Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 november 2006.

Cultuurvrijdag, 10 november 2006

In april was Drums United van Lucas van Merwijk met het programma World of Rhythm in de Franeker Koornbeurs te bewonderen. Een scala aan ritmes en verschillende soorten slagwerk buitelde over je heen. Nu is een dvd van dit concert uitgekomen, opgenomen in Groningen. Daarop kun je nagenieten van het complete concert. Ruim twee uur ritmische virtuositeiten uit een groot deel van de wereld.

Economievrijdag, 10 november 2006

Lekkere piepers van eigen grond

Ternaard - ,,Het voordeel van het kopen bij een boerderijwinkel is dat je weet waar het product vandaan komt”, zegt Jolanda Streekstra. ,,En je proeft het. Onze aardappels komen van zware kleigrond. Moeilijk te bewerken, maar heel lekker.”

Economievrijdag, 10 november 2006

Scheepsbouw kan groei vasthouden

Groenekan - De Nederlandse scheepsbouw maakt weer gouden tijden door. De sector heeft voor 6,5 miljard aan orders uitstaan, een stijging van een miljard ten opzichte van vorig jaar. Dat maakte directeur R. Schouten van branchevereniging VNSI gisteren bekend. De scheepswerf De Vries in Makkum, het voormalige Amels, maakt ook goede tijden door. Het aantal medewerkers groeit het komende jaar van 105 naar 150.

Economievrijdag, 10 november 2006

Deurwaarder Bos start in Drachten

Drachten - Bos Gerechtsdeurwaarders start in Drachten. Het Groninger bedrijf was al sinds een halfjaar actief in Drachten met incassoactiviteiten. Met de benoeming van R. Winkel tot gerechtsdeurwaarder breidt Bos deze dienstverlening uit. In Drachten werken nu tien mensen. Dat aantal groeit de komende jaren door naar dertig, zo verwacht woordvoerder D. Boer van Bos.

Economievrijdag, 10 november 2006

OR Philips Drachten viert 50-jarig bestaan

Drachten - De Ondernemingsraad (OR) van Philips Drachten viert vandaag zijn vijftigjarig bestaan. Dat kondigde voorzitter Rein Postma van de OR gisteren aan. Voor het feest zijn alle leden en voormalige leden van de Ondernemingsraden uitgenodigd. Ook alle oud-directeuren zijn uitgenodigd.

Hoofdartikelvrijdag, 10 november 2006

Demagogie...

Veel uitspraken van politici in verkiezingstijd moeten niet al te serieus worden genomen. Bijvoorbeeld omdat ze vooral demagogisch zijn, bedoeld om het publiek aan zich te binden. In demagogische zinnen is vaak sprake van overdrijving van een aspect van de overtuiging, van de een of van de ander. Demagogie is een manier om iemand tot een conclusie te laten komen door een beroep te doen op diens ‘gezond verstand’ en op diens ‘logica’.

Regiovrijdag, 10 november 2006

Verslavingszorg wil plek bij de huisarts

Leeuwarden - De Friese verslavingszorg wil toegelaten worden tot de spreekkamer van de huisarts. Verslavingszorg Noord-Nederland denkt daarmee de drempel te kunnen verlagen voor het zoeken naar hulp bij verslaving. De huisartsen zijn overwegend positief.

Regiovrijdag, 10 november 2006

Provincie pakt stille armoede aan

Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat stille armoede aanpakken. Er komt een fonds waarin jaarlijks een miljoen euro wordt gestoken om oplossingen te zoeken voor bestrijding van de verborgen armoede. Het geld is voor onderzoek en ondersteuning en niet voor rechtstreekse hulp.

Regiovrijdag, 10 november 2006

Strijd om thuiszorg in Noordwesthoek

Franeker - De strijd om de thuiszorg in Noordwest-Fryslân laait verder op. De zeven gekozen aanbieders voor de huishoudelijke thuiszorg in Noordwest-Fryslân hebben gisteren elk afzonderlijk bezwaar aangetekend tegen het opnieuw opstarten van de aanbesteding door de acht gemeenten in het gebied. De acht gemeenten gingen woensdag daartoe over omdat gevreesd werd voor langdurige juridische procedures met Het Friese Land - de huidige aanbieder van thuiszorg in het gebied - en andere zorginstellingen. Dat zou ten koste gaan van de zorg aan de klanten.

Regiovrijdag, 10 november 2006

Jongere wacht lang op zorg

Leeuwarden - Jongeren in Fryslân moeten lang wachten op zorg, al verbetert die situatie vergeleken met de afgelopen jaren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Noordelijke Rekenkamer naar jeugdzorg. De provincie Fryslân heeft zich te weinig bezig gehouden met aansturing, aldus het rapport.

Regiovrijdag, 10 november 2006

‘Een goed huis voor veel minder geld’

Sneek - De gemeente Sneek laat 40 huizen bouwen voor starters en andere groepen minder kapitaalkrachtige inwoners die tienduizenden euro’s onder de marktwaarde verkocht worden. Dat doet de gemeente via een constructie waarin ook woningcorporatie Patrimonium betrokken is. De regeling is opgenomen in de prestatieafspraken die de gemeente met de woningcorporatie heeft gemaakt. In 2009 moeten de eerste ‘budgethuizen’ klaar zijn.

Regiovrijdag, 10 november 2006

Dongeradeel wil opvang ama’s

Dokkum - De gemeenten in Friesland moeten voorkomen dat uitgeprocedeerde alleenstaande minderjarige asielzoekers, de zogenaamde ama’s, op straat belanden. Daarom moet er een centrale opvang voor deze jonge vluchtelingen komen in Leeuwarden.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 november 2006

‘God vraagt van ons het beste’

Waco - De Baylor Universiteit in de stad Waco, in het zuiden van de Verenigde Staten, is de grootste protestantse universiteit ter wereld. Het bestuur droomt ervan tot het selecte gezelschap van de Amerikaanse topuniversiteiten te gaan behoren. Maar dat niet alleen. De Baylor Universiteit wil ook haar christelijke identiteit versterken, om de ‘beste christelijke universiteit van de planeet’ te worden.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 november 2006

Taizé-vieringen Leeuwarden stoppen

Leeuwarden - De werkgroep voor Taizé-bijeenkomsten in Leeuwarden staakt de maandelijkse vieringen. Er komen te weinig jongeren. Zondag 7 januari 2007 is de laatste viering.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 november 2006

NGK en GKV eens over belijdenis

Leeuwarden - De Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) en de Nederlands Gereformeerde Kerken zijn een belangrijke stap dichter bij een weg van kerkelijke eenheid, nu vertegenwoordigers van beide kerkgenootschappen overeenstemming over de belijdenis hebben bereikt.

Weervrijdag, 10 november 2006

Regen

Vandaag is er veel bewolking, ook komen er enkele opklaringen voor. Het blijft droog bij 11 graden. Vannacht volgt regen en ook morgen valt er regen, vooral in de ochtend. Later volgen buien. Er staat een stormachtige westenwind bij 12 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties