Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 mei 2008.

Cultuurzaterdag, 10 mei 2008

Nominatie Romein voor eretitel ‘Beste poppodium’

Leeuwarden - Poppodium Romein in Leeuwarden is genomineerd voor de titel ‘Beste poppodium van Nederland’. Dat heeft de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) samen met het popmagazine LiveXS, de initiatiefnemer van de publieksprijs, bekendgemaakt.

Cultuurzaterdag, 10 mei 2008

Punkformatie Strawelte te zien tijdens Wâldrock

Burgum - De Friese band Strawelte treedt dit jaar op op Wâldrock in Burgum. Het is het eerste concert van de willepunkers sinds de aankondiging in 2006 dat de band rond zanger Foppe Land weer zou gaan optreden. De organisatie wilde heel graag deze Friese punkformatie aan het programma toevoegen. Later dit jaar volgen nog enkele concerten in Fryslân.

Hoofdartikelzaterdag, 10 mei 2008

Pinksteren...

Dit weekeinde trekken tienduizenden christenen naar pinksterbijeenkomsten, conferenties, manifestaties en kerkdiensten. Het lijken er dit jaar weer meer dan in voorgaande jaren. De Geest zet hen in beweging.

Regiozaterdag, 10 mei 2008

‘75 kear, in moai rűn getal om mei ôf te sluten’

Abbega - ,,Der binne al hiel wat fytskes fersliten!” De 74-jarige Lolke Otter uit Abbega maakt maandag zijn 75ste rondje langs de Friese elf steden. 25 keer deed hij de tocht te voet en dit jaar pakt hij de fiets om voor de vijftigste en laatste keer aan de start van de fietselfstedentocht te verschijnen. ,,Ik fyn it in moai rűn getal om mei ôf te sluten.”

Regiozaterdag, 10 mei 2008

‘Talent erkennen, dát is onderwijs’

Leeuwarden - Mensen groeien door gevoed te worden, niet doordat aan ze getrokken wordt. Het is daarom de taak van scholen kinderen te stimuleren in wat ze kunnen, vindt scheidend docent en voormalig pabo-directeur Freek Haan van Stenden Hogeschool. De nadruk op toetsresultaten is volgens hem funest voor de ontwikkeling van kinderen.

Regiozaterdag, 10 mei 2008

‘Dan sjonge de wjukken, prachtich is dat’

Birdaard - ,,As de mole draait, dan sjonge de wjukken en dat fyn ik prachtich.’’ Jap Terpstra uit Birdaard is een molenaar in hart en nieren. Hij is vrijwillig molenaar op twee molens in zijn woonplaats: De Olifant en De Zwaluw. Voor Terpstra boezemt een molen ontzag in. ,,It binne echte wrotters.’’

Regiozaterdag, 10 mei 2008

Spanje: 16 graden, Fryslân: 25

Leeuwarden - Wie in de afgelopen week naar het Middellandse Zeegebied reisde om te daar te genieten van zon en warmte kwam bedrogen uit. De zonaanbidders hadden er beter aan gedaan in eigen land te blijven. De zon scheen de afgelopen week onafgebroken en zorgt vandaag voor een nieuw record. Nog nooit liet de zon zich in de eerste decade van mei zoveel zien dan in de afgelopen tien dagen.

Regiozaterdag, 10 mei 2008

Pinksteren vergoedt Pasen

Leeuwarden - Het komende pinksterweekeinde belooft topdrukte voor buitenattracties en de watersportsector. Met het mooie weer dat voorspeld is kan de kater van de vroege, ijskoude paasdagen weggespoeld worden.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 mei 2008

Negen keer belijdenis in Oosterwolde

Oosterwolde - Met Pinksteren, het feest van de Geest, doen in vele kerken mensen belijdenis. Wonderen op de ‘werkvloer’ van de Geest: jongeren die in vuur en vlam staan voor God, dertigers die het geloof herontdekken, en mensen - jong en oud - die niet christelijk opgevoed zijn, en tot geloof zijn gekomen, getuigen van hun geloof. Gretha van der Veen-Bouma (31) en Henkjan van Zanten (38) geven zondag hun jawoord aan God in Oosterwolde.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 mei 2008

Interreligieuze Pinksterdag in Utrecht

Utrecht - In Utrecht wordt dit jaar opnieuw een interreligieuze feestdag gehouden op Pinksteren. Thema is ‘Together forever’. ‘De spirituele vensters gaan weer wijd open en deelnemers kunnen zich opnieuw laten uitdagen en inspireren door de ontmoeting met ‘andere religieuze geesten’, aldus de initiatiefnemers, het Ikon-tv-programma Het vermoeden en de religiewebsite Reliflex.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 mei 2008

‘Hendrikse vraagt te veel’

Doorn - De Middelburgse predikant ds. Klaas Hendrikse heeft met zijn boek Geloven in een God die niet bestaat heel wat commotie opgeroepen, onder meer over de vraag of God ‘Persoon-lijk’ is. De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) hield over zulk soort vragen vrijdag in Doorn een drukbezochte studiedag onder de titel ‘Groter dan ons hart. Spreken over God in een tijd van Ietsisme’.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 mei 2008

Cohen: pinksterfeest spiegelbeeld van Babel

Amsterdam - Burgemeester Cohen opende vrijdagavond in de Amsterdamse Noorderkerk het Pinksterfestival dat tot en met 17 mei duurt. Hij noemde Pinksteren ,,het spiegelbeeld van het verhaal van de spraakverwarring in Babel”. Mensen wilden God naar de kroon steken, een toren bouwen die tot in de hemel reikte. ,,De Heer verwarde hun taal zodat de overmoedigen elkaar niet meer verstonden. Zij werden over de aarde verstrooid. Maar als het pinksterfeest vervuld wordt dan is aan al die gescheidenheid en vervreemding een einde gekomen.” Zo’n 250 mensen waren bij de opening waar ook prof. dr. James Kennedy sprak over de relatie kerk en stad.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 mei 2008

Kerken werken samen door pinksterfeest

Leeuwarden/Amsterdam - Het Pinksterfeest blijkt een vliegwiel te zijn in samenwerking tussen kerken. Steeds meer kerkgenootschappen werken samen op Pinksteren. Het feest trekt vele tienduizenden christenen naar de bijeenkomsten die er dit weekeinde zijn. Pinksteren wordt een uithangbord voor eenheid.

Sportzaterdag, 10 mei 2008

FLB wil inspraak bij ‘Arena Friese sporten’

Leeuwarden - Het Frysk Ljeppers Boun (FLB) dringt deze maand bij Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân aan op inspraak, als er in het kader van Fryske Fiersichten beslist wordt over het tot stand komen van een Sport Experience Fryslân.

Sportzaterdag, 10 mei 2008

Van der Wal stopt niet, hij zet wielrennen op lager pitje

Amsterdam - Eelke van der Wal stopt met wielrennen, maar niet echt. De 27-jarige Holwerder die nu in Amsterdam woont, heeft ontslag genomen bij het continental sponsorteam van Krolstone, omdat de motivatie heel even weg is. ,,Ik ha sportyf sjoen gjin doel mear en dan is it net mear op te bringen”, zegt hij.

Sportzaterdag, 10 mei 2008

Top Europese voetbaljeugd weer in Heerenveen

Heerenveen - Een lekker potje zomeravondvoetbal. Dat is wat veel mensen gisteravond gedacht moeten hebben. Buiten was het bloedheet en dus was het Abe Lenstra Stadion een ideale plek om verkoeling te zoeken. In Heerenveen en in de Groninger Euroborg werd gisteren afgetrapt voor het Eurovoetbaltoernooi.

Sportzaterdag, 10 mei 2008

Meer toppers naar de Friese profronde

Leeuwarden - De Batavus Pro Race moet na de Amstel Gold Race de meest vooraanstaande profkoers worden van Nederland. De wielerronde door Fryslân aanstaande woensdag heeft dit jaar dan ook de beurs getrokken om meer toppers aan de start te krijgen. Daarin is de organisatie Fryslân Fietst redelijk geslaagd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties