Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 november 2015.

Economiedinsdag, 10 november 2015

Indoor skibaan: de ideale voorbereiding op een skivakantie

Sneek heeft sinds twee weken een indoor skibaan en sindsdien heeft Rob Spaanstra het druk. Veel skiŽrs en snowboarders willen oefenen op de skibaan voordat ze de berg opgaan. De baan aan de Wolkammerstraat is een zogenoemde rollerbaan, legt Spaanstra uit. De baan van een soort kunstgras rolt onder de skiŽrs door. ,,Er staat drie mensen tegelijkertijd op de baan. Het is eigenlijk een oneindige afdaling, waar ze van links naar rechts kunnen. Zo kunnen ze het skiŽn oefenen. En het skiŽn op een baan is gewoon ontzettend leuk. Je krijgt echt een skigevoel."

Hoofdartikeldinsdag, 10 november 2015

Voor de Britten gaat integratie EU te snel

De Britse premier David Cameron maakt vandaag eindelijk bekend welke hervormingen hij precies van de Europese Unie verlangt om te voorkomen dat zijn land mogelijk uit de EU stapt. Volgend jaar juni houdt Groot-BrittanniŽ een referendum over de vraag of het Verenigd Koninkrijk lid moet blijven van de Europese Unie. In een brief aan de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk waarschuwt Cameron vandaag dat hij de bevolking zal aanraden voor een 'Brexit' te stemmen als Brussel de eisen van Londen afwijst.

Regiodinsdag, 10 november 2015

CO2-emissiehandel voor boeren in Friese veenweidegebied

De provincie Frysl‚n wil de uitstoot van CO2 in het veenweidegebied terugdringen met een regionaal CO2-compensatieplan. Boeren die het grondwaterpeil verhogen, waardoor hun land minder CO2 uitstoot, kunnen de uitgespaarde CO2 verhandelen op een regionale koolstofmarkt. Met de opbrengst daarvan kunnen ze het productieverlies dat ze leiden door het hogere grondwaterpeil compenseren.

Regiodinsdag, 10 november 2015

Genoeg vrijwilligers voor opvang in Grou na verzoek in kerken

Voor hulp bij de crisisnoodopvang die vandaag van start gaat in Grou hebben zich al meer dan veertig vrijwilligers gemeld. Daarmee zijn er in principe genoeg mensen om aan de acute vraag naar hulp te voldoen. Dat zegt Anthonie Feenstra, woordvoerder van de gemeente Leeuwarden. Vandaag komen de 195 vluchtelingen aan bij de jeugdherberg Oer 't Hout. De vluchtelingen blijven er hoogstens zes dagen.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 november 2015

Campagne voor bezoeken kerkdienst onder de loep

Amersfoort - De Raad van Kerken in Nederland kijkt op dit moment naar de mogelijkheden ook in Nederland een Back to Church Sunday (Terug naar de Kerk-zondag) te houden. Na een suggestie van de Anglicaanse Kerk in een vergadering van de kerkenkoepel worden de mogelijkheden verkend om het Engelse initiatief een vertaalslag te geven voor Nederland.

Sportdinsdag, 10 november 2015

Recensie: Reis langs excessen van het grote geld in moderne voetbal

Door Gerard Bos


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties