Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 10 december 2011.

Economiezaterdag, 10 december 2011

Alarm bij veehouders om Turks stro

Den Haag | Bij tachtig veehouders in Nederland worden alle dieren onderzocht om te zien of ze ziek zijn geworden van illegaal geïmporteerd Turks stro. Het ministerie van Landbouw heeft niet bekendgemaakt in welke provincies het stro is verkocht. Ziekten zoals mond-en-klauwzeer of schapen- en geitenpokken kunnen door stro worden verspreid. Het risico voor verspreiding van de ziektes is volgens het ministerie klein, maar moet toch worden uitgesloten.

Hoofdartikelzaterdag, 10 december 2011

Advent: herinneren van de belofte

Advent is de tijd van verwachting. Gewekt door de hoop op de belofte dat de Messias zal komen. In het Oude Testament gebeuren dingen die grond geven aan de verwachting: Abraham en Sara bijvoorbeeld kregen op late leeftijd de zoon die hen was beloofd. En Noach werd gered, nadat hij had gedaan wat God wat hem vroeg. Zulke gebeurtenissen zijn een bevestiging: God verbreekt zijn belofte niet; de verwachting is reëel en de hoop is niet ijdel.

Regiozaterdag, 10 december 2011

Boycot tegen De Friesland om Sionsberg

Dokkum | Het verzet tegen de afslankingsplannen voor ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum groeit. Naast het actiecomité Red De Sionsberg is nu de actiegroep ‘Dit pikken we niet’ opgericht.

Regiozaterdag, 10 december 2011

Eis: forse werkstraf voor experiment met vuurwerk

Stiens | Tegen een 48-jarige man uit Stiens is gisteren een werkstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist wegens het afsteken van een vuurwerkbrandbom op nieuwjaarsnacht. Op een speelveldje bij kennissen in zijn woonplaats heeft hij volgens officier van justitie Thea Pitstra personen en goederen in gevaar gebracht. ,,Dit had heel makkelijk heel anders kunnen aflopen.”

Geloof & Kerkzaterdag, 10 december 2011

Montefiore-molen in Jeruzalem herrijst door Friese handen

Nederland is het land van tulpen, klompen én molens. Maar een molen midden in Jeruzalem, dat is wel heel speciaal. Door Friese inzet wordt de Montefiore-molen daar nu compleet gerestaureerd.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 december 2011

Classis Buitenpost betrokken bij theologiedocenten Zambia

Buitenpost | De bijna veertig kerken van de classis Buitenpost gaan een theologische universiteit in Zambia ondersteunen, een project van Kerk in Actie. Vanuit de Kruiskerk in Buitenpost worden Hermen en Johanneke Kroesbergen morgen uitgezonden als theologiedocenten aan het Justo Mwale Theological University College in de hoofdstad Lusaka.

Geloof & Kerkzaterdag, 10 december 2011

China vraagt VU congres te houden in Peking over religie

Amsterdam | De Chinese minister van Godsdienstzaken heeft de Vrije Universiteit in Amsterdam gevraagd in Peking een congres te organiseren over de bijdrage van religie aan sociale cohesie. Het congres zal volgend najaar plaatsvinden.

Sportzaterdag, 10 december 2011

Cambuur sluit laatste thuisduel 2011 in stijl af

Leeuwarden | Volgende week sluit SC Cambuur 2011 af met een bezoekje aan Willem II, maar gisteren werd in de laatste thuiswedstrijd van het jaar alvast afscheid genomen van het eigen publiek. Een half-verregende confrontatie met Veendam leverde op de doorweekte grasmat de twaalfde zege in de negentien thuiswedstrijden van 2011 op: 5-1.

Sportzaterdag, 10 december 2011

Spelersrapport Cambuur

Te Loeke - 6,5

Sportzaterdag, 10 december 2011

Jans blijft nuchter: aan elke reeks komt een einde

Dankzij een spetterende 5-1 thuiszege op koploper AZ bleef sc Heerenveen in competitieverband voor de twaalfde keer op rij, waarvan zes keer winst, ongeslagen. Het betekende een verbetering van het clubrecord dat dateerde uit 2004. Een beter compliment kun je als trainer niet krijgen, maar Ron Jans blijft nuchter onder het succes. ,,Aan elke reeks komt een einde. Ik denk dat we ook nog wel eens een wedstrijdje gaan verliezen.”

Sportzaterdag, 10 december 2011

Oussama Assaidi keert tegen Excelsior terug in de basis

Heerenveen | Oussama Assaidi keert vanavond in Rotterdam terug in de basisopstelling van sc Heerenveen. De aanvaller, die de voorgaande twee duels tegen NAC Breda en AZ aan zich voorbij moest laten gaan, is tegen Excelsior weer van de partij. ,,Hij is nog niet helemaal pijnvrij, maar wel fit”, zei trainer Ron Jans, die de voorkeur geeft aan de linkerspits boven de in Rotterdam geboren en getogen Rajiv van la Parra.

Sportzaterdag, 10 december 2011

Friesland Flyers start thuis met overwinning

Heerenveen | De ijshockeyers van Friesland Flyers hebben gisteravond de eerste thuiswedstrijd in het kader van de North Sea Cup overtuigend gewonnen. Gisteravond werd op Thialf de Belgische IHCL Leuven met 8-2 (1-0, 3-2 en 4-0) verslagen. Na twee gelijkopgaande periodes maakte de formatie van coach Justin Bekkering in de derde periode het verschil. Het is de eerste overwinning voor Flyers, dat vorig weekeinde de competitie begon met een nederlaag bij HYS The Hague.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties