Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 april 2007.

Dossierdinsdag, 10 april 2007

Wie spelers verhuurt, wordt geen kampioen


Hoofdartikeldinsdag, 10 april 2007

Hoge inkomens...

De hoge inkomens en vooral de zeer hoge bonussen blijven een bron van maatschappelijke en politieke ergernis. Het meest recente voorbeeld van hoge bonussen en de ergernis daarover speelt bij PCM, het kranten- en boekenconcern. Een topman, verantwoordelijk voor het krantendeel van het concern, vertrok binnen een jaar na aantreden. Hij kreeg ongeveer een miljoen euro mee. Een andere topman van het concern kreeg ook een mooi bedrag, maar heeft het geld terug gegeven.

Regiodinsdag, 10 april 2007

Een mooier landschap levert geld op

Leeuwarden - Investeren in een mooier platteland is niet alleen goed voor het welzijn, maar ook voor de welvaart van de Nederlanders. Het ‘Deltaplan voor een mooier Nederland’, dat begin dit jaar door 35 maatschappelijke organisaties werd gepresenteerd heeft een startkapitaal van twaalf miljard euro nodig, maar dat bedrag wordt makkelijk terugverdiend.

Regiodinsdag, 10 april 2007

Vogelwacht boos over autocross

Bornwird - Boos en verontwaardigd zijn ze, de nazorgers van de vogelwacht Dokkum. Uitgerekend in ,,it bêste stikje greidefûgelgebiet” van de wacht werd gisteren een autocross gehouden.

Regiodinsdag, 10 april 2007

‘Uitleg over WMO-besluit’

Damwoude - Het college van B en W van Dantumadeel moet duidelijk uitleggen hoe het WMO-besluit tot stand is gekomen. Dat vinden de fracties van CDA en ChristenUnie in de gemeente. Ze maken zich zorgen over de ,,maatschappelijke onrust” die is ontstaan naar aanleiding van de aanbesteding van de thuiszorg in de Nofa-gemeenten Achtkarspelen, Kollumerland, Dantumadeel en Dongeradeel.

Regiodinsdag, 10 april 2007

Leraren: meer tijd voor aanpassen uren

Leeuwarden - Het aantal lesuren in het voortgezet onderwijs moet opgekrikt worden, maar niet zo snel als het ministerie eist. Dat vindt vakbond CNV Onderwijs, die een brief aan staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft geschreven over de onderwijstijd.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 april 2007

God prijzen meer dan blij gevoel

Sneek - ,,Als je mensen hun handen in de lucht ziet steken, denk dan niet dat er iets aan de hand is en je naar de nooduitgang moet rennen. Ze doen dat om te laten zien dat ze God bijzonder vinden.”

Geloof & Kerkdinsdag, 10 april 2007

Pasen uitbundig gevierd

Leeuwarden/Sneek - ,,Jezus had op een krukje kunnen gaan zitten om de mensheid te laten zien dat hij verrezen was en weer beschikbaar voor hen”, aldus pastoor L.M. van Ulden ofm. Maar dat deed Hij niet. ,,Hij gaat op weg.” Dezelfde oproep doet de opgestane Christus aan ons, ,,om Hem te volgen”, zo zei de Sneker pastoor Tweede Paasdag in een volle Sneker Martinikerk.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 april 2007

Paaswake: een nacht opblijven

Drachten - Het zijn vooral de veertien- en vijftienjarigen die zaterdag de hele paasnacht opblijven in de Oase in Drachten. Voor hen is een nachtbraken in de kerk nog een spannende aangelegenheid. De wat oudere jongeren van rond de twintig zitten liever in de kroeg, zegt Bart Hanenburg, jeugdouderling van de Oasewijk.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 april 2007

Drie mensen onwel in dienst Sneek

Sneek - In de dienst op tweede paasdag in de Martinikerk in Sneek werden gisteren drie mensen onwel. Het zorgde voor enige consternatie in de viering. Het gebeurde op een verschillend moment in de dienst. Volgens kosteres Jennie van Breda is het uitzonderlijk. ,,Meestal gebeurt er niets, nu in één keer drie.” Twee van de drie vrouwen waren bevangen door de warmte. De derde vrouw was in de war.

Sportdinsdag, 10 april 2007

Beima zoekt en vindt geluk in achtertuin

Burgum - Klasse verloochent zich nooit. Na twee zware ongevallen in 2002 en 2003 leek een groot wielertalent in de dop geknakt, maar Marcel Beima worstelde en kwam boven. In Burgum beleefde de 23-jarige renner uit Hurdegaryp gistermiddag zijn voorlopig finest moment. In zijn eigen ‘achtertuin’ pakte Beima zijn eerste klassieke zege.

Sportdinsdag, 10 april 2007

‘You’ll never walk alone’ bij ONS Sneek


Sportdinsdag, 10 april 2007

Heerenveen mag nog steeds hopen op vijfde stek

Heerenveen - Vorig seizoen streed SC Heerenveen tot twee speelronden voor het einde van de competitie mee voor de vijfde plaats. Zaterdag leek de Friese ploeg, na het teleurstellende gelijkspel tegen ADO Den Haag, in de 31ste speelronde definitief af te haken. Dankzij FC Groningen, dat Feyenoord een dag later met 4-0 versloeg in de Kuip, mag Heerenveen nog steeds hopen op de vijfde plaats, al bieden de resultaten van de laatste twee weken weinig houvast voor een goede afloop.

Sportdinsdag, 10 april 2007

Heerenveen stelt weer teleur

Heerenveen - Na het puntenverlies tegen Sparta stelde SC Heerenveen zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter ADO Den Haag opnieuw teleur. De formatie van Gertjan Verbeek domineerde, maar verzuimde afstand te nemen. Achteraf viel de schade nog mee, want Feyenoord verloor waardoor de Friezen zelfs een punt inliepen.

Sportdinsdag, 10 april 2007

Beste van Fryslân is niet goed genoeg voor eredivisie

Dokkum - Het beste dat Fryslân op het gebied van clubvoetbal bij de vrouwen, een kleine uitzondering daargelaten, stond gistermiddag in Dokkum tegenover elkaar. In de derby tegen Be Quick D. bevestigt het damesteam van ONS Sneek, net als bij de heren, hun provinciale suprematie. Maar of die kwaliteiten goed genoeg zijn om nu of in de toekomst een gooi te mogen doen naar de eredivisie, die volgend seizoen haar vuurdoop kent, valt ernstig te betwijfelen.

Sportdinsdag, 10 april 2007

De Jong en Fabriek schrijven zeges bij

Balkbrug/Vledderveen - Jannick de Jong en Dirk Fabriek hebben dit weekeinde twee baansportoverwinningen geboekt. De Jong was zaterdag in de tweede wedstrijd van het open Nederlandse kampioenschap speedway de sterkste in Vledderveen, Fabriek boekte een overwinning in de traditionele grasbaanwedstrijd op tweede paasdag in Balkbrug.

Sportdinsdag, 10 april 2007

Droomfinish voor pikeur Arnold Mollema

Wolvega - Iets mooiers dan een koers winnen, bestaat voor een pikeur niet. Voor Arnold Mollema was het zaterdag helemaal een groot feest. Want als je bij je winst ook nog je door iemand anders getrainde lievelingsdraver klopt, geeft dat een extra dimensie aan de zege. ,,Dit was voor mij een droomfinish”, zo liet de trainer en rijder uit Wolvega zich spontaan ontvallen.

Sportdinsdag, 10 april 2007

Stiens maakt succes Jupiter Cup compleet

Franeker - Ruim zeventig teams, meer dan duizend handballers uit zes landen. Dat zijn in Franeker de ingrediënten voor twee dagen strijd om de Jupiter Cup en de senioren van Stiens maken dan het sportief succes in sporthal De Trije helemaal compleet door in de finale de kampioen van vorig jaar te verslaan.

Sportdinsdag, 10 april 2007

‘Oranje’ wint Junior World Cup

Leeuwarden - Het Nederlands korfbalteam, in casu het Junioren Talenten Team van Noord heeft de twaalfde editie van de strijd om de Junior World Cup (JWC) gewonnen, door in de finale België toch weer te verslaan met 7-5. Het was de bijna traditionele finale van een toernooi dat organisatorisch zowel als sportief een groot succes was.

Sportdinsdag, 10 april 2007

Pas zekerheid voor Aris na laatste duel

Amsterdam/Rotterdam - De strijd om de laatst beschikbare plek in de play offs blijft tot de laatste competitiedag superspannend. Woon!Aris deed zaterdag goede zaken door in Amsterdam nipt te winnen (84-87). Gisteren was er de tegenvaller in Rotterdam. De Leeuwarder basketballers wisten daar net niet een goed resultaat te behalen (87-85). De felbegeerde achtste plaats is niettemin nog immer in handen van de Friezen.

Weerdinsdag, 10 april 2007

Meer bewolking

We houden zowel vandaag als morgen meer bewolking dan zon. Het wordt daarbij vanmiddag ongeveer 12 à 13 graden. Morgen is er wat meer zon dan vandaag en wordt het bij een zwakke tot matige noordwestenwind 15 à 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties