Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 maart 2015.

Economiedinsdag, 10 maart 2015

Een lunch tussen de schappen met Friese streekproducten

Sneek - Een culinaire achtergrond hebben de broers Niels (29) en Jasper (24) Hoekstra al. Het is dus niet zo verwonderlijk dat ze een streekproductenwinkel met een bakkerij in bedrijf openen in hartje Sneek. Toch heeft dat een andere reden, stelt Niels Hoekstra. ,,We hebben nu een jaar een arrangementenbureau. Bij de Culinaire Elfstedentocht organiseren we voor mensen uitjes langs de Friese steden met daarbij inbegrepen eten, drinken, bezoekjes aan bezienswaardigheden en een diner aan het einde. Tussendoor kunnen de deelnemers kennismaken met bijvoorbeeld een ijs- of mosterdmakerij en makers van andere streekproducten. We kwamen er steeds meer achter dat er veel mooie producten zijn die amper worden verkocht. Door ze allemaal in een winkel samen te brengen, kun je in een keer al het moois laten zien dat in deze provincie wordt gemaakt."

Hoofdartikeldinsdag, 10 maart 2015

Je bijt niet in de hand die je voedt

Dreigende taal dit weekeinde uit Athene. De Griekse regering overweegt een referendum of vervroegde verkiezingen uit te roepen als de Europese geldschieters de plannen van de Griekse regering voor de aanpak van de schuldenproblematiek verwerpen, zei minister van Financiën Yanis Varoufakis. Een volksraadpleging kan leiden tot een vertrek van Griekenland uit de eurozone. Athene had eind 2011 al eens gedreigd met een referendum. Dat zorgde toen voor paniek op de financiële markten en wekte de woede van de Europese partners. Het leidde uiteindelijk tot het ontslag van de toenmalige Griekse premier George Papandreou.

Regiodinsdag, 10 maart 2015

Met 4G kun je e-mailen, maar niet veel meer

,,4G kan maximaal tweehonderd mbps downloadsnelheid leveren, terwijl het potentieel van glasvezel 1 gbps is (1000 mbps, JPS)", weet Poepjes. ,,Als we kijken naar de ontwikkeling van de internetsnelheid, dan heb je dat straks nodig. Bovendien kan je met glasvezel net zo snel uploaden als downloaden. 4G is prima om een e-mail mee te verzenden, maar een bouwkundige tekening verzenden, lukt niet. Dat geldt ook voor internet via de radiofrequentie, dat bovendien veel last heeft van obstakels."

Regiodinsdag, 10 maart 2015

Fries actiefst voor sport, school en kerk

Leeuwarden - Friezen doen relatief vaak vrijwilligerswerk voor een sportvereniging, school of kerk. Dat blijkt uit cijfers over 2012 en 2013 die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren naar buiten bracht. Het CBS maakte in december al bekend dat er in Fryslân relatief de meeste vrijwilligers zijn (58 procent). Het landelijke gemiddelde ligt op 50 procent. Het statistiekenbureau heeft nu gekeken naar het soort werk dat de vrijwilligers doen.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 maart 2015

Gebedsboekje voor tieners

Leeuwarden - Youth for Christ brengt een gratis boekje uit over bidden voor en met tieners: Geloof, gebed & tieners. Het is de opvolger van de succesvolle uitgave Geloof, hoop & tieners, dat de organisatie - die onder meer kerken helpt met jeugdwerk - in 2012 uitbracht. Dit boekje werd twee keer herdrukt en er werden ruim 13.000 exemplaren verspreid.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties