Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 10 november 2009.

Economiedinsdag, 10 november 2009

Aegon schrapt veertig banen in Leeuwarden

Leeuwarden - Bij de Leeuwarder vestiging van verzekeraar Aegon verdwijnen veertig banen. De ontslagen zijn onderdeel van een vorige week aangekondigde reorganisatie van de verkooptak van Aegon Nederland. Hierbij gaan 170 banen verloren.

Economiedinsdag, 10 november 2009

Stijging van de melkprijs ook bij andere zuivelaar

Doetinchem - Nadat FrieslandCampina vorige week een prijsverhoging doorvoerde, trekt nu ook de particuliere melkverwerker Nemelco de melkprijs op. Over oktober betaalt Nemelco 31 euro per 100 kilo. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Hoofdartikeldinsdag, 10 november 2009

De crisis, de instellingen...

De financiële crisis heeft heel wat tranen doen vloeien. Veel tranen zijn van mensen die slachtoffer zijn geworden van gebeurtenissen in het bank- en verzekeringswezen, buiten hun schuld. Andere tranen zijn krokodillentranen: mensen hebben geprobeerd het hoogste rendement op hun geld te krijgen, zonder zich goed te realiseren wat de risico’s zijn. Anderen hadden kunnen weten dat ze te veel risico’s namen toen ze een te hoge hypotheek namen.

Regiodinsdag, 10 november 2009

Fier Fryslân in race voor bedrijfsprijs

Leeuwarden - De hulpverleners van Fier Fryslân horen donderdag of ze de Gazellen Award 2009 hebben gewonnen. Dat is een prijs van het Financieele Dagblad voor ondernemingen die al jarenlang hard groeien. En dat voor een non-profitorganisatie die helpt bij geweld in relaties.

Regiodinsdag, 10 november 2009

Fryslân heeft reizigers veel te bieden, maar de keuken houdt niet over

Nederland is een nieuwe reisgids rijker. Geen dun bladerboekje met een opsomming van toeristische hoogtepunten, maar een serieus boekwerk van ruim duizend pagina’s. Vol informatie en nog vlot geschreven ook.

Regiodinsdag, 10 november 2009

Duurzaamheid tandje terug

Beetsterzwaag - De gemeenteraad van Opsterland heeft gisteren een aantal investeringen op het gebied van duurzaamheid op de lange baan geschoven. Geld dat daarvoor was gereserveerd, wordt nu anders besteed.

Regiodinsdag, 10 november 2009

Revolutionair gemaal is in onderzoek

Burgum - De gemeente Tytsjerksteradiel en Wetterskip Fryslân gaan onderzoek doen of er een gemaal kan komen dat zowel maalt als zuivert. De technologie moet ontwikkeld worden bij waterinstituut Wetsus. Eerst richt het onderzoek zich in eerste instantie op de vraag of het überhaupt wel mogelijk is.

Regiodinsdag, 10 november 2009

Ook kinderen ingeënt tegen H1N1-griep

Leeuwarden - GGD’s maken zich op voor een grootschalige vaccinatiecampagne. Gisteren maakte minister Klink van Volksgezondheid bekend dat ook kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en huisgenoten van zuigelingen gevaccineerd mogen worden tegen de Mexicaanse griep (H1N1). Vaccinatie is niet verplicht.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 november 2009

Evangeliserende atheďsten

Ik kwam onlangs tijdens het zappen terecht bij de laatste woorden van schrijver Kluun in het programma Pauw & Witteman. De schrijver, bekend om zijn roman Komt een vrouw bij de dokter heeft in het kader van de Maand van de Spiritualiteit een essay geschreven onder de titel God is gek. In het boekwerkje beschrijft hij de zendingsdrang van de moderne godsongelovigen en een behoefte om van christenen een eendimensionaal en karikaturaal beeld te schetsen en om creationisten af te schilderen als dogmatici die Darwin niet hebben begrepen.

Geloof & Kerkdinsdag, 10 november 2009

‘Zien hoe kerk helpt bij wederopbouw’

Arnhem - Ds. Gert Hutten, gereformeerd-vrijgemaakt predikant in Arnhem, gaat op uitnodiging van ZOA-Vluchtelingenzorg vijf dagen naar Uganda. De oud-predikant van de Gereformeerde Kerk van Franeker-Sexbierum vertrekt morgen en zal een aantal hulpprojecten bezoeken.

Sportdinsdag, 10 november 2009

Meerjarenbeleid KNKV goedgekeurd

Marum Het meerjarenbeleid en de begroting van het Koninklijke Nederlandse Korfbalverbond is gisteravond in Marum op de Noordelijk districtsvergadering goedgekeurd. Het beleid heeft de slogan ‘Korfbal, iedereen doet mee’.

Sportdinsdag, 10 november 2009

Jong Heerenveen klopt ADO Den Haag

Heerenveen Jong sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond de vierde overwinning van het seizoen geboekt. Op sportpark Skoatterwâld werd het tweede elftal van ADO Den Haag met 3-1 geklopt.

Sportdinsdag, 10 november 2009

Wat nooit verloren ging in Harlingen...lanenkaatsen

Ooit was Harlingen hét bolwerk van de kaatssport. Hotze Schuil, Feite de Jager, Hans Knol, Frans Helfrich, Klaas de Jager, Pieter Helfrich, Ids Roukema, Sikke Olivier, Drewis Smedinga, Gerrit van der Heide, Johan Jansen en Johan Halbesma; allemaal ‘ouwe seunen’ die triomfen vierden op de PC. Dat het gros van de koningskaatsers inmiddels het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld en dat het wachten blijft op opvolgers (Gerrit van der Heide won in 1973 als laatste Harlinger de PC) zegt iets over de huidige niveau van het kaatsen in Harlingen. Die is - zachtjes uitgedrukt - mager. Maar.....wat nooit verloren ging in Harlingen: het lanenkaatsen. Dit jaar werd in het centrum van de havenstad de 60e editie gehouden en ter ere van dat jubileum verscheen vorige week de dvd 60 jaar Lanenkaatsen.

Sportdinsdag, 10 november 2009

Als bokser Postma wat zegt, dan doet hij het ook

Leeuwarden - Het was zondag zijn enige en laatste kans en die heeft hij gegrepen. Jaap Postma van boksvereniging Olympia uit Leeuwarden is Nederlands kampioen geworden in de B-klasse tot 69 kilo. In Rotterdam versloeg de 26-jarige bokser uit Wijckel in de finale de Rotterdammer Ramzi Koshan. ,,Het is echt fantastisch. Dit nemen ze me nooit meer af. Hier heb ik keihard voor getraind en dit is waar je het voor doet.’’

Sportdinsdag, 10 november 2009

WK begint te leven in Heerenveen

Eindhoven - Promotie-filmpjes van de twaalf steden, symbolische handtekeningen ten teken van de kandidatuur en een culinaire afsluiter. Het project van het WK van 2018 (of 2022) waar Nederland en België gezamenlijk kandidaat voor zijn, begint steeds meer vorm te krijgen.

Sportdinsdag, 10 november 2009

WK voetbal in Heerenveen als testcase voor Olympische Spelen

Eindhoven - ‘Together for great goals’. De slogan voor het WK bid van Nederland en België spreekt over ‘doelen’, meervoud dus. Het motto geeft daarmee goed weer dat Heerenveen niet alleen belang heeft bij het WK voetbal, maar ook de Olympische Spelen van 2028. De stad is een van de twaalf kandidaat-speelsteden om in 2018 of 2022 het WK voetbal te organiseren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties