Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 10 oktober 2002.

Bijschriftdonderdag, 10 oktober 2002

Een gebed

Hemelse Vader, wij bidden U voor mensen die angstig zijn, maar nergens veiligheid vinden.

Cultuurdonderdag, 10 oktober 2002

‘Sissy’ een operette zonder diepgang

Over Elisabeth van Oosten rijk en echtgenote van keizer Franz Joseph zijn vele boeken en films verschenen. De musical Elisabeth vierde grote triomfen, maar in 1932 is ook een operette met als Sissy als titel in Wenen in premičre gegaan.

Economiedonderdag, 10 oktober 2002

Platenbaas blijft vechten voor pure muziek

Leeuwarden - Een wereldwijd herkenbaar logo op cd’s toont tegenwoordig of een cd beveiligd is tegen kopiëren. Sinds kort zijn ook in Nederland de meeste nieuwe cd’s uitgerust met dit logo.

Economiedonderdag, 10 oktober 2002

Reorganisatie NLTO kost mogelijk banen

Drachten – Het onlangs ingezette reorganisatietraject van de NLTO gaat op de middellange termijn mogelijk arbeidsplaatsen kosten. Dat heeft algemeen secretaris van de NLTO Berend Santema donderdag bevestigd.

Economiedonderdag, 10 oktober 2002

Beter mkb-netwerk kan werklozen voorkomen

Leeuwarden – Het onderlinge contact tussen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) moet worden verbeterd om onnodige werkloosheid te voorkomen. Dat is een van de belangrijkste conclusies van het Leeuwarder werkgelegenheidsproject Tussen vraag en aanbod .

Hoofdartikeldonderdag, 10 oktober 2002

Meer, maar toch minder EU

De Europese Unie heeft gisteren Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Estland, Letland, Litouwen, Cyprus en Malta uitzicht gegeven op het lidmaatschap. Later kunnen Roemenië en Bulgarije volgen.

Hoofdartikeldonderdag, 10 oktober 2002

Onafwendbaar

De Veiligheidsraad spreekt zich binnenkort uit over een nieuwe resolutie over Irak. Amerika wil dat de Verenigde Naties toestemming geven Bagdad hard aan te pakken als het zich niet ontdoet van massavernietigingswapens. In de VN-Veiligheidsraad zijn van de vijf permanente leden Amerika en Groot-Brittannië voor een harde resolutie. De andere drie – China, Rusland en Frankrijk – twijfelen nog.

Regiodonderdag, 10 oktober 2002

‘Plysjepost’ levert dertig reacties op

Leeuwarden – De eerste uitzending van het televisieprogramma Plysjepost gisteravond heeft ongeveer dertig reacties opgeleverd. Plysjepost behandelde de moord op een Tibetaan in Burgum, een gewapende overval in Surhuisterveen, het overlijden van Bianca Ignatius (23) uit Leeuwarden na een aanrijding en een geval van pinfraude in Lemmer.

Regiodonderdag, 10 oktober 2002

Restauratie kapel Leek duurder

Leek – De restauratie van de Nienoordkapel in Leek valt veel duurder uit dan begroot.

Regiodonderdag, 10 oktober 2002

Museum mogelijk op plek Amicitiagebouw

Leeuwarden – Er zijn drie locaties in beeld voor de nieuwbouw van het Fries Museum, aan of op het Zaailand in Leeuwarden. Het gebouw kan op de plaats komen van het voormalige hoofdkantoor van Waterleiding Friesland (naast de rechtbank), op de plaats van het voormalige Amicitia-gebouw (dat geldt als ‘het lelijkste gebouw van Leeuwarden’) of op het Zaailand zelf, boven de parkeergarage.

Regiodonderdag, 10 oktober 2002

Prijzen van woningen blijven stijgen

Leeuwarden – De prijzen van de koopwoningen blijven stijgen. Fryslân behoorde in het derde kwartaal tot de sterkste stijgers van Nederland. De groeiende belangstelling vanuit het Westen van het land is in Fryslân steeds sterker voelbaar.

Regiodonderdag, 10 oktober 2002

Weinig animo veilig bouwen

Oranjewoud – Gemeenten in Fryslân tonen te weinig belangstelling voor het inbraakveilig bouwen van woningen. Dat vindt de politie in Fryslân. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt alleen in de gemeente Tytsjerksteradiel consequent toegepast. Dat moet anders, zei projectleider B. van der Woude van de politie gisteren in Oranjewoud.

Regiodonderdag, 10 oktober 2002

‘Stationsplan’ Sneek verdwijnt in de la

Sneek - De plannen voor de herbouw van de Wiekslag in vijf woonlagen, een parkeergarage en huizen bij het Sneker stationsgebied gaan voorlopig niet door. Gisteravond werd tijdens een drukbezochte commissievergadering de derde versie van de structuurschets weggestemd. Weer speelden de voor voorstanders inmiddels beruchte ijsvogel en vleermuizen een cruciale rol in de besluitvorming.

Regiodonderdag, 10 oktober 2002

‘Keuze voor Ploeg als gedeputeerde is slecht’

Joure – Het is ,,bijzonder jammer en slecht’’ dat de CDA-statenfractie haar voormalige voorzitter Jan Ploeg heeft doorgeschoven naar het college van Gedeputeerde Staten. Ploeg is de politiek leider van het CDA in Fryslân en wordt bijna zeker lijsttrekker bij de provinciale verkiezingen in maart aanstaande. ,,Het is kiezersbedrog en een teken van zwakte, wanneer de partij die man vervolgens direct afpakt voor een functie in het college van Gedeputeerde Staten.’’

Regiodonderdag, 10 oktober 2002

Mishandeling kind te vaak niet herkend

Leeuwarden – Friese basisschoolleerkrachten moeten alerter zijn op het signaleren van kindermishandeling bij hun leerlingen. Veel psychische, seksuele en lichamelijke mishandelingen blijven nu nog te vaak onopgemerkt. Dat vinden de GGD Fryslân en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) in Fryslân.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 oktober 2002

‘De Boer moet steun voor petitie-Duisenberg intrekken’

Leeuwarden - Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap heeft burgemeester De Boer van Leeuwarden verzocht haar steun in te trekken aan een oproep voor de actie ‘Stop de bezetting’.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 oktober 2002

‘Zending vraagt om blijvende bezinning’

Leeuwarden - ,,Kennis van de islam is belangrijk, maar beseffen we wel hoeveel verschijningsvormen het christendom heeft? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je Christus in een boeddhistische omgeving leert begrijpen?’’, zegt Prof. dr Volker Küster (40) deze zomer benoemd tot hoogleraar crossculturele theologie in Kampen.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 oktober 2002

NCRV komt met spirituele versie van ‘Big Brother’

Leeuwarden – De NCRV brengt volgend jaar een ‘spirituele versie’ van het populaire Big Brother op de buis. Het Nieuwe Klooster zal komend voorjaar, dertien vrijdagen op prime-time op Nederland 1 te zien zijn, bevestigt de NCRV.

Sportdonderdag, 10 oktober 2002

‘Niet het type dat achter de geraniums kan zitten’

Leeuwarden – Een stralende zomerdag is het, die dertigste juli van het vorig jaar. Willem Branderhorst, dan net trainer van de zaterdagafdeling van Leeuwarden, schuift op De Greuns voor een partijtje voetbal aan bij wat oude vrienden van zijn grote liefde, de Leeuwarder voetbalvereniging Blauw Wit’34.

Sportdonderdag, 10 oktober 2002

Jeroen de Vries wint regiomarathon

Groningen – Jeroen de Vries heeft woensdag de regiomarathon op het kunstijs van het Groninger sportcentrum Kardinge gewonnen.

Sportdonderdag, 10 oktober 2002

Eén jaar schorsing voor WPB’er Hilbert Walstra

Heerenveen – Hilbert Walstra, speler van zaterdag tweede klasser Waterpoort Boys uit Sneek, is door de tuchtcommissie van de voetbalbond KNVB tot 1 augustus volgend jaar geschorst.

Sportdonderdag, 10 oktober 2002

Jongensdroom komt uit en spat weer uiteen

Harkema – Een jongensdroom die totaal onverwacht uitkomt. Zo ervaren de noordelijke voetballers hun uitverkiezing om Nederland volgende week te mogen vertegenwoordigen op het kwalificatietoernooi voor het EK voor amateurselecties, oftewel de Regions Cup.

Weerdonderdag, 10 oktober 2002

Zonnig en koud

Zowel vandaag als morgen wordt het zonnig en koud; de maxima zullen niet hoger uitkomen dan 10 tot 12 graden. De oostenwind, landinwaarts matig tot (vrij) krachtig, aan zee krachtig tot hard, maakt het voor het gevoel nog een stuk kouder.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties