Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 maart 2009.

Cultuurdinsdag, 10 maart 2009

Canadian Brass komt naar Leeuwarden

Leeuwarden - Canadian Brass geeft op 9 november een concert in De Harmonie in Leeuwarden. Dat heeft organisator Emotions On Stage gisteren gemeld.

Cultuurdinsdag, 10 maart 2009

Groninger Museum koopt hedendaagse Chinese kunst

Groningen - Het Groninger Museum heeft werken aangekocht van vijf hedendaagse Chinese kunstenaars. Het museum heeft dat gedaan naar aanleiding van het grote tentoonstellingsproject Go China! vorig jaar. Dat heeft het museum bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 10 maart 2009

‘Klassiek in Romantiek’ in Friese galeries

Leeuwarden - De Friese galeries ZoFier in Nieuweschoot en galerie Goutum in Goutum doen mee aan de manifestatie ‘Klassiek in Romantiek’, een kunstroute georganiseerd door de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen.

Cultuurdinsdag, 10 maart 2009

Thema ‘Markante personen’ in 19 Friese musea

Leeuwarden - ‘Markante personen’ is het gezamenlijke thema waarmee musea in Noordoost-Fryslân dit jaar aan de slag gaan. Dat heeft Markant Friesland, een nieuw samenwerkingsverband van negentien musea in Noordoost-Fryslân, bekendgemaakt.

Economiedinsdag, 10 maart 2009

41 uitzendkrachten weg omdat DE stopt met oploskoffie

Joure - Douwe Egberts stopt voorlopig met de productie van oploskoffie omdat de vraag hiernaar is afgenomen. Voor 41 uitzendkrachten betekent dit het einde van hun dienstverband.

Economiedinsdag, 10 maart 2009

Christen worstelt op het werk vaak met identiteit

Leeuwarden - ,,Van sommige collega’s is direct bij binnenkomst bekend dat ze christen zijn, maar je komt er ook wel eens na twintig jaar achter dat iemand gelooft”, zegt directeur Alpha-cursus Nederland Jan Bakker. Met deze uitspraak wil Bakker duidelijk maken dat volgens hem veel werknemers worstelen met de vraag of ze hun christelijke identiteit willen uitdragen binnen hun bedrijf of organisatie. ,,Veel mensen hebben vragen over het uiten van hun christen-zijn op de werkvloer. De vraag ‘doe ik niet te weinig met mijn geloof?’, komt vaak boven.” De directeur zegt dit in de aanloop naar de landelijke conferentie Christen zijn op je werk, komende zaterdag in Houten.

Hoofdartikeldinsdag, 10 maart 2009

De politietop...

De beste kandidaat voor de functie van korpschef van de politie is een vrouw of een allochtoon. Deze uitspraak lijkt onzinnig: het gaat toch om kwaliteit? Man, vrouw, allochtoon, homoseksueel, bruine ogen of blond haar zijn toch geen karakteristieken voor kwaliteit?

Regiodinsdag, 10 maart 2009

Raad uit felle kritiek op dure verhuizing Filmhuis

Leeuwarden - De manier waarop de wethouders Krol en Diks van Leeuwarden de verhuizing van het Filmhuis willen bekostigen is ,,buitenissig”. Bovendien is het ,,flinterdun” onderbouwd waarom die verhuizing ineens zoveel meer moet kosten dan gepland. Die kritiek hadden gemeenteraadspartijen gisteravond.

Regiodinsdag, 10 maart 2009

Politieke cursus vrouwen drempelverlagend

Leeuwarden - Wat houdt raadslidmaatschap in, hoe moet je debatteren en wat voor eigenschappen heb je nodig voor de politiek? In totaal 45 vrouwen buigen zich het komende jaar over dit soort vragen in een maandelijkse sessie bij Partoer CMO Fryslân in Leeuwarden. Gisteravond werd daar de aftrap voor de ‘politieke training voor vrouwen’ gegeven, in het kader van de vrouwenweek.

Regiodinsdag, 10 maart 2009

Vragen bij extra zout- en gaswinning

Franeker - Tweede Kamerleden reageren verbaasd op het voornemen van minister Van der Hoeven (Economische Zaken) om zoutfabriek Frisia en gasbedrijf Vermillion extra delfstoffen te laten winnen in Noordwest-Fryslân, terwijl de provincie en de gemeenten daar tegen zijn.

Regiodinsdag, 10 maart 2009

Toerist lokken met aquaduct in de Wâldwei

Opeinde - Het zuidelijke deel van de Lits-Lauwersmeervaarroute moet aantrekkelijker worden voor toeristen. Een aquaduct in de Wâldwei, twee nieuwe, beweegbare bruggen over het Peinder Kanaal, en een passantenhaven in Opeinde moeten daarvoor zorgen.

Regiodinsdag, 10 maart 2009

Kou kleumen voor Wytze Meinsma uit Tzum bij ‘earste ljipaai’

Tzum - Om zeventien minuten over zes gisteravond kwam bij NatuurNetwerk in Vaassen een sms binnen. Vogelwachter Wytze Meinsma (47) uit Tzum meldde de vondst van een kievitsei. Vlak daarna werd hij teruggebeld op zijn mobiel met de mededeling dat hij de eerste was. Hij moest nog wel even wachten voordat hij het ei mocht rapen. Pas na een telefoontje van de vogelwachtersbond zou dat mogen. En toen begon het wachten.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 maart 2009

Aantal lutheranen gestegen naar bijna 72 miljoen

Genčve - Het aantal lutheranen is wereldwijd licht gestegen. In 2007 waren er 71,8 miljoen, vorig jaar bijna 72 miljoen.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 maart 2009

Minder Amerikanen noemen zich gelovig

New York - Steeds minder Amerikanen noemen zichzelf chritsen. Uit een breed opgezet onderzoek in 2008 blijkt dat het aantal christenen in de Verenigde Staten daalt. Het onderzoek onder ruim 54.000 volwassenen is uitgevoerd door het Trinity College in Hartford en werd gisteren gepresenteerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 maart 2009

‘Nu tijd om levensstijl aan te passen’

Amersfoort - Met een nieuwe brochure voor kerken sluit de Raad van Kerken (RvK) zich aan bij de groep wetenschappers die een ‘radicaal waarschuwende positie’ inneemt. ,,Als we niet ingrijpen krijgen we apocalyptische toestanden”, aldus algemeen-secretaris Klaas van der Kamp.

Sportdinsdag, 10 maart 2009

Volendam - Heerenveen op 22 maart

Heerenveen De halve bekerfinale tussen FC Volendam en sc Heerenveen wordt op woensdag 22 april gespeeld. Het duel in het Kras Stadion begint om 20.45 uur. De andere halve finale tussen FC Twente en NAC Breda is een dag eerder. De winnaars van de beide duels plaatsen zich voor de eindstrijd, die op zondag 17 mei in De Kuip in Rotterdam wordt gespeeld.

Sportdinsdag, 10 maart 2009

Duur verlies Jong Heerenveen

Heerenveen De beloften van Sportclub Heerenveen hebben de goede lijn van de afgelopen weken - drie overwinningen op rij - niet weten door te zetten. Op een ijskoud sportpak Skoatterwâld ging de ploeg van het trainersduo Jan de Jonge/Johnny Jansen gisteravond met 1-3 ten onder tegen De Graafschap.

Sportdinsdag, 10 maart 2009

Nipt verlies Jong Cambuur

Sneek Lange tijd zag het er gisteravond naar uit dat Jong SC Cambuur-Leeuwarden op het kunstgras van partnerclub ONS in Sneek tegen de beloften van ADO Den Haag eenzelfde resultaat zou boeken als destijds in de uitwedstrijd: 2-2. Echter tien minuten voor het einde besliste de Haagse spits Fabio Caracciolo anders. Hij had aan een halve kans genoeg om er een hele goal van te maken: 2-3.

Sportdinsdag, 10 maart 2009

Ewald naar EK turnen

Beekbergen Turnster Marrit Ewald uit Leeuwarden is toegevoegd aan de selectie voor de Europese kampioenschappen, begin april in Milaan. Ewald kreeg de voorkeur boven Suzanne Harmes die zondag in de tweede EK-kwalificatiewedstrijd niet kon overtuigen.

Sportdinsdag, 10 maart 2009

VC Sneek loopt schade op in titelrace

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek hebben gisteravond in het inhaalduel tegen Han Volleybal weer schade opgelopen in de titelrace. Net als twee dagen eerder tegen middenmoter Abcoude had de formatie van trainercoach Derk de Saegher in de eigen Sneker sporthal een vijfsetter nodig voor de winst.

Sportdinsdag, 10 maart 2009

Voor volhouders is geen weg onbegaanbaar

Het klassieke automerk Spyker werd in 1880 opgezet door de broers Hendrik-Jan en Jacobus Spijker, en ging in 1925 failliet, na jarenlang koetsen te hebben gebouwd, en later auto’s en oorlogsvliegtuigen. In 2000 reanimeerde de puissant rijke Victor Muller, autoliefhebber, advocaat, bedrijvendokter en durfinvesteerder, het kwaliteitsmerk door de rechten te registreren onder de naam Spyker Cars. In Zeewolde begon hij een Nederlandse fabriek voor de productie van sportauto’s, op basis van het prototype van ingenieur Maarten de Bruijn, die daar al sinds 1990 aan had geknutseld in een schuur bij de ouderlijke woning.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties