraten. Hij heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen vanwege zijn besluit om verkiezingen voorlopig uit te stellen, op een moment dat zijn eigen Labourpartij wegzakt in de peilingen.

Regiowoensdag, 10 oktober 2007

Nijpels houdt zich aan echtelijke afspraak en vertrekt

Leeuwarden - Ed Nijpels vertrekt tussentijds als Commissaris van de Koningin. Hij doet per 1 mei een stap terug omdat zijn vrouw Elsbeth Janmaat tot eind 2008 voor haar werkgever Royal Friesland Foods aan de slag gaat in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.

Regiowoensdag, 10 oktober 2007

Respect voor verrassend besluit Nijpels

Burgemeester Kuiper van Skarsterlân is blij dat Nijpels ook na zijn vertrek als Commissaris van de Koningin in zijn gemeente, in Dijken, blijft wonen. ,,Gelukkig. Dan houdt Langweer ook de concertzaal in zijn woonboerderij. Dat is de mooiste slecht-weeraccommodatie in onze gemeente. Hij manifesteert zich op buitengewoon prachtige wijze in de gewone samenleving. Mensen in Langweer en omgeving treffen hem dikwijls bij de bakker of in de supermarkt en hij doet mee aan allerhande activiteiten.” Ook als burgemeester heeft Kuiper een ,,prettig contact” met zijn dorpsgenoot. ,,De keren dat het nodig was, stond hij er altijd voor je. Je kunt er altijd tussendoor voor een afspraak en hij gaat meteen op zoek naar een oplossing. Wij burgemeesters hebben allemaal zijn mobiele nummer. Nee, dat is niet heel gebruikelijk weet ik van collega’s uit het land.”

Regiowoensdag, 10 oktober 2007

Oppositie hekelt partijpolitiek in opvolgingsvraag

Leeuwarden - De oppositiepartijen FNP en VVD ergeren zich aan de grote partijen CDA en PvdA als het gaat om de opvolging van Commissaris van de Koningin Nijpels, die gisteren zijn vertrek heeft aangekondigd. De fractievoorzitters van CDA en PvdA lieten voor de radio meteen weten dat het na drie commissarissen van VVD-huize tijd is voor een commissaris van een van de politieke hoofdstromen (CDA en PvdA) in Fryslân. Volgens VVD en FNP gaat het om de kwaliteit en is partijpolitiek niet van belang.

Regiowoensdag, 10 oktober 2007

polderhoofdkanaal of vervoerplan

Nij Beets - Het bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal tussen Nij Beets en De Veenhoop blijft een gevoelig twistpunt. De Fryske Feriening foar Fjildbiology (FFF) maakt bezwaar tegen de ontheffing van de Flora- en Faunawet die het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit heeft verleend aan de gemeenten Smallingerland en Opsterland. Volgens FFF-voorzitter M. Krol had dat nooit gemogen en deugt er weinig van de argumentatie van Landbouw. Het bezwaar wordt behandeld door de bestuursrechter.

Regiowoensdag, 10 oktober 2007

Rondwegen later klaar

Leeuwarden - De aanpak van knelpunten in het provinciale wegennet loopt vertraging op. Alleen aan maatregelen voor het hoofdwegennet en het fietsverkeer wordt volgend jaar prioriteit gegeven. Maatregelen om de veiligheid op minder drukke wegen te vergroten zijn met één of meerdere jaren uitgesteld. Dat blijkt uit het uitvoeringsprogramma Verkeer en Vervoer dat gisteren is openbaar gemaakt.

Regiowoensdag, 10 oktober 2007

De brede scholen komen er

Grou - De brede scholen in Grou en Akkrum mogen gebouwd worden, ondanks de financiële problemen die de gemeente Boarnsterhim kent. De gemeenteraad heeft gisteravond - op een opmerkelijke manier - het groene licht voor de grote complexen gegeven.

Regiowoensdag, 10 oktober 2007

Inspraak voor inwoners van Nijefurd

Workum - De inwoners van Nijefurd mogen zich nog een keer uitspreken over een fusie met andere gemeenten. De gemeenteraad van Nijefurd besloot gisteravond de uitkomsten van de fusie-onderzoeken voor te leggen aan de burgers. De besturen van de plaatselijke belangen zijn dik tevreden met de toezegging van de gemeenteraad.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 oktober 2007

Stichting Kinderzorg Fryslân viert 100-jarig bestaan

Leeuwarden - ,,Zonder de betrokken notabelen, de inzet van zuilen, de diaconieën en de vele particulieren zou de inzet op de hulp aan kinderen en jongeren amper bestaan.’’ Die woorden sprak Kees van Anken, directeur van opvanginstelling SMO, gisteren tijdens de jubileumviering van stichting Kinderzorg Fryslân in Leeuwarden. Ter gelegenheid van 100 jaar kinderzorg in Fryslân schreven dr. J.D.Th. Wassenaar en J.J. Pijlman het gedenkboek Omdat God barmhartig is.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 oktober 2007

Elk gemeentelid een mentor

Een tekort ambtsdragers, maar wel al het pastorale werk moet worden gedaan. Hoe los je dat op? Het 1 op 10 pastoraat is een nieuwe pastorale structuur voor de christelijke gemeente. Ds. Catherinus Elsinga is positief over de aanpak.

Sportwoensdag, 10 oktober 2007

Aris verliest weer

Leiden Aris Friesland heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. In Leiden gingen de Leeuwarder basketballers met 97-90 onderuit.

Sportwoensdag, 10 oktober 2007

Lekkere opsteker Waterpoort Boys

Sneek - ,,Een lekker opsteker.” Zo noemde Waterpoort Boys-trainer Janco Croes de 2-0 zege tegen Buitenpost gisteren. Na de nederlagen tegen Balk en BCV zaten de Snekers toch in een dipje. ,,En dan moet je de mouwen opstropen en met een positieve instelling het veld op. Dat is gelukt.”

Sportwoensdag, 10 oktober 2007

Altijd feest en spektakel op ‘Brusselse kermis’ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties