Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 augustus 2007.

Cultuurvrijdag, 10 augustus 2007

Schaaf wil af van verkoopclausule

Leeuwarden - De fractie van PAL GroenLinks maakt zich zorgen over het voortbestaan van Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden als laagdrempelige muziek- en theatervoorziening. De fractie heeft gisteren schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W die duidelijkheid moeten geven over de toekomstige situatie van het muziekcentrum.

Hoofdartikelvrijdag, 10 augustus 2007

De oproep van Wilders...

De oproep van Wilders om de Koran te verbieden is absurd. En gevaarlijk. Dat laatste niet zo zeer om het absurde karakter, maar om de effecten die de oproep krijgt door middel van de media. De media zitten met een dilemma: als ze veel aandacht besteden aan de oproep, wordt die opgeblazen al ware het een serieuze zaak. Ook als media er alles aan doen om het absurde van Wilders gedrag aan te tonen, veroorzaakt die aandacht ‘nieuws’. Het alternatief: negeren van de oproep lijkt op censuur of op doodzwijgen van iets dat maatschappelijk relevant is. Wilders is tenslotte parlementariër en als die zulke zotte dingen zegt, dan is dat ‘nieuws’ dat je niet kunt negeren.

Regiovrijdag, 10 augustus 2007

September gevaarlijkste fietsmaand

Grou - Met het nieuwe schoolseizoen duikt de fietsende scholier weer op in het Friese landschap. Gevaarlijke situaties genoeg, vinden belangenorganisaties, politiek en ouders. September is de maand waarin de meeste ongelukken met fietsers plaatsvinden. Het is dus zaak om goed op te letten.

Regiovrijdag, 10 augustus 2007

Regts verrassend eerste bij Echtenerbrug

Echtenerbrug - Drie uitvallers, onder wie twee serieuze titelkandidaten, veel skûtsjes die geregeld gevaarlijk op één oor lagen en een verrassende winnaar in de A-klasse: Henk Regts van de Ut en Thús uit Heerenveen. Hij wist voor klassementsleider Walter de Vries van de Goede Verwachting uit Sloten te finishen. Met zijn tweede plek pakten de Slotenaren nog steviger de leiding in het klassement.

Regiovrijdag, 10 augustus 2007

Drukste Sneekweek ooit

Sneek - Nog nooit kwamen er zoveel bezoekers naar de Sneekweek als dit jaar. Volgens de organisatie bezochten in totaal 150.000 mensen het zeilevenement.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 augustus 2007

‘Geloof veranderde, liefde voor het ambt bleef’

Wat doe je als predikant wanneer je met emeritaat gaat? Is er sprake van een zwart gat of juist helemaal niet? Predikanten die ooit in een Friese gemeente stonden, blikken terug op: hun werk, het ambt en vertellen hoe ze nu over de kerk denken. Vandaag ds. Hans Kronenburg (71), die op 7 juni 1998 met emeritaat ging.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 augustus 2007

Zwolle krijgt een Mariaprocessie

Zwolle - Voor de tweede keer in ruim een jaar wordt er in Zwolle een rooms-katholieke processie gehouden. Op de feestdag van Maria ten Hemelopneming, woensdag 14 augustus, vindt er een half uur durende ommegang door de binnenstad plaats, waarbij een zilveren Mariabeeld uit 1886 wordt meegedragen. Aansluitend is er een eucharistieviering in de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw (‘De Peperbus’ in de volksmond).

Weervrijdag, 10 augustus 2007

Het weer

Het was gisteren in Terschelling bijna 19 graden, terwijl het kwik in Groningen op sommige plaatsen nauwelijks boven 15 graden kwam. Dit had alles te maken met het front en de bewolking over het oosten van Fryslân en Groningen. In Groningen werd het dan ook maar 15,8 graden. Momenteel ligt de neerslagzone boven het zuiden en midden van het land. Er kan vooral in Limburg veel regen vallen, met lokaal meer dan 20 mm regen. We komen er nog niet zo slecht vanaf vandaag en morgen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties