Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 september 2004.

Bijschriftvrijdag, 10 september 2004

De eerste liefde

Met een geloof waar de liefde uit verdwenen is, is het niet best gesteld.

Cultuurvrijdag, 10 september 2004

‘Een fantastisch, maar ook een gek vak’

Henk Bergsma (60) neemt vandaag afscheid van ‘zijn’ schouwburg. Drieënhalf decennia werkte hij in De Lawei in Drachten als toneelmeester. ,,Een fantastisch vak, maar je moet er wel een beetje gek voor zijn.’’

Cultuurvrijdag, 10 september 2004

Jubilerend Frats wil erkenning op eigen grond

Frats bestaat vijf jaar en gaat dat dit weekeinde vieren met een jubileumvoorstelling. De Fryske Amateur Teater Skoalle heeft dit vijfjarig bestaan aangegrepen om zich naar buiten toe weer eens duidelijk te presenteren en om de contacten met het werkveld te verstevigen.

Cultuurvrijdag, 10 september 2004

Bonifacius, een indrukwekkende opera

Met 31 heftige en in spanning toenemende trommelslagen begon gisteravond de ouverture van de opera Bonifacius , geschreven door Henk Alkema en met een libretto van Peter te Nuyl. Bonifacius is geschreven op initiatief van de Stichting Rixt en beleefde gisteren in De Harmonie te Leeuwarden haar wereldpremičre.

Economievrijdag, 10 september 2004

‘Imago industrie lijdt onder eigen houding'

Balk - Het niet al te positief imago van de industrie is voor een groot deel te wijten aan de eigen houding van de sector in de afgelopen jaren. Dat was een belangrijke uitkomst van het ondernemersdebat dat gisteren werd gehouden bij het industriële bedrijf Paques ter gelegenheid van de opening van een nieuwe bedrijfshal.

Economievrijdag, 10 september 2004

Uitbreiding gaat verder dan Drachten

Drachten - Van melkritten naar de installatie van de grootste bioenergiecentrale ter wereld in het Braziliaanse Sao Paulo. Een groter verschil in werkzaamheden van een bedrijf dat 50 jaar bestaat is bijna niet voor te stellen. Voor het bedrijf Van der Wiel Holding BV met als onderdelen Infra en Milieu, Stortglas en Transport is het een logisch gevolg door goed te kijken naar de kansen in de markt en het volgen van de grote geldstromen op de wereld.

Hoofdartikelvrijdag, 10 september 2004

De acties van 2 oktober…

De vakbeweging is al geruime tijd op oorlogspad tegen het kabinet Balkenende. Met de regelmaat van de klok zien we FNV-voorzitter De Waal op zijn bekende kwaaiige manier zijn verontwaardiging uiten over de plannen van minister De Geus op het terrein van sociale zekerheid. Gevolgd door zijn CNV-collega Terpstra die steeds maar weer probeert uit te leggen waarom hij het beleid van zijn oud-collega De Geus zo onrechtvaardig vindt. Op 2 oktober moet dit alles uitmonden in een grote manifestatie op het Museumplein in Amsterdam. Dat is uitgekozen omdat het een stuk kleiner is dan het Haagse Malieveld, waar men vroeger altijd placht te demonstreren, zodat de kans op een vol veld – goed voor de publiciteit – een stuk groter is.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 september 2004

Van gymzaal tot multi-kerk

Dokkum – Een kille gymzaal omturnen tot een fraai multi-functioneel kerkgebouw. Dat is iets wat het afgelopen jaar gebeurd is aan de Stationsweg in Dokkum. Dit weekeinde opent de Baptistengemeente Dokkum officieel haar nieuwe onderkomen.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 september 2004

Vloekprotesten met de helft gedaald

Leeuwarden – De Bond tegen het vloeken heeft in 2003 fors minder geprotesteerd over vloeken en kwetsend taalgebruik.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 september 2004

Open Doors opent nieuw studiecentrum

Ermelo – De christelijke mensenrechtenorganisatie Open Doors International heeft een internationaal studiecentrum geopend. Het centrum richt zich op vragen die de ‘Lijdende Kerk’ wereldwijd betreffen. Het is de bedoeling om via het studiecentrum beter in te spelen op ontwikkelingen in de landen waar vervolging heerst of dreigt.

Sportvrijdag, 10 september 2004

Trainerstip: Matige start voor Luitzen Nijboer

Voorspellen is iets anders dan trainen, blijkt uit de score van Luitzen Nijboer. De oefenmeester kwam zaterdag tot 23 goede uitslagen, veel minder dan de 36 waarmee Rikus van der Es vorig jaar de Trainerstip won. De prognose van deze week wordt verzorgd door Jan van Raalte, vorig seizoen speler van Harkemase Boys. Hij is nu trainer van eersteklasser Flevo Boys.

Sportvrijdag, 10 september 2004

‘Fryslân Foppe’ is fraaie en lijvige documentaire

Voorafgaande aan zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Jong Oranje ontving Foppe de Haan uit handen van Frits Barend de eerste dvd Fryslân Foppe . Terwijl de Nesser oefenmeester op het punt stond aan een nieuwe episode te beginnen, vormde het uitbrengen van de dvd met unieke hoogtepunten uit het voetballeven van Foppe de Haan een mooie afsluiting van een periode waarin hij met Heerenveen geschiedenis schreef.

Sportvrijdag, 10 september 2004

Bruin keert terug in basiself Cambuur

Leeuwarden – Jan Bruin keert hoogstwaarschijnlijk vrijdag bij Cambuur Leeuwarden terug in de basiself. De 34-jarige spits, die tegen MVV in blessuretijd de gelijkmaker scoorde (1-1), vervangt tegen FC Zwolle de geblesseerde Thijs Houwing. De aanvaller kampt met een vervelende voetblessure, al beslist trainer Dick de Boer pas vandaag of de van Twente overgenomen spits definitief afvalt.

Weervrijdag, 10 september 2004

Enkele buien

Het wordt vanmiddag warm en het blijft nog vrij zonnig, maar morgen is het koeler met enkele buien. Het kwik ligt vanmiddag rond 25 graden en morgen wordt het zo’n 20 graden bij een matige en aan zee krachtige zuidwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties