Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 10 juli 2017.

Hoofdartikelmaandag, 10 juli 2017

Bouwtoezicht is een taak van de overheid

De toezicht op de bouw van nieuwe woningen blijft voorlopig nog even bij de gemeenten. Tegen de zin van het kabinet dat dit wilde privatiseren. Maar de Eerste Kamer had vorige week dusdanig veel vragen bij dit wetsvoorstel, dat demissionair minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken de invoering van de wet opschortte. Het kabinet zal er nog een keer naar kijken. Daarom blijft de toezicht op de bouw van woningen en andere gebouwen in elk geval tot 1 januari 2019 in handen van de gemeenten en niet van private bouwtechnische bureaus.

Regiomaandag, 10 juli 2017

Huurders moeten ook in een dorp kunnen wonen

Leeuwarden - De gemeenteraadsfracties van PvdA en PAL GroenLinks in Leeuwarden willen dat het college van B en W zich inzet voor het behoud van huurwoningen in de dorpen van Leeuwarden.

Regiomaandag, 10 juli 2017

Leidingbreuk treft regio rond Dokkum

Dokkum - Door een lekkage in de transportleiding tussen Dokkum en Holwerd kwamen tien huishoudens aan de Veiling in Dokkum gisteren zonder water te zitten. In de stad zelf en in de dorpen rondom de stad was sprake van een verlaagde waterdruk, waardoor er heel weinig of bruin water uit de kraan kwam.

Regiomaandag, 10 juli 2017

Honderden bezoekers bij open dag aquaduct

Harlingen - ,,Nee, nee. Ik ga echt niet naar beneden, dat vind ik veel te eng.” Een vrouw kijkt in de diepte van het aquaduct, zo’n twaalf meter. Een op het oog wankele steiger leidt naar beneden, voor mensen met hoogtevrees een onoverkomelijke horde. Maar niet voor honderden andere belangstellenden die zich vanaf het moment dat de tunnelbak bekeken kan worden, bij het aquaduct melden.

Geloof & Kerkmaandag, 10 juli 2017

Je moet een opwekking door de Heilige Geest niet willen afdwingen

Het eerste weekend van juli stond in het teken van Awakening Europe Prague. Vier dagen lang waren er samenkomsten voor zo’n tienduizend christenen uit binnen- en buitenland in Praag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties