Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 december 2002.

Achtergronddinsdag, 10 december 2002

Gebruik leugendetector is het overwegen waard

Het is het overwegen waard de leugendetector in te voeren in Nederland. Dat schrijven drie deskundigen in het Nederlands Juristenblad.

Analysedinsdag, 10 december 2002

Egyptische anti-joodse tv-serie wekt woede

De Egyptische antisemitische soap-serie Ruiter zonder paard heeft de woede gewekt van Israël en westerse landen. In de serie is de hoofdpersoon op zoek naar De 24 Protocollen van de wijzen van Zion , een vervalst geschrift uit de tsarentijd waarin wordt beweerd dat de joden een complot smeden om de wereld te veroveren.

Analysedinsdag, 10 december 2002

Sociale polarisatie bedreigt EU

Het huidige beleid van de Europese Unie is niet geschikt om de uitdagingen waarvoor ze staat het hoofd te bieden. De economische recessie en stijgende werkloosheid vragen om een andere aanpak waarin publieke discussie en controle op economische processen centraal staan.

Bijschriftdinsdag, 10 december 2002

God met ons

De profeet Jesaja wil de bevende koning Achaz moed inspreken, als die bang is voor de oprukkende legers van Noord-Israël en Syrië.

Cultuurdinsdag, 10 december 2002

Pianist Henk Stam (80) na ziekbed in Suwâld overleden

Suwâld - Pianist en componist Henk Stam is zondag in zijn woonplaats Suwâld overleden. Dat heeft een vriend van de familie gisteren laten weten. Stam was al lange tijd ziek. Hij is tachtig jaar geworden.

Cultuurdinsdag, 10 december 2002

Sängerknaben betoveren publiek

Bij tijd en wijle doet het beroemde koor van de Wiener Sängerknaben tijdens zijn concerttournees ook Nederland aan. Zondagmiddag was het weer zover: de 25 jongens – in de leeftijd tussen tien en veertien jaar – zongen in De Harmonie te Leeuwarden.

Hoofdartikeldinsdag, 10 december 2002

Onvrede, onrust…

Minister Nawijn heeft zijn opvattingen over de Tweede Kamer ‘genuanceerd’. Hij bedoelde niet de Kamer te schofferen toen hij het had over het ‘grote ritueel’ dat zich in het parlement afspeelt. Hij bedoelde dat het Kamerwerk veel dichter bij de burger moet komen te staan en dat de discussies levendiger moeten worden en over de ‘echte’ dingen moeten gaan.

Regiodinsdag, 10 december 2002

Asielzoekers krijgen steeds minder hulp

Leeuwarden - Uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen in Fryslân steeds minder hulp bij het zoeken naar een opvangplaats. De kans wordt daardoor groter dat ze uit het zicht van de hulpverlening verdwijnen.

Regiodinsdag, 10 december 2002

‘Expres overstromen’ vergoed

Groningen – Schade die ontstaat door het opzettelijk en gecontroleerd onder water zetten (inunderen) van polders, zal in Noord-Nederland volledig worden vergoed. Als waterschappen die garantie in een schaderegeling vastleggen, kunnen boeren niet claimen dat hun land bij voorbaat waarde verliest wanneer het wordt aangewezen als inundatiepolder.

Regiodinsdag, 10 december 2002

Dokterspost voor regio Harlingen uitgesteld

Harlingen - De opening van de dokterswacht in Noordwest-Fryslân is met enkele maanden uitgesteld. De dienstenstructuur wordt op zijn vroegst 1 maart van kracht. Streefdatum was 1 december.

Regiodinsdag, 10 december 2002

Koepelclub voor alle Friese kuiertochten

Heerenveen – Er komt misschien een overkoepelende organisatie voor alle Friese wandelevenementen. Donderdag houden vertegenwoordigers van zo’n tien wandeltochten een bijeenkomst in Heerenveen.

Regiodinsdag, 10 december 2002

Elfstedenkoorts stijgt, maar Henk Kroes ziet nog heel veel water

Leeuwarden – Nederland is in de ban van het ijs. Weermensen die maar blijven reppen over de aanhoudende vorst doen de elfstedenkoorts tot ver buiten Fryslân stijgen.

Regiodinsdag, 10 december 2002

‘Echt kicken’ op natuurijs

Ryptsjerk – Een nachtje vorst en het kan al weer op het ondergelopen land van de Ryptsjerksterpolder: schaatsen. Enkele tientallen fanatiekelingen bonden de smalle ijzers gisteren al weer onder bij Ryptsjerk.

Regiodinsdag, 10 december 2002

Balkenende stelt zweeftrein ter discussie

Groningen - De 2,73 miljard euro die het kabinet beloofd heeft voor aanleg van de Zuiderzeelijn kan mogelijk beter gebruikt worden voor andere projecten in Noord-Nederland, zoals de Haak om Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 december 2002

Kerstdienst van IKON vanuit haven Rotterdam

Hilversum - De kerstnachtviering van de IKON (24 december, 23.00 uur) komt dit jaar vanuit de Cruise Terminal in Rotterdam.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 december 2002

Middagpauzediensten in Heerenveen in aanloop naar Kerstmis

Heerenveen – In aanloop naar Kerstmis worden in Heerenveen dit jaar weer zogenaamde ‘Middagpauzediensten’ gehouden. Dit zijn korte vieringen van een klein half uur die bestaan uit muziek, een lezing, gebeden en stilte.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 december 2002

‘Niet alle theologen worden predikant’

Leeuwarden - Niet alle theologen komen op de preekstoel terecht. Om dit duidelijk te maken hebben de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht en de Fontys Hogescholen Theologie en Levensbeschouwing in Amsterdam en Hengelo het boek Werk met passie. Theologen aan het werk uitgegeven.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 december 2002

‘Beheersbesluit niet terugdraaien’

Leeuwarden – Het besluit dat de gereformeerde synode in juni heeft genomen over de beheerskwestie hoeft niet herzien te worden. Dat stelt een interne adviescommissie in een rapport dat vrijdag door de synode wordt besproken.

Sportdinsdag, 10 december 2002

Van der Werf staat versteld van zichzelf

Steggerda – Zes jaar geleden had Marja van der Werf voor het laatst meegedaan aan een kortebaanwedstrijd en nog niet eerder wist ze zo’n schaatswedstrijd te winnen.

Sportdinsdag, 10 december 2002

Arjan Folkerts wint kortebaanwedstrijd natuurijs Nijelamer

Nijelamer – Arjan Folkerts uit Elahuizen heeft maandagavond in Nijelamer zijn eerste overwinning deze winter op natuurijs geboekt. Folkerts troefde in de finale Michel Rietveld af.

Sportdinsdag, 10 december 2002

‘Er is niemand die een ander wat kwalijk neemt’

Fochteloo – Je hebt afstraffingen en afstraffingen, maar de draai om de oren die Fochteloo zaterdag in Ferwert van koploper Wardy kreeg, was hét schoolvoorbeeld van een afstraffing: 16-1. ,,Het was wat je noemt… niet leuk’’, zo zegt Jan Schut, leider/speler van Fochteloo 1 en secretaris van de club.

Sportdinsdag, 10 december 2002

Natuurijs, het zonnetje en maar schaatsen

Edward Jorna

Sportdinsdag, 10 december 2002

Wubben steekt specialisten op natuurijs loef af

Noordlaren – Kurt Wubben. De massaal uitgerukte media en de sponsors van de marathonploegen hadden gehoopt op een aansprekende winnaar van de eerste marathon op natuurijs, gisteravond in het Groningse Noordlaren.

Weerdinsdag, 10 december 2002

Matige vorst

Vannacht gaat het opnieuw flink vriezen met minimumtemperaturen tussen -6 en -9 graden. Morgen matige vorst en maximumtemperaturen tussen -3 en -5 graden. De wind blijft stevig en is matig tot krachtig uit het oosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties