Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 10 maart 2010.

Cultuurwoensdag, 10 maart 2010

Meeuwis zoekt coverband voor voorprogramma

Leeuwarden - Zanger Guus Meeuwis en Radio 538 gaan voor het derde jaar op rij op zoek naar een coverband die het voorprogramma kan verzorgen bij de stadionconcerten Groots met een zachte G. Meeuwis geeft dit jaar vijf concerten in voetbalstadions. Op 5 juni treedt de Brabantse zanger op in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. Van 11 tot en met 14 juni volgen vier concerten in het Philips Stadion in Eindhoven.

Cultuurwoensdag, 10 maart 2010

Metalfestival met een internationale uitstraling

Leeuwarden - Op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden moet in augustus een nieuw metalfestival plaatsvinden. Met het festival willen initiatiefnemers Sjoerd Bootsma en Paul van Berlo, programmeurs van het festival Freeze, het gat opvullen dat is ontstaan door het wegvallen van Wâldrock in Burgum. ,,Een zomer zonder groot metalfestival in Fryslân, dat kan natuurlijk niet”, aldus Van Berlo. Het festival moet ,,een nationale of zelfs internationale uitstraling” krijgen. Acts zijn nog niet vastgelegd en er is ook nog geen financiering voor het project. ,,De gemeente Leeuwarden heeft vorige week haar fiat gegeven. Sindsdien zijn we druk bezig.”

Cultuurwoensdag, 10 maart 2010

Theater geeft kaarten bijna gratis weg

Leeuwarden - Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden geeft kaarten voor de voorstelling Laat niets van waarde achter van Ernst van der Pasch zo goed als weg. Mensen die 2,50 euro betalen voor een pauzedrankje en de garderobe krijgen het theaterkaartje voor de voorstelling van morgenavond cadeau.

Economiewoensdag, 10 maart 2010

Foreign Media Group fuseert filmdistributeurs

Leeuwarden - Filmdistributeur Bridge Entertainment en Just Entertainment worden samengevoegd tot een van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs van de Benelux. De fusie is een strategische zet van het moederbedrijf Foreign Media Group uit Leeuwarden, die schaalvergroting wil creëren in een markt met veel kleine bedrijven.

Economiewoensdag, 10 maart 2010

Drachten krijgt het eerste kantoor ABN Amro-Fortis

Drachten - In Drachten wordt het eerste gecombineerde bankkantoor van ABN Amro en Fortis in Nederland geopend. Begin volgende maand komt er in de vestiging van ABN Amro aan de Burgemeester Wuiteweg een Fortis-balie. De medewerkers lopen voorlopig nog in het rood-wit-grijs van Fortis, maar op termijn wordt de hele bank een ABN Amro-kantoor.

Economiewoensdag, 10 maart 2010

Bovag: het mes in dealers voor nieuwe auto’s

Utrecht - Automobilisten die over een aantal jaren de markt willen afspeuren voor een nieuwe auto, moeten daar mogelijk meer moeite voor doen. De verkoop van nieuwe auto’s moet sterk gecentraliseerd worden, wil de branche kunnen overleven.

Hoofdartikelwoensdag, 10 maart 2010

De verkiezingen van vandaag..

Gezien de uitslag van de verkiezingen zondag in Irak lijkt het erop dat Irak langzaam het bloedige verleden begint te verwerken. Het zijn vooral de gematigde partijen die zich inzetten voor verzoening en vrede die lijken te hebben gewonnen.

Regiowoensdag, 10 maart 2010

Vuurtorenwachter terug als camera’s niet bevallen

Terschelling - De vuurtorenwachters op de Brandaris op Terschelling moeten in ere worden hersteld, zodra blijkt dat de camera’s in de nieuwe Verkeerscentrale ‘op de grond’ niet dezelfde veiligheid bieden aan scheepvaart en wadlopers.

Regiowoensdag, 10 maart 2010

Afhankelijk zijn valt behoorlijk tegen

Wergea - Respect, diep respect. Dat heeft Lutz Jacobi voor rolstoelafhankelijke mensen die er zelf op uitgaan.

Regiowoensdag, 10 maart 2010

Busstations zijn toe aan opfrisbeurt

Leeuwarden - De provincie Fryslân wil op de lange termijn de busstations en bushaltes grondig verfrissen. Daartoe moeten alle busstations weer in overheidshanden komen. Om de ergste verpaupering tegen te gaan, worden een paar busstations dit jaar al wat opgeknapt.

Regiowoensdag, 10 maart 2010

Aandacht voor vleermuis bij kap in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - Woningcorporatie Elkien heeft maatregelen getroffen voor de beschermde rosse vleermuis die in het plangebied in Beetsterzwaag, waar Elkien wil bouwen, voorkomt. ,,Er zijn vijftien nestkasten opgehangen en om de aanvliegroute voor de dieren iets te verleggen is er wat struikgewas weggehaald”, zegt Annemieke Reitsma van Elkien. ,,We gaan zelfs een boom een klein stukje verplaatsen omdat er is geconstateerd dat een vleermuis daar al een nest heeft gemaakt.”

Regiowoensdag, 10 maart 2010

Stoomtrein tussen Sneek en Stavoren rijdt pas in 2011

Sneek - De stroomtrein tussen Sneek en Stavoren zal op z’n vroegst in april 2011 gaan rijden. Dat hebben de Friese Stoomtrein Maatschappij (FStM), de provincie Fryslân en ProRail gisteren bekend gemaakt. Tot nu toe werd ervan uitgegaan dat de stoomtrein vanaf juni 2010 zou gaan rijden.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 maart 2010

350 pootaardappels voor Kollumers op Biddag

Kollum - De Protestantse Gemeente Kollum deelt vanavond na de dienst van Biddag voor gewas en arbeid in de Maartenskerk weer pootaardappels uit aan kerkgangers.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 maart 2010

‘Recht doen aan slachtoffers’

Zeist - Er komt een onafhankelijk onderzoek naar seksueel misbruik binnen rooms-katholieke instellingen. Dat hebben de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) bekendgemaakt. Bisschop De Korte noemde het misbruikschandaal gisteren ,,een donkere bladzijde in de geschiedenis van de katholieke kerk”.

Sportwoensdag, 10 maart 2010

ONS Sneek - Drachtster Boys om zes uur

Sportwoensdag, 10 maart 2010

Reza drie duels aan de kant

Zeist - De tuchtcommissie van de KNVB heeft Reza Ghoochannejhad van Cambuur Leeuwarden voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. De speler van de nummer twee uit de Jupiler kreeg maandagavond in de verloren topper tegen De Graafschap de rode kaart van scheidsrechter Richard Liesveld vanwege ‘ernstig gemeen spel’. Reza mist door de schorsing de competitiewedstrijden tegen Dordrecht (thuis), Telstar (uit) en Volendam (thuis). Philipp Haastrup van MVV mag twee duels toekijken. Ook hij ontving maandagavond tegen FC Eindhoven de rode kaart.

Sportwoensdag, 10 maart 2010

Harkemase Boys pakt punt bij HHC

Hardenberg - Harkemase Boys is gisteravond in Hardenberg een punt ingelopen op koploper Excelsior’31. De formatie van trainer Henk de Jong bleef in het inhaalduel tegen HHC steken op een doelpuntloos gelijkspel. Het verschil met de club uit Rijssen bedraagt nu zeven punten.

Sportwoensdag, 10 maart 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen op de Olympische Spelen in Vancouver of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen? Of simpelweg een vraag of opmerking? Of een mening geven? Het kan allemaal.

Sportwoensdag, 10 maart 2010

KNVB District Noord gaat akkoord

Drachten - De clubs en afgevaardigden van het district Noord van de KNVB zijn gisteravond in een buitengewone districtsvergadering unaniem akkoord gegaan met enkele invoeringsaspecten van de Topklasse. Er werd gisteravond in het Van der Valk Hotel in Drachten door de tweehonderd aanwezigen gediscussieerd over zaken zoals de cao, opleidingsvergoeding, degradatie naar Topklasse, promotie naar de eerste divisie en overschrijvingstermijnen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties