Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 10 juli 2013.

Economiewoensdag, 10 juli 2013

Steeds meer vrachtwagens van Omrin op groengas

Oudehaske | Afvalverwerker Omrin heeft steeds meer vrachtwagens die op groengas rijden. Voor de afvalinzameling in de gemeenten Ooststellingwerf, Littenseradiel en Menameradiel zijn nu weer drie vuilniswagens op groengas besteld. Omrin heeft al elf van dergelijke vuilnisauto’s in Leeuwarden, Boarnsterhim, Franekeradeel, Harlingen en Terschelling rondrijden. De kleinere voertuigen van Omrin rijden al langer op groengas.

Economiewoensdag, 10 juli 2013

Zeilschool ’t Garijp in Goingarijp is overgenomen

Woudsend | Zeilscholen.nl, voorheen Vinea zeilscholen, heeft per 1 juli zeilschool ’t Garijp in Goingarijp overgenomen. De zeilschool aan het Sneekermeer telt ongeveer 550 cursisten per seizoen en heeft in die periode tachtig instructeurs. De oud-eigenaren blijven dit seizoen nog werken in Goingarijp.

Hoofdartikelwoensdag, 10 juli 2013

Infiltrant: een middel erger dan de kwaal

Het puikje van de georganiseerde misdaad laat zich lastig vangen. Dat is een waarheid als een koe. Het is een schimmige, gesloten wereld waarin haast niet door te dringen valt, maar die zelf wel haar tentakels uitstrekt tot in alle geledingen van de maatschappij, inclusief die van politie en justitie.

Regiowoensdag, 10 juli 2013

Oosterwolde krijgt toch de gewilde tunnel

Drachten | In de N381 bij Oosterwolde-Zuid komt toch een tunnel in plaats van een viaduct. De omschakeling van viaduct naar tunnel is mogelijk doordat een eerdere aanbesteding gunstig uitviel. De bewoners van de wijk achter de weg hoeven zich nu geen zorgen meer te maken over lawaaioverlast.

Regiowoensdag, 10 juli 2013

Student fietst met 78,8 km per uur over snelweg A31

Franeker | ,,Een fantastische ervaring. Wanneer fiets je nou over de snelweg?” 78,8 kilometer per uur haalde student Sebastiaan Bowier (25) gisteren met de aerodynamische fiets Velox3 op de A31 tussen Franeker en Dronryp. Het is de hoogste fietssnelheid ooit gereden op een Nederlandse weg, aldus Rijkswaterstaat. Een deel van de snelweg werd gisteren een paar uur afgesloten voor studenten van het Human Power Team van de TU Delft en VU Amsterdam. Later dit jaar proberen zij het wereldsnelheidsrecord fietsen (133 km/u) in de Amerikaanse staat Nevada te veroveren. Op de A31 werd gisteren alvast geoefend.

Regiowoensdag, 10 juli 2013

Nog meer regels met nieuwe wet jeugdzorg

Leeuwarden | De nieuwe Jeugdwet leidt tot meer in plaats van minder regeldruk in de jeugdzorg. De verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg gaat van rijk naar de gemeenten, maar daardoor dreigt een uitdijend verantwoordings- en toezichtcircuit te ontstaan. Dat stelt het Adviescollege toetsing regeldruk Actal in zijn advies aan staatsecretaris Martin van Rijn (VWS) over de Jeugdwet.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 juli 2013

Papieren versie van wegwijzer voor het nieuwe liedboek

Leusden | Na een digitale wegwijzer voor het nieuwe Liedboek volgt volgende week een papieren editie. Wegwijzer voor het Liedboek 2013 helpt organisten en andere kerkmusici via overzichtelijke lijsten snel de weg terug te vinden naar hun eigen bronnen met bladmuziek.

Sportwoensdag, 10 juli 2013

Seip zet loopbaan voort bij kampioen Australië

Melbourne | Oud-Heerenveenspeler Marcel Seip zet zijn voetballoopbaan voort in Australië. De 31-jarige verdediger heeft een contract getekend bij regerend kampioen Central Coast Mariners.

Sportwoensdag, 10 juli 2013

Cambuur en Bouwgroep Dijkstra Draisma gaan nog drie jaar door

Leeuwarden Bouwgroep Dijkstra Draisma speelt ook de komende drie seizoenen een belangrijke rol bij de sponsoring van SC Cambuur. De club en de Bouwgroep tekenden gisteren een nieuwe driejarige sponsorovereenkomst, waarin is opgenomen dat Dijkstra Draisma het eerste seizoen naast hoofdsponsor ook shirtsponsor is. In de twee seizoenen erna zal de Bouwgroep zich als co-sponsor verbinden aan de club.

Sportwoensdag, 10 juli 2013

Onderzoekscommissie doet 26 juli verslag

Heerenveen | De twee onafhankelijke onderzoekers Lense Koopmans en Jos Vaessen, die op verzoek van het stichtingsbestuur van sc Heerenveen onderzoek doen naar de handel en wandel van de directie van Heerenveen, presenteren hun bevinden op vrijdag 26 juli.

Sportwoensdag, 10 juli 2013

Minnertsga is 100, maar ziet ‘It Noarderljocht’ niet terug

Minnertsga - Kaatsvereniging Minnertsga staat de komende week op feestelijke wijze stil bij het honderdjarig bestaan. Er zijn acht dagen uitgetrokken om het eeuwfeest luister bij te zetten. De aftrap heeft zaterdag plaats met de Jong Nederland en de festiviteiten worden een week later afgesloten met de grote jubileumledenpartij. Op de avond ervoor zal in de feesttent de officiële receptie worden gehouden.

Sportwoensdag, 10 juli 2013

Vissen in de eredivisievijver is best lastig

Kootstertille | Het zijn even niet de meest eenvoudige dagen in de voorbereiding van SC Cambuur. De kersverse eredivisionist heeft zich weliswaar met diverse spelers versterkt in de afgelopen weken, maar de invulling van de laatste paar posities kost meer tijd dan vooraf gehoopt. Algemeen directeur Gerald van den Belt baalt naar eigen zeggen ook, maar van paniek, wanhoop of onrust is geen sprake in Leeuwarden.

Sportwoensdag, 10 juli 2013

Westra put moraal uit ‘goede benen’

Saint-Malo | Voor de tweede keer deze Tour drukte Lieuwe Westra uit Tijnje gisteren zijn neus nadrukkelijk tegen het venster. De wielrenner van Vacansoleil-DCM zat met de Fransen Julien Simon en Jérôme Cousin en de Spanjaarden Juan José Oroz en Luis Angel Maté in de, eigenlijk bij voorbaat al kansloze, vlucht van de dag. Het vijftal kreeg maximaal vijf minuten voorsprong. Westra liet zich op zo’n 20 kilometer van de streep al terugzakken. Zijn voormalige vluchtmakkers zagen de meute op ruim vijf kilometer van de streep passeren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties