Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 10 november 2011.

Cultuurdonderdag, 10 november 2011

Sneker Simmer trekt ruim 30.000 mensen

Sneek - Het festival Sneker Simmer heeft dit jaar ruim dertigduizend bezoekers getrokken. Dat heeft een woordvoerster van het culturele festival gisteren gemeld.

Economiedonderdag, 10 november 2011

Europese Rekenkamer berispt Nederland

Brussel - Nederland moet beter controleren hoe groot de landbouwgebieden zijn die in aanmerking komen voor Europese steun. Nu zijn de inspecties onvoldoende, net als in Roemenië, Bulgarije en Griekenland. Dat stelde de Europese Rekenkamer gisteren. De instantie controleert de uitgaven van de Europese Unie. De Rekenkamer vindt dat Nederland niet alleen uit de lucht de oppervlakte en het gebruik van landbouwgebieden moet vaststellen, maar ook op de grond.

Hoofdartikeldonderdag, 10 november 2011

Maak opvolger Tjeenk Willink snel bekend

Vandaag is de laatste dag dat mogelijke kandidaten kunnen solliciteren naar de post van vice-voorzitter van de Raad van State. Morgen kan de selectie beginnen en kan de benoeming snel volgen. En dat is nodig ook, want deze wanvertoning heeft lang genoeg geduurd.

Regiodonderdag, 10 november 2011

Roep om een watersportpark

Sneek - Fryslân moet een eigen watersportpark krijgen waar jongeren terecht kunnen op een wildwaterbaan voor kano’s, achter een katrol op ski’s over het water kunnen scheren of de mogelijkheid hebben om te kitesurfen.

Regiodonderdag, 10 november 2011

Reddingsplan voor poort van Sikkema State

Regiodonderdag, 10 november 2011

Plan woontoren kan niet meer aangepast

Heerenveen - De vergevorderde nieuwbouwplannen voor een appartementencomplex aan de Nieuwburen in Heerenveen gaan de prullenbak in als de gemeenteraad maandag tegemoet komt aan bezwaren van vijf omwonenden. Daarvoor waarschuwt regiodirecteur Rein Swart van woningcorporatie Accolade.

Regiodonderdag, 10 november 2011

Tracingteam helpt vluchtelingen zoeken naar familie: mooi, maar mentaal zwaar werk

Leeuwarden - ,,Sommige mensen gaan echt in je hart zitten.” De stem van Marianne Kist van Loon (64) stokt heel even. Zij is interim-coördinator van het Tracingteam bij het Rode Kruis in Leeuwarden. Dat helpt vluchtelingen in Nederland zoeken naar hun familie in het land van herkomst of elders in de wereld.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 november 2011

PKN-synode praat over koers van de kerk

De synode van de Protestantse Kerk bezint zich vandaag in Lunteren de hele dag op de koers en toekomst van de kerk. De synodeleden doen dat aan de hand van de nieuwe visienota De hartslag van het leven.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 november 2011

Zangtournee door Fryslân met nieuwe Liedboek

Leeuwarden/Tytsjerk - De Friese Beraadsgroep ‘Eredienst en Kerkmuziek’ van de PKN en de Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) gaan in januari en februari volgend jaar in elk van de zeven classes (regionale kerkdistricten) in Fryslân een zangavond houden rond het nieuwe Liedboek.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 november 2011

Fryske Snein libbet al aardich yn tsjerken

Ljouwert - De Gordyk, Eanjum, Boalsert, Ryptsjerk en Hidaard, it binne allegear plakken dy’t takom snein meidogge oan de Fryske Snein. Yn it ramt fan de betinking fan 60 jier Kneppelfreed binne tsjerken frege om in Fryske Snein te hâlden. Dat wol sizze: in Fryske of twatalige tsjinst. Fan sa’n tritich plakken is no wis dat se meidogge, docht bliken út in oersjoch fan skriuwer Tytsje Hibma fan Krúspunt - Frysk oekumenysk platfoarm.

Sportdonderdag, 10 november 2011

Weening voorlopig op de bank bij Harkemase Boys

Harkema - Topklasser Harkemase Boys zal zaterdag in het thuisduel tegen Montfoort gecoacht worden door Willem Weening. De 64-jarige trainer nam vorig seizoen afscheid nadat hij jarenlang assistent-trainer was geweest.

Sportdonderdag, 10 november 2011

Heerenveen in winter opnieuw naar Portugal

Heerenveen - De selectie van sc Heerenveen gaat in de winterstop opnieuw naar Portugal om zich voor te bereiden op de tweede helft van de competitie. De spelers van trainer Ron Jans vertoeven van 8 tot en met 15 januari in de Algarve. Heerenveen speelt twee oefenduels in het Zuid-Europese land. De tegenstanders zijn nog niet bekend. De nummer 6 van de eredivisie hervat de competitie op 21 januari met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Sportdonderdag, 10 november 2011

Judoka Wolfslag weet eindelijk wat winnen is

Leeuwaden - Judoka Miranda Wolfslag draait al heel wat jaartjes mee. Maar winnen was er tot dusverre niet bij. Tot anderhalve week geleden. In het Zweedse Boras schreef de 23-jarige Leeuwardense een internationaal B-toernooi in de categorie onder 52 kilogram op haar naam. ,,Een beter moment had ik niet kunnen uitkiezen”, vertelt Wolfslag met het oog op de Nederlandse kampioenschappen van dit weekeinde in Rotterdam.

Sportdonderdag, 10 november 2011

Bizot wil meer na ‘jongensboekdebuut’ bij Jong Oranje

Leeuwarden - Stel je voor, je bent reservekeeper bij het nationale elftal van je land en je mag bij een 1-0 voorsprong invallen, omdat je collega net een strafschop heeft veroorzaakt en met rood van het veld moet. Vervolgens stop je de strafschop en groei je uit tot de held van de avond. Het overkwam Cambuur-doelman Marco Bizot (20). Bij zijn eerste EK-kwalificatieduel voor Jong Oranje nog wel. Maandag staat hij tegen Jong Schotland waarschijnlijk weer onder de lat.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties