Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 10 augustus 2017.

Economiedonderdag, 10 augustus 2017

Kritiek op rapport over milieu-impact van landbouw

Leeuwarden - De Nederlandse landbouw heeft wel degelijk een grote negatieve impact op het milieu. Dat zeggen ecoloog Han Olff van Rijksuniversiteit Groningen en Jan-Willem Erisman, directeur van het Louis Bolk Instituut, een advies- en onderzoeksinstelling op het gebied van duurzame landbouw, voeding en gezondheid. Ze reageren op een rapport van ABN Amro van vorige week, waarin de bank stelt dat de Nederlandse landbouw de laagste milieu-impact ter wereld heeft.

Hoofdartikeldonderdag, 10 augustus 2017

Leer van fouten bij aanleg aquaduct

De eerste auto’s rijden er al door en maandag volgt de opening van het tweede deel van het aquaduct in de Drachtsterweg in Leeuwarden. Ruim twee jaar later dan gepland is een flink knelpunt in een belangrijke invalsweg van Leeuwarden opgelost: verkeer hoeft niet te pas en te onpas te wachten voor de schepen die over het Van Harinxmakanaal varen, maar kan daar onderdoor rijden. Kosten: ongeveer 41 miljoen euro.

Regiodonderdag, 10 augustus 2017

Vakantie voor team van het Jouster skūtsje

Joure - Schipper Dirk Jan Reijenga van het Jouster skūtsje was gisteren voor het eerst in tien jaar geen deelnemer maar toeschouwer van een SKS-wedstrijd. Als het aan hem ligt, is dit ook de laatste keer dat hij een wedstrijd vanaf de zijlijn bekijkt. ,,Fielst dy lang net gelokkich ast de oaren wol silen sjochst en sels oan de kant stean moatst.”

Regiodonderdag, 10 augustus 2017

Willemshaven krijgt geen jachthaven

Harlingen - Er komt geen jachthaven met 225 ligplaatsen in de Nieuwe Willemshaven in Harlingen. De Raad van State verklaarde gisteren het plan van de gemeente Harlingen ongeldig.

Regiodonderdag, 10 augustus 2017

Geen feesten in Teatertśn

Rijs - De Teatertśn in Rijs was te laat met het appeleren tegen de uitspraak van de rechter die bruiloftsfeesten op de locatie onmogelijk maakt. Het beroep is daarom niet-ontvankelijk verklaard door de Raad van State, wat als gevolg heeft dat de feesten in het openluchttheater definitief verleden tijd zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties