Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 10 september 2008.

Cultuurwoensdag, 10 september 2008

Jongerenkorting op kaarten Van den Ende-musicals

Amsterdam - De stichting Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) en Joop van den Ende Theaterproducties gaan samenwerken. CJP-leden krijgen een korting van 50 procent op musicalkaarten die op het laatste moment nog niet verkocht zijn.

Cultuurwoensdag, 10 september 2008

Gouden Kalf voor de Cultuurprijs naar Rutger Hauer

Utrecht - Acteur Rutger Hauer ontvangt tijdens de openingsavond van het 28e Nederlands Film Festival op woensdag 24 september het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2008. Minister Plasterk (Cultuur) reikt de prijs uit, aldus de organisatie gisteren.

Economiewoensdag, 10 september 2008

Rabobank waarschuwt voor ‘Hollandse ziekte’

Utrecht - De Nederlandse economie houdt zich volgens Rabobank beter staande dan bij de vorige wereldwijde economische tegenwind. Het kabinet moet echter niet in de verleiding komen tijdelijke meevallers uit aardgasbaten in te zetten voor structurele uitgaven of die zelfs verkwisten. Voor deze ‘Hollandse ziekte’ waarschuwde Rabobank gisteren in zijn Economisch Kwartaalbericht.

Economiewoensdag, 10 september 2008

Delta Lloyd sluit akkoord woekerpolis

Amsterdam - Verzekeraar Delta Lloyd heeft een overeenkomst gesloten met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolisclaim over de slepende woekerpolisaffaire. Een woordvoerster van de verzekeraar zei gisteren dat ,,je daar van uit kunt gaan.”

Economiewoensdag, 10 september 2008

Het rooien van de aardappelen wordt een spoedklus

Berlikum - Akkerbouwers in Fryslân kijken momenteel gespannen naar de weerberichten. Vooral de aardappelboeren hebben momenteel moeite om te oogsten. Door het wisselvallige weer en de overtollige regen is een groot deel van de aardappelopbrengst nog niet binnen. Naar schatting van LTO Noord moet nog twee derde van de aardappelen worden gerooid .

Hoofdartikelwoensdag, 10 september 2008

Afghanistan...

De Amerikaanse presidentskandidaten Barack Obama en John McCain zijn het over één ding eens: er moeten meer militairen naar Afghanistan. Want het gaat niet goed in dat land. In de afgelopen maanden zijn er meer Amerikaanse soldaten gesneuveld in Afghanistan dan in Irak. De macht van de fundamentalistische taliban, die twee jaar geleden nog werden beschouwd als een verslagen groepering, is groeiende. Ondanks de aanwezigheid van een grote NAVO- en Amerikaanse troepenmacht en grootschalige investeringen maken de taliban in grote delen van het land weer de dienst uit.

Regiowoensdag, 10 september 2008

‘Eik, groot en groen. Wat ben je mooi’

Appelscha - Waarom worden er in het bos soms bomen gekapt die er nog heel gezond uitzien? Hoe kan het dat een heideveld verdwijnt? Waarom is het zo belangrijk dat er veel eikenbomen in het bos blijven staan? Over die vragen mochten zo’n tachtig leerlingen van cbs De Mandebrink en obs De Riemsloot, beide uit Appelscha, zich gistermorgen het hoofd breken. Ze deden mee aan een bosproject van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, dat werd gehouden in de Kraaiheidepollen bij Appelscha.

Regiowoensdag, 10 september 2008

Keten ‘Dokkum’ in 2010 dicht

Dokkum - Illegale hangketen in Dongeradeel worden daadwerkelijk in 2010 opgeruimd. Dorpen die nu nog niet te kennen hebben gegeven dat ze er een legaal jeugdhonk voor in de plaats willen, zijn te laat. De gemeente is nu met jongeren in vijf dorpen in gesprek over de opzet van een geoorloofd jeugdonderkomen.

Regiowoensdag, 10 september 2008

Tocht of geen Tocht; een jaar lang Elfstedenkoorts

Zanger Syb van der Ploeg verzorgt in het jubileumjaar van de elfstedenvereniging elf concerten in elke Friese stad. Het eerste concert is op 14 januari in Leeuwarden, Sneek volgt op 22 februari, IJlst in maart en zo wordt de route vervolgd. In elke stad zullen plaatselijke artiesten, zoals troubadours, shantykoren of klassieke instrumentalisten, ingeschakeld worden. Het muziekspektakel is gratis en wordt in de buitenlucht gehouden. ’s Middags rond vier uur is er een kindermusical, waarbij schaatser Rintje Ritsma droomt ooit nog eens de Elfstedentocht te winnen.

Regiowoensdag, 10 september 2008

Koopzondag in Drachten onzekerder

Drachten - Winkeliers in Drachten staan niet collectief te springen om het invoeren van de koopzondag. Uit onderzoek onder 158 ondernemers blijkt dat bijna twee derde van hen het niet ziet zitten een aantal zondagen per jaar open te gaan. Eerder bleek al dat onder consumenten weinig belangstelling bestaat voor winkelen op zondag.

Regiowoensdag, 10 september 2008

Koren blijven weg; Priissjongen afgelast

Joure - Voor het eerst in het bijna negentigjarig bestaan van de afdeling Friesland van de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB)is het Priissjongen afgelast. Het Fries zangconcours zou in het weekeinde van 2 en 3 oktober in de Oerdracht in Joure worden gehouden, maar er hebben zich slechts drie koren aangemeld voor het Priissjongen, en slechts één voor het festival.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 september 2008

‘Roots en respect horen bij elkaar’

Den Haag - Respect voor elkaar verdwijnt snel door eenzijdige vooroordelen of kwetsende uitspraken. Het uitgangspunt moet zijn dat je het als mensen en religies met elkaar uithoudt, ondanks de verschillen die er zijn. Dat betoogde ds. P.J. Visser gisteravond bij de Kroonbede in Den Haag.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 september 2008

Maatjesproject start met drie vrijwilligers

Leeuwarden - Met drie vrijwilligers gaat het maatjesproject voor ex-gedetineerden van Exodus Nederland in Fryslân deze week van start. Fryslân was de enige provincie waar nog geen maatjesproject van Exodus bestond. Over heel het land zijn twintig vrijwilligersgroepen actief.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 september 2008

Gezangen in diensten Bethelkerk in Drachten

Drachten - De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten begint zondag met speciale diensten die een klassiek karakter hebben. ,,We zullen onder meer psalmen en gezangen zingen, maar het wordt geen traditionele dienst”, legt ds. Orlando Bottenbley, voorganger van de Bethelkerk uit.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 september 2008

‘Kerkvaders waren niet anti-joods’

Tilburg - De contacten tussen joden en christenen waren - anders dan wat doorgaans wordt aangenomen - tot ver in de elfde eeuw nog heel hecht, concludeert Elizabeth Boddens Hosang vandaag tijdens haar promotie aan de Universiteit van Tilburg. ,,De kerkvaders waren niet anti-joods, maar bezorgd over de populariteit van de joodse kerk onder hun gelovigen.”

Sportwoensdag, 10 september 2008

Avanti wil na kwart eeuw nog altijd ‘voorwaarts’

Stiens - Met een bezoek van het Nederlandse futsalteam pakte het jubilerende Avanti gisteren stevig uit. En terecht. De futsalvereniging bestaat 25 jaar en is sinds 1983 uitgegroeid van een gewone club tot het futsalbolwerk van Fryslân. De naam ontleend zich aan het Italiaanse woord voor voorwaarts en de Stiensers zijn ook na een kwart eeuw nog even ambitieus. De oefenwedstrijd tegen Oranje past daarin naadloos.

Sportwoensdag, 10 september 2008

De Vries twaalfde op WK skeeleren

Gijón Elma de Vries uit Haule is gisteren in het Spaanse Gijón tijdens het wereldkampioenschap skeeleren als twaalfde geëindigd op de tien kilometer puntenkoers. Bij de mannen eindigde Gary Hekman als tiende.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties