Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 juni 2003.

Bijschriftdinsdag, 10 juni 2003

De Heilige Geest

Met Pinksteren krijgt het evangelie een wereldwijd bereik.

Cultuurdinsdag, 10 juni 2003

‘Oz’ is ’n slagge produksje

,,Mem, ik wol hjir by beppe sitte.” Ta oan it lęste plak wie de tribune yn de Pastorijtún fan Easterwierrum sneontejűn beset mei minsken tusken de fjouwer en 84 jier.

Cultuurdinsdag, 10 juni 2003

Van harmoniumspel tot ‘Peer Gynt’

Het had iets van Oerol; het muziektheaterweekend op de Wieldyk onder de rook van Gaastmeer, dat in het kader van het Jaar van de Boerderij werd gehouden.

Economiedinsdag, 10 juni 2003

Succes Kooyenga-groep niet te kopiëren

Dokkum - De Kooyenga Groep Holding in Dokkum moet wel een toverformule in huis hebben, zo stellen concurrenten van het Friese bedrijf. Met jaloezie kijkt men toe hoe Kooyenga almaar uitdijt, terwijl de meeste detacheringsbedrijven in zwaar weer zitten en inkrimpen.

Economiedinsdag, 10 juni 2003

Bergum Staalbouw boekt grote order in de offshore

Burgum – Bergum Staalbouw, bouwer van onder andere sluisdeuren, bruggen en (delen van) offshorewerktuigen gaat een deel van een pijpenlegger maken. Volgens directeur Pesie kan het bedrijf daarom deze zomer ,,tien man extra aannemen voor twee maanden”.

Economiedinsdag, 10 juni 2003

Ultimatum voor Enna Aerosols

Dokkum – De vakorganisaties CNV en FNV stellen een ultimatum aan Enna Aerosols om de cao-onderhandelingen vlot te trekken. Het ultimatum loopt vrijdag af om 13.00 uur. Wanneer niet tegemoet wordt gekomen dreigen de vakbonden met acties.

Hoofdartikeldinsdag, 10 juni 2003

Het rooms-katholieke feest…

De rooms-katholieken in Nederland hebben het nieuws ruimschoots gehaald, met hun ‘feestje’ in Utrecht. Nu eens niet met controversiële uitspraken, interne conflicten maar met een echt feest. Zo'n tienduizend rooms-katholieken vierden met elkaar het herstel van de bisschoppelijke hiërarchie, dat wil ongeveer zeggen dat de paus bisschoppen in ons land mocht benoemen.

Regiodinsdag, 10 juni 2003

‘Het wordt tijd voor flitspalen langs elfstedentocht’

Bolsward - De voorspellingen waren eenduidig: het zou een mooie pinkstermaandag worden met weinig wind, maar ’s ochtends om half zes lijkt het wel storm zo hard raast het door de bomen.

Regiodinsdag, 10 juni 2003

Noodweer teistert vooral Twijzel en strand Harlingen

Harlingen/Twijzel – Noodweer heeft zondag in Fryslân plaatselijk voor veel schade gezorgd.

Regiodinsdag, 10 juni 2003

Vrienden lopen zich warm voor ‘de Slachte II’

Oosterbierum - De Slachtemarathon, het grote culturele wandelfeest van Fryslân: komende donderdag, 12 juni, is er nog precies een jaar te gaan voordat de tweede editie van deze 42 kilometer lange tocht over de meer dan duizend jaar oude slaperdijk wordt gehouden.

Regiodinsdag, 10 juni 2003

‘Trots op die slavenhandelaar? Niet echt’

Lutjegast - Trots dat de ontdekking sreiziger Abel Tasman in Lutjegast is geboren? Theo de Vries uit Grootegast zeker niet. ,,Het was een slavenhandelaar. Niets om trots op te zijn.’’ Toch kwam hij zaterdag naar Lutjegast waar het vierhonderdste geboortejaar van de ontdekkingsreiziger groots werd gevierd. Het ongeveer duizend inwoners tellende dorp verkeerde in zeventiende-eeuwse sferen. ,,Ach, vandaag is het gewoon feest.’’

Regiodinsdag, 10 juni 2003

Populair pontje bij Langweer vaart niet

Langweer – Het populaire fietspontje over de Scharsterrijn in Langweer vaart niet. Omwonenden van de nieuw aan te leggen steiger van het pontje hebben bezwaar ingediend. De commissie bezwaar en beroep heeft die bezwaarschriften afgelopen vrijdag gegrond verklaard. Skarsterlân is nu druk bezig de pont hoe dan ook in de vaart te brengen.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juni 2003

‘Hier ben ik niet de enige die gelooft’

Biddinghuizen - ,,Hier krijg je het gevoel: ik ben niet de enige die gelooft.’’ Esther Broekhuis (23) uit Ede zit na te genieten van de zondagochtenddienst in de grote tent van de Opwekkingsconferentie bij Biddinghuizen.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juni 2003

Predikant op stage bij tentenverhuurder

Veenklooster - Een week lang gaat Jean Hinmarie uit het Afrikaanse land Kameroen stage lopen bij tentenverhuurder Van Kammen uit Oosternijkerk. Als missionair predikant gaan hij en talloze vrijwilligers een tent van Van Kammen gebruiken bij de grote evangelisatiecampagnes in het noorden van Kameroen.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juni 2003

‘Hij kriebelt aan uw hart’

Veenklooster - ,,Het is Pinksterfeest en God is met u bezig. Hij kriebelt aan uw hart.’’ Met die woorden deed ds Paul den Hertog maandag een appčl op het massaal toegestroomde publiek tijdens de Pinksterfestiviteiten in Veenklooster.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juni 2003

‘Appčlschriften GKN incorrect behandeld’

Leeuwarden – De appčlschriften van 22 Gereformeerde Kerken zijn niet correct behandeld. Omwille van een snelle afronding van de vereniging met de Hervormde en Lutherse Kerken is de synode van de Gereformeerde Kerken (GKN) bezig de 22 appčlschriften zo snel mogelijk terzijde te schuiven zonder dat die eerlijk en correct behandeld worden.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 juni 2003

‘Fakkel van de Geest doorgeven’

Wijnjewoude – Een zilveren jubileum met een gouden randje. Dat kan worden gezegd van de vijfentwintigste editie van het Pinksterfeest in Wijnjewoude. Het vuur van Pinksteren werd dit weekeinde flink aangewakkerd. Ds Koos Staat uit Am-sterdam riep maandag op ,,de fakkel van de Geest door te geven’’ en het vuur te laten doorstralen in de eigen gemeente.

Sportdinsdag, 10 juni 2003

Minnertsga maakt rol van favoriet waar

Franeker - Het afdelingspartuur van Minnertsga streek pinkstermaandag op de 105de bondswedstrijd de hoogste eer op. In een bloedstollende finale (5-5 en 6-4) wonnen de grote favorieten van de titelhouder Groningen. Nadien rolden de tranen van emotionele ontlading over de wangen van Cornelis Terpstra. Tandenknarsend verliet Sake Porte het veld.

Sportdinsdag, 10 juni 2003

Cornelis Terpstra pakt op de bond de vier kristallen kroon

Franeker - Het was een echt koningspartuur, de drie van Minnertsga. Klaas Anne Terpstra, Chris Wassenaar en Cornelis Terpstra, alle drie wonnen én werden ze al eens koning op de PC. De eerste twee wonnen in 2001 ook al de Bondspartij en pinkstermaandag voegde Cornelis Terpstra zich erbij.

Sportdinsdag, 10 juni 2003

Berlikum wint op de Jong Nederland het gevecht met zichzelf

Franeker – Als er in de sport al sprake kan zijn van ‘lelijke’ overwinningen, dan was de zege van Berlikum zaterdag op de 91ste Jong Nederland er eentje.

Sportdinsdag, 10 juni 2003

Drachtster Boys claimt Guinness Record

Veertien wedstrijden van twee keer drie kwartier, van vrijdagavond 18.00 uur tot zaterdagavond 19.00 uur, heeft het zevende elftal van Drachtster Boys achtereen gevoetbald. De club claimt daarmee het Guinness Record, dat met 24 uur op naam staat van een Braziliaans team.

Sportdinsdag, 10 juni 2003

Hoorn komt er niet aan te pas

Katlijk – De organisatie van het concours hippique Oranjewoud was zeer vereerd met de komst van de nationale topper Angelique Hoorn. Toch slaagde zij er niet in een stempel op het springconcours te drukken. De noordelijke toppers Hester Klompmaker en Jur Vrieling maakten zaterdag bijna volledig de dienst uit in het Z- en ZZ-springen.

Sportdinsdag, 10 juni 2003

Teuben winnaar slijtageslag in Zwaagwesteinde

Zwaagwesteinde – Zodra Tonnie Teuben zijn gezicht laat zien in de criteriums is het oppassen geblazen. De 37-jarige renner uit De Knipe, die tegen wil en dank bij de amateurs A rijdt, kan nog steeds met de besten mee. Dat bewees Teuben zaterdag in de Ronde van Zwaagwesteinde door na een ware slijtageslag alles en iedereen weer het nakijken te geven.

Sportdinsdag, 10 juni 2003

Jeugd Heerenveen ervaring rijker en een illusie armer

Haren – Aan de top van de Olympus maken de details het verschil. Wie die over het hoofd ziet, valt onherroepelijk van de berg. De jeugd van Sportclub Heerenveen, op basis van de kampioenschappen van de A-junioren en het belofteteam Neęrlands vlaggendrager, werd er dit pinksterweekeinde keihard mee geconfronteerd.

Sportdinsdag, 10 juni 2003

Cambuur benoemt Dick de Boer tot nieuwe hoofdtrainer

Leeuwarden - Dick de Boer is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Cambuur Leeuwarden. De 54-jarige oud-voetballer van Volendam volgt de vorige maand ontslagen Rob McDonald op. Eerder was De Boer door de eerstedivisionist al gestrikt als assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding.

Weerdinsdag, 10 juni 2003

Koeler

Vanavond en vannacht kan er nog een bui voorkomen, maar het wordt later droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden. Morgen is het koeler met temperaturen tussen 20 en 22 graden. Het is wisselend bewolkt tot vrij zonnig en het waait stevig uit het westen tot zuidwesten .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties