Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 10 december 2008.

Cultuurwoensdag, 10 december 2008

‘We zijn het liefst met z’n drieën’

Zeventien, achttien en negentien jaar zijn ze pas en sinds een jaar vormen ze de band Daily Bread. Een succesvolle band, want ze wonnen meteen de Kleine Prijs van Fryslân en mogen meedoen aan het bandondersteuningsproject Freesonica. Begin volgend jaar staan ze op het prestigieuze Noorderslagfestival én ze tekenen een platencontract bij Excelsior.

Cultuurwoensdag, 10 december 2008

Het leven is een ode aan de fantasie bij het NNT

De vrouw met de baard is een acteur, een actrice, een mens, een man, een travestiet, een agent, een journalist, een vraag, een antwoord, een gebaar, een gevoel, een decor, een moraal, een theater, een voorhang, een clown, een schoonmaker, een kunstopvatting, een open einde en een dwingend slot. Tekstschrijver Koos Terpstra neemt afscheid als artistiek leider en als regisseur van het Noord Nederlands Toneel en hij gebruikt déze buitengewone voorstelling als een theatrale melting pot voor zijn slotstatement: leven is een ode aan de fantasie.

Economiewoensdag, 10 december 2008

Prijzen van de wintergroenten bijzonder laag

Den Haag - De prijs van spruitjes en andere wintergroenten is dit jaar bijzonder laag. De consument profiteert ervan maar de boeren die ze telen hebben het moeilijk. Dat zei voorzitter Henk Doornbosch van de vakgroep vollegrondsgroenten van LTO Nederland gisteren. Hij bevestigde daarmee een bericht in De Telegraaf.

Economiewoensdag, 10 december 2008

Super de Boer strikt Friese chef-kok

Harlingen Marco Poldervaart van restaurant De Gastronoom in Harlingen heeft nieuwe producten voor het eigen assortiment van supermarktketen Super de Boer ontwikkeld. Het gaat hierbij om vier culinaire sauzen en een kalkoenpakket waarbij de vulling en een oventhermometer zijn bijgesloten. Ook geeft hij in het consumentenmagazine Lekker Leven verschillende kooktips. In de toekomst zal de Friese chef-kok op de website van Super de Boer ingaan op de kunst van het koken. Poldervaart is eigenaar van restaurant De Gastronoom in Harlingen en onder meer winnaar van De Gouden Koksmuts 2007. Hij maakt deel uit van het nationale culinaire team en vertegenwoordigt Nederland tijdens internationale kookwedstrijden.

Economiewoensdag, 10 december 2008

FanoFineFood sluit vestiging in Oldenzaal

Oosterwolde - De directie van FanoFineFood, onderdeel van voedingsmiddelenconcern Koninklijke Smilde, heeft besloten om de productie van kant-en-klaar maaltijden in de vestiging in Oldenzaal te beëindigen. Dit is het gevolg van het strategisch besluit om zich te concentreren op de productie van salades, quiches en sauzen. De locatie in Oldenzaal zal eind maart 2009 gesloten worden.

Economiewoensdag, 10 december 2008

Noordelijke bedrijven gaan kosten reduceren

Leeuwarden - De slechte economische vooruitzichten dwingt veel bedrijven in Fryslân en Groningen om fors te snijden in hun kosten. Bijna 80 procent van de bedrijven neemt op dit moment maatregelen om kosten te reduceren en de bedrijfsvoering beheersbaar te houden, zo blijkt uit een onderzoek van accountantsorganisatie KPMG onder bedrijven in Fryslan en Groningen. Bijna de helft van de bedrijven wil de kosten tussen de 1 procent en 15 procent reduceren.

Hoofdartikelwoensdag, 10 december 2008

Het lot van Afghanistan...

De radicaalislamitische taliban rukt sterk op in Afghanistan. Volgens de Internationale Raad voor Veiligheid en Ontwikkeling (ICOS), een gezaghebbende denktank, zijn de islamisten permanent aanwezig op 72 procent van het Afghaanse grondgebied. Vorig jaar was dit nog 54 procent.

Regiowoensdag, 10 december 2008

Na vandaag klinken de klokken anders in Franeker

Franeker - Na wat gesteggel over de kerkklok van Pietersbierum heeft de stichting tot behoud van monumenten in Franekeradeel toch nog een derde klok gevonden voor de Martinitoren in Franeker. Straks klinkt het als weleer.

Regiowoensdag, 10 december 2008

Bij Rembrandt en Newton op een bankje

Drachten - Veel leerlingen die naar de havo of het atheneum gaan, krijgen later een baan in de wereld van de cultuur of de wetenschappen. Maar hoe leg je dat vast?

Regiowoensdag, 10 december 2008

Wie vervelend is mag geen winkel in

Leeuwarden - Mensen die zich herhaaldelijk lastig gedragen of stelen uit winkels in Leeuwarden, zouden geen zaak in het centrum meer binnen mogen komen.

Regiowoensdag, 10 december 2008

Huisbezoek bij ouderen helpt deels

Drachten - Huisbezoeken zijn een uitstekende methode om zelfstandig wonende ouderen gebruik te laten maken van voorzieningen als belastingkwijtschelding en thuishulp. Een beeld van de psychische gezondheid van de ouderen leveren de bezoeken echter nauwelijks op.

Regiowoensdag, 10 december 2008

Leefbaarheid in Noordoost-Fryslân krijgt een oppepper

Damwoude - Noordoost-Fryslân moet een aantrekkelijker gebied worden voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Met verschillende projecten zetten de Nofa-gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland daar de komende vier jaar op in. De gemeenten hebben 1,7 miljoen euro voor de plannen te besteden. De ene helft daarvan betalen de gemeenten zelf, de andere helft is een Europese subsidie.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 december 2008

‘PKN-gemeenten moeten echt missionair worden’

Utrecht - Alle grote woorden over missionair kerk-zijn ten spijt, de Protestantse Kerk in Nederland staat nog steeds niet bekend om zijn grote toeloop van nieuwe leden. Er gebeurt wel het een en ander op missionair gebied. Maar wat de PKN-gemeentes volgens Jaap Jan Krikken vooral missen is een sense of urgence. ,,Het is echt de hoogste tijd iets te gaan doen”, zegt hij deze week in Centraal Weekblad.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 december 2008

Leven volgens Sint Benedictus

Hoewel het vijftien eeuwen geleden is dat in Italië Benedictus van Nursia (480-547) zijn Regel voor monniken schreef, blijkt dat document nog springlevend en in staat om mensen te inspireren. Onlangs verschenen twee bijzondere boeken over leven volgens Sint Benedictus.

Sportwoensdag, 10 december 2008

Cambuur wil verder met Menzo

Leeuwarden Cambuur wil volgende maand met trainer Stanley Menzo om tafel en proberen om het contract met de 45-jarige oefenmeester voor nog een seizoen te verlengen. Menzo werd half september voor de rest van het seizoen aangesteld als opvolger van de op non-actief gestelde Jurrie Koolhof.

Sportwoensdag, 10 december 2008

Sollied gevleid door belangstelling

Heerenveen Trond Sollied is een belangrijke kandidaat om Åge Hareide op te volgen als bondscoach van Noorwegen. De coach van SC Heerenveen laat in de Noorse krant VG weten het een eer te vinden dat de Noorse bond hem op het oog heeft. Hareide nam maandag ontslag nadat de Noren in 2008 geen enkele interland wisten te winnen. Noorwegen zit in dezelfde WK-kwalificatiegroep als Nederland.

Sportwoensdag, 10 december 2008

Lia Dekker schildert zwemsuccessen in haar hoofd

Zagreb - Ze gaf de studie aan de kunstacademie op om later te kunnen zeggen dat ze het maximale uit het zwemmen heeft gehaald. Sinds Lia Dekker de sport professioneel oppakt gaat het ook snel. Tijdens de Swim Cup in Eindhoven zwom ze twee Nederlandse records op de schoolslag. Komend weekeinde debuteert de 21-jarige Heerenveense op de EK Kortebaan in Kroatië. Finales halen is daar het doel. Later dit seizoen hoopt het zusje van Inge, winnaar van olympisch goud, nog kwalificatie af te dingen voor het WK langebaan in Rome. ,,Maar die limieten staan wel heel scherp.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties