Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 april 2015.

Cultuurvrijdag, 10 april 2015

Armoede en strijdlust in tijden van turfwinning

Een jaar lang werkte It Damshűs in Nij Beets met filmmakers en 130 vrijwilligers aan  Armoe-werk-macht-strijd . De film over de slechte omstandigheden waaronder veenarbeiders leefden, gaat zaterdag in premičre. Dan is ook de opening van het Filmhűs in het museum.

Economievrijdag, 10 april 2015

Bolswarder busdeuren gaan de hele wereld over

Bolsward - Twintig jaar geleden begonnen Jeroen de Nooijer en Jan Lont aan een bureau met het ontwerpen van busdeursystemen. Nu opereert Ventura Systems in Bolsward wereldwijd en werken er 90 mensen.

Hoofdartikelvrijdag, 10 april 2015

Midden-Oosten in teken van machtsvraag

Met de militaire interventie onder leiding van Saudi-Arabië in buurland Jemen is het Midden-Oosten een brandhaard rijker. Saudi-Arabië voert een coalitie van een tiental Arabische landen aan die wil voorkomen dat de Houthi's het hele land onder de voet lopen. De Saudische koning Salman ziet in de opmars van de sjiitische Houthi's een nieuwe aanwijzing dat rivaal Iran zijn invloed probeert uit te breiden in de Golf-regio. Iran is sjiitisch en Saudi-Arabië overwegend soennitisch.

Regiovrijdag, 10 april 2015

Ryptsjerk vierde de bevrijding in de boerenschuur van Roel Riedstra

Het was in 1942 toen het pas gehuwde echtpaar Roel Riedstra (1914-2002) en Tryntsje van der Vegt (1918) de boerderij van heit Jan overnamen. Het paar kreeg al spoedig gezelschap van twaalf tot veertien Duitse soldaten die verplicht werden ingekwartierd.

Regiovrijdag, 10 april 2015

Maria Louise Jaar geopend met sprekers, muziek en een Fries paard

Leeuwarden - In een volle Grote- of Jacobijnerkerk in Leeuwarden is gistermiddag het Maria Louise Jaar 2015 geopend. Er waren sprekers, muzikale intermezzo's en voorproefjes van wat komen gaat.

Regiovrijdag, 10 april 2015

GGD houdt zorgen over onveilige mannenseks

Leeuwarden - GGD Fryslân maakt zich zorgen over de afnemende bereidheid onder homoseksuele mannen om veilig te vrijen. Dat zegt Fetzen de Groot, coördinator bij Sense, het centrum voor seksuele gezondheid van de ggd's in Noord-Nederland. ,,De doelgroep van mannen die seks hebben met mannen neemt het steeds minder nauw met veilig vrijen. Dat blijft een bron van zorg."

Regiovrijdag, 10 april 2015

Minder huizen te koop in Fryslân

Leeuwarden - Het huizenaanbod in Fryslân slinkt. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die de NVM-makelaars gisteren publiceerden. Op dit moment staan er minder dan 6800 woningen te koop, dat is 5,4 procent minder dan vorig kwartaal en zo'n 8 procent minder dan een jaar geleden. ,,De voorraad is in een jaar tijd met zeshonderd woningen afgenomen", zegt voorzitter Albrecht Kok van de Friese NVM-makelaars.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 april 2015

Onderzoek kerkmuziek: het tekort aan organisten loopt op

Deinum | Ruim een derde van de Friese kerken denkt over drie jaar een tekort aan organisten te hebben. Van de huidige organisten is bijna twee derde ouder dan vijftig. Acht procent is jonger dan dertig en ruim een kwart is tussen de dertig en vijftig jaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties