Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 juli 2007.

Dossierdinsdag, 10 juli 2007

De zichtbare dramatiek op Tourfoto’s


Hoofdartikeldinsdag, 10 juli 2007

Pakistan...

Pakistan komt steeds meer in de greep van de radicale islam. De strijd om de Rode Moskee in Islamabad is daar een treffend voorbeeld van. Het leger is in gevechten gewikkeld met honderden extremistische moslims die de moskee als uitvalsbasis gebruiken.

Regiodinsdag, 10 juli 2007

Hagelstenen zo dik als knikkers

Leeuwarden - Dikke hagel, hevig onweer, zware regenval en waterhozen. Het weer zorgde gisteren op sommige plekken voor veel overlast.

Regiodinsdag, 10 juli 2007

Samenwerking in opvang

Leeuwarden - Instellingen voor daklozenopvang in Leeuwarden, Groningen, Assen en Emmen gaan meer samenwerken. Zo willen ze voorkomen dat ze door staatssecretaris Bussemaker (Volksgezondheid) worden gekort op subsidie voor maatschappelijke opvang. De opvang in het Noorden dreigt de sluitpost te worden van de rijksbegroting. Terwijl de rest van Nederland juist een voorbeeld zou kunnen nemen aan de manier waarop die hier georganiseerd is, zeggen de instellingen. ,,Nergens stromen daklozen weer zo snel door naar een zelfstandig leven.”

Regiodinsdag, 10 juli 2007

Einde dreigt voor WK Solexrace Joure

Joure - Op 1 september wordt in Joure voor de vijfentwintigste keer het wereldkampioenschap Solexracen gehouden. Ondanks de inspanningen van de organisatie zou dat de laatste keer kunnen zijn. ,,We zoeken jonge mensen om de organisatie over te nemen, maar het lukt gewoon niet”, verzucht Ynte Kuindersma.

Regiodinsdag, 10 juli 2007

Blokhuispoort gaat dicht

Leeuwarden - Gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden gaat dicht. Binnen twee weken moeten alle negentig gevangenen zijn overgeplaatst naar andere cellencomplexen. De sluiting is nog niet definitief. De komende maanden wil het ministerie van Justitie onderzoeken of een eventuele heropening mogelijk is.

Regiodinsdag, 10 juli 2007

‘De Vierdaagse is voor mij een feestweek’

Stiens - Of hij tijdens de Vierdaagse van Nijmegen onderweg te bellen is? Welnee. Een mobiele telefoon heeft Günther Meijer uit Stiens niet. Dat gebel onderweg vindt hij maar storend. ,,Ik ben nou eenmaal een einzelgänger.”

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juli 2007

Een ABC voor de spiritualiteit

Benoît Standaert ontvouwt in zijn boek ‘Spiritualiteit als levenskunst. Alfabet van een monnik’ een volledig alfabet - van Aandacht tot Zwijgen - waarbij elke letter één of meer vormen van levenskunst aanreikt. In totaal bevat het boek ,,99 toegangspoorten hoe onrustige zielen door concentratie en oefening weer tot zichzelf kunnen komen”, beschrijft Koen Zondag. Hij zoomt in op de woorden ademen, lezen en slapen.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juli 2007

Oosterwolde kiest voor Het Anker

Oosterwolde - De Protestantse Gemeente te Oosterwolde c.a. heeft besloten om de reguliere erediensten voortaan te houden in Het Anker. Om de hervormden tegemoet te komen, wordt er een keer per maand een eredienst gehouden in de Dorpskerk. De kapel in Fochteloo, die ook bij de kerk van Oosterwolde hoort, gaat na de zomer dicht.

Sportdinsdag, 10 juli 2007

Heerenveen grijpt ook naast Sterchele

Heerenveen - De Belgische aanvaller François Sterchele van Germinal Beerschot komt niet naar Heerenveen. De 25-jarige topscorer van de Belgische competitie van het afgelopen seizoen (21 goals), die in Heerenveen een contract voor vier seizoenen kon tekenen, vroeg gisteren meer bedenktijd. Heerenveen wilde echter niet langer wachten en trok het aanbod in. Heerenveen was met Beerschot al tot een akkoord gekomen over een transfer. Sterchele is al de derde speler die op het laatste moment afhaakt. Eerder testte Heerenveen de Braziliaanse aanvaller Ari af en besloot de Belg Delorge voor Ajax te kiezen. Tot dusver deed Heerenveen twee grote aankopen: de Deen Kristian Bak Nielsen en aanvaller Roy Beerens van PSV.

Sportdinsdag, 10 juli 2007

Arts assistent trainer bij SC Cambuur

Leeuwarden Alfons Arts is de nieuwe assistent trainer van SC Cambuur Leeuwarden als vervanger van de naar Qatar vertrokken Schouwenaar. De 41-jarige Arts tekende gisteren een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club bindt.

Sportdinsdag, 10 juli 2007

Cambuur oefent tegen CSKA Sofia

Leeuwarden SC Cambuur Leeuwarden hoeft volgende week tegen de Bulgaarse topclub CSKA Sofia. Het duel wordt gespeeld op het terrein van Hotel de Bilderberg in Oosterbeek (Gelderland) en begint om 18.00 uur. Cambuur heeft volgende week een trainingskamp in Oosterbeek belegd.

Sportdinsdag, 10 juli 2007

Beroep Dingsdag dient dinsdagavond

Heerenveen Het beroep van Michael Dingsdag tegen de straf van vier wedstrijden schorsing dient morgenavond. De centrale verdediger zou in het play-off duel van afgelopen seizoen tegen Ajax een overtreding hebben gemaakt op Klaas-Jan Huntelaar.

Weerdinsdag, 10 juli 2007

Onstabiel

Vandaag is er zon, maar opnieuw gaan er enkele regen- en onweersbuien vallen. Het wordt 19 graden en de west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, later aan zee vrij krachtig. Vannacht volgt regen en ook morgen regent het van tijd tot tijd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties