Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 oktober 2006.

Bijschriftdinsdag, 10 oktober 2006

Kindergekrijs


Dossierdinsdag, 10 oktober 2006

Tour-reportages van een tijdloze verslaggever

Bij Het Sporthuis, imprint van De Arbeiderspers, is Albert Londres’ Dwangarbeiders van de weg verschenen, het eerste deel van de fraai vormgegeven serie ‘Sportklassieken’ waarin tijdloze teksten uit de geschiedenis van de sportliteratuur worden verzameld.

Economiedinsdag, 10 oktober 2006

Philips in Drachten breidt uit

Drachten - Philips’ ontwikkelcentrum voor huishoudelijke apparatuur verhuist definitief van Hoogeveen naar Drachten. Dat levert Drachten tweehonderd hoogwaardige banen op. De medewerkers van Hoogeveen mogen allen mee naar de nieuwe locatie. Dat maakte woordvoerster L. Boenders van Philips gisteren bekend.

Economiedinsdag, 10 oktober 2006

Vitesse koopt het failliete Kuperus

Dokkum/Leeuwarden - Schoonmaakbedrijf Vitesse uit Dokkum neemt het failliete Kuperus uit Leeuwarden over. Alle 35 medewerkers van Kuperus kunnen in dienst van de nieuwe eigenaar komen. Of zij in hun regio aan de slag kunnen, hangt er vanaf of de klanten van Kuperus binnenboord blijven. Dat maakte directeur Bert Viet gisteren bekend.

Economiedinsdag, 10 oktober 2006

Pand 56 in Akkrum rigoureus te koop gezet

Akkrum - Rigoureus zette eigenaresse Saskia ten Boom van Pand 56 in Akkrum dit voorjaar een bord voor de deur, met het bericht dat de zaak zou sluiten. Na veertien jaar in de exclusieve decoratie- en cadeau-artikelen, hadden Saskia en haar man Martin Postma besloten zich toe te leggen op een ander handel: ‘mooie’ etenswaren. ,,Potten met jam, allerlei eten, zout, kruiden en oliën geïmporteerd uit de Verenigde Staten. We kwamen enkele jaren geleden in Amerika en zagen dat het daar liep als een trein. Al snel hadden we een uitgebreid assortiment in onze hotelkamer.”

Hoofdartikeldinsdag, 10 oktober 2006

De boodschap van Al Gore...

Al Gore, een vroegere kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, vliegt de wereld rond om een niet aangename boodschap te verspeiden: het gaat goed mis met de opwarming van de aarde. Overal waar hij komt, maakt zijn verhaal grote indruk. Dat komt in zekere zin door de inhoud van zijn boodschap, maar vooral ook door de ‘gelikte’ wijze waarop die is verpakt. Die maakt dat zijn verhaal onontkoombaar: wie zijn presentatie heeft gezien, weet zeker dat er iets moet gebeuren.

Regiodinsdag, 10 oktober 2006

‘Verschoolsing’ peuters baart grote zorgen

Leeuwarden - Het plan van de VVD om een taaltoets voor kinderen onder de drie jaar verplicht te stellen, heeft voor beroering gezorgd onder betrokkenen. Deskundigen zijn kritisch over het plan, dat voorschrijft dat peuters met een te laag taalniveau verplicht op bijles moeten. Toenemende ‘verschoolsing’ beperkt volgens hen de leervrijheid.

Regiodinsdag, 10 oktober 2006

In 25 jaar tijd van twee naar 280 scholieren

Drachten - Welgeteld twee leerlingen had pcbo ‘t Foarhûs in de Drachtster wijk De Trisken, toen de schooldeuren voor de allereerste keer openzwaaiden. Vervolgens werden het er vier, en zo bleef het een tijdje. Om de leerlingen toch aan grotere groepen te laten wennen, volgden ze af en toe een lesje op andere scholen. Maar dat de school op de groei is gebouwd, blijkt wel: precies 25 jaar later herbergt ‘t Foarhûs 280 leerlingen. De school viert het 25-jarig bestaan morgen, donderdag en vrijdag met onder meer een ballonwedstrijd, theater en een fancyfair.

Regiodinsdag, 10 oktober 2006

‘Harlingen, vergeet haven in het wad’

Den Haag/Harlingen - De haven van Harlingen kan niet worden uitgebreid in de richting van de Waddenzee. Zelfs al zou de Tweede Kamer een uitzondering maken op de nieuwe waddenregels (PKB), dan is er altijd nog de Natuurbeschermingswet die uitbreiding onmogelijk maakt.

Regiodinsdag, 10 oktober 2006

Makkumers spelen met hun leven

Makkum - Ze zijn door het oog van de naald gekropen. Dat beseft Marjanne van der Wal terdege. ,,Dit hie op de kop ôf ferkeard komme kinnen.”

Geloof & Kerkdinsdag, 10 oktober 2006

‘Zegen de mensen om je heen’

Arnhem - ,,God zegent jou. Wie zegen jij?’’ Tijdens de vijfde EO-Gezinsdag die zaterdag in het Gelredome in Arnhem werd gehouden, riep de Amersfoortse protestantse predikant Ron van der Spoel ouders en kinderen op, mensen in hun omgeving te zegenen. Circa 12.500 mensen waren bijeen in het stadion om behalve van toespraken te genieten van theater, muziek, cabaret en samenzang.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 oktober 2006

Stem geven aan rechtvaardigheid

Driebergen - ,,Over gerechtigheid kan ik de hele dag praten, daar word ik nooit moe van”, vertelt de Zimbabwaanse ds. Patson Netha. Hij is in Nederland op uitnodiging van Tear (voormalig TEAR fund), omdat hij verantwoordelijk is voor de Micha Campagne in zuidelijk Afrika. ,,De kerk heeft een geweten als het gaat om recht en onrecht.”

Geloof & Kerkdinsdag, 10 oktober 2006

Oude vormen bieden kerk geen toekomst

Den Haag - Wat is in deze tijd de positie van christenen in het publieke domein? Strijdbaar of lijdzaam? Die vragen staan centraal in het gisteren gepresenteerde boek Strijdbaar of lijdzaam. De positie van christenen in het publieke domein , dat bij het elfde lustrum van de reformatorische studentenvereniging CSFR is verschenen.

Sportdinsdag, 10 oktober 2006

Hofstra naar Italiaanse estafette

Wijster - Klaas Jan Hofstra is door de KNAU uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale berglopestafette. Die is op 22 oktober in het Italiaanse stadje Morbegno. Naast de Appelschaster komen de broers Maykel en Björn Geerdink in actie.

Sportdinsdag, 10 oktober 2006

WK-deelnemers niet naar Drachten

Drachten - De Nederlandse zwemmers die zich kwalificeren voor de wereldtitelstrijd in maart in Australië kunnen half december niet starten bij de Nederlandse kampioenschappen kortebaan in het 25-meterbad in Drachten. Technisch directeur Jacco Verhaeren heeft voor die periode als voorbereiding op de WK voor een trainingskamp in Zuid-Afrika gekozen.

Sportdinsdag, 10 oktober 2006

Nieuwe data voor duels Heerenveen

Heerenveen - Een viertal duels van Heerenveen is door de voetbalbond KNVB verplaatst naar een nieuwe datum. Het gaat om de wedstrijden van Heerenveen tegen Vitesse, Sparta Rotterdam, NAC Breda en AZ.

Sportdinsdag, 10 oktober 2006

Johansen en Storm debuteren

Heerenveen - Verdediger Timmi Johansen en middenvelder Bo Storm maken vanavond in Enschede hun debuut voor Jong Denemarken. De Denen spelen in het Arke Stadion van FC Twente een oefenduel tegen het Jong Oranje van bondscoach Foppe de Haan.

Sportdinsdag, 10 oktober 2006

Jong Cambuur door in bekertoernooi

Emmen - Jong Cambuur-Leeuwarden is gisteravond doorgedrongen tot de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi. Door een 1-1 gelijkspel uit tegen Jong Emmen kwam de ploeg van Gerrie Schouwenaar op de tweede plaats in de poule, een plekje hoger dan Jong FC Groningen dat gisteravond met 5-3 verloor van Jong Heerenveen.

Sportdinsdag, 10 oktober 2006

Oranje onder 19 jaar door

Strumica - Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van de EK-kwalificatie. Na de zege zondag op Wit-Rusland (3-1) versloeg de formatie van KNVB-coach Wim van Zwam gisteren gastland Macedonië in blessuretijd: 1-0. Invaller John Goossens kroonde zich tot matchwinnaar.

Weerdinsdag, 10 oktober 2006

Warm

Het is vandaag nog behoorlijk bewolkt, al zal de zon vanmiddag nog wel even zijn gezicht laten zien. Het kwik ligt rond 19 graden, bij een zwakke zuidoostenwind. Morgen wordt het warm: rond de 20 graden. Het blijft dan vrij zonnig en droog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties